16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Peta 29.7.2008 15:07

Re: Re: Je to až nudné

Já ano. Za humny mám uhelnou elektrárnu, klidně ji vyměnín za atomovou. A úložiště jaderného odpadu? Pchá! Klíďo píďo! Jedno je třeba u Litoměřic a takřka nikdo o něm neví, a ne proto že by to bylo tajné, prostě není nic zajímavého.

ING 29.7.2008 19:37

Re: Re: Je to až nudné

opravdu si myslíte, že když je asi 2/3 Francouzů zásobeno z JE, jsou všichni tak neuvěřitelně "stateční", že jsou ochotni žít bez obav vedle jaderných elektráren? Zvlášť, když už tak žijí více než 30 let, aniž by u jediné z nich došlo k nějaké havárii, která stojí za zmínku? Nebo si neuvědomujete, že už řada vyspělých států začíná od těch nevyspělých vykupovat tzv. vyhořelé palivo ke přepracování, protože z disponibilního uranu v něm je spotřebováno jen asi 97 %? A nebo si myslíte, že i kdyby se toto palivo ukládalo v hlubinných skladech,  1 0 0 0  l e t  by lidstvo nevědělo, jak ho využít? Přece jde jen o to, jak energeticky vydržet příštích dejme tomu asi 30 až 50 let, než masově nastoupí nová generace JE (jsou ostatně v provozu již dnes), nebo dokonce bude zprovozněna jaderná fúze (neříkejte, že to není možné - stejně tak se myslelo, že není možné aby lidé špacírovali po měsíci, a najednou během asi jen 10 let se to stalo realitou). Skutečný pokrok se projevuje náhlými skoky, jen být k němu okolnostmi dostatečně přinuceni. Teroristé mají jednodušší a mnohem účinnější prostředky k likvidaci obyvatelstva než jít vyhazovat do povětří jaderné elektrárny - třeba bakteriologickou válku.

Jura Jurax 29.7.2008 21:02

Re: Re: Je to až nudné

Prostě a jednoduše - proč ne? Konečně od Dukovan zas nebydlím až tak daleko. A úložiště jaderného odpadu by mi nevadilo - obec by vydělala! No a teroristů bych se víc bál na fotbalovém stadiónu, na nádraží, v metru a tak podobně - chce-li vraždící fanatik zabít, má to na těchto vyjmenovných místech mnohem jednodušší než ve hlídané elektrárně - a mimochodem zesabotovat ji tak, aby došlo k podstatným ztrátám na životech, je neobyčejně obtížné, ne-li nemožné. Jaderná elektrárna není atomová bomba v klidovém stavu! ;-D

rom 29.7.2008 0:36

Neviditelny Pes = P.R. CEZu

Doufejme ze to aspon Aston nedela zadarmo

Roman Šula 29.7.2008 0:40

Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

Tady nejde o ČEZ, ale o nás všechny snad, ne? Zda vůbec za pár let budeme mít elektřinu.

Honza42 29.7.2008 1:00

Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

No pokud je jeho nick pravdivý, tak elektřinu nepotřebuje a když, tak se obejde bez elektroměru.

Jura Jurax 29.7.2008 1:03

Re: Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

.R^R^R^

.. ale gramotný kupodivu je, i když má tak blbé názory ;-D

emersonskej 29.7.2008 1:15

Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

Draku víš, co je největší fór - že jste tu zatím vy ČEZo a atomobijci nebyli schopni předložit jediný rozumný argument proti dostavbě Temelína a vůbec proti jaderkám jako celku. Proto mám pocit, že těmi placenými jste tu vy !!! Otázkou ovšem zůstává - placeni kým a za co !!!!!!!!!!!!!!!!;-€

Netřeba 29.7.2008 6:59

Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

Znám jeden pádný argument proti dostavbě Temelína. Mnohokrát jsem ho slyšel od jednoho burana, co vystrkuje prst na poslance a pod.

Je to argument zachování koalice - rozuměj zachování koryta. To je dost vážný důvod pro celý ten buranův spolek, nemyslíte?

 

ladik53 29.7.2008 8:05

Re: Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

moje řeč R^

Jura Jurax 29.7.2008 10:54

Re: Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

No, politika je špína - ale ten "buran", když už nesebral odvahu na opakování voleb, v tom srabu daném výsledky voleb lavíruje docela slušně ... jen je potřeba dát zeleným trotlům možnost, aby mohli ustoupit bez ztráty tváře ... a oni ustoupí, protože ti v politice mají zelené trotloviny jen jako praporec prorokův (zelený), aby se odlišili od jiných v boji o koryta, a ty si ohrožovat nedají ... fanatických zelených užitečných idiotů není zas tak moc a ti stejně slouží jen jako kanonefutr v tom boji o moc, koryta a prebendy.

Sýček 29.7.2008 7:21

A zelení - komu dělají PR

Jaká síla za nimi stojí že dokázali na desítky let zastavit rozvoj jaderné energie, včetně školství?

Plynařská a uhelná lobby jako v Německu? Nebo jsou jen tak nevzdělavatelní a jejich nápady natolik blbé? Že jsou biopaliva fiasko (energetické i ekonomické), které zdraží potraviny, to nechtějí doposud uznat. A odnášejí to ti nejchudší a také životní prostředí včetně tropických pralesů.  Dělají to za peníze nebo zadarmo?

Ladislav N 29.7.2008 8:12

Re: A zelení - komu dělají PR

Z blbosti - toť nejpřirozenější výklad... ;-(

ver 29.7.2008 9:28

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

Guru Gore není blbý , ten to dělá za peníze

honzak 29.7.2008 9:29

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

z blbosti to dělají na úrovni užitečných idiotů. Šéfíci dostaávají sakra dobře zaplaceno.

ING 29.7.2008 9:54

Re: A zelení - komu dělají PR

bohužel jsou to zřejmě mladí nezkušení neználci, jimž se líbí řečičky o ochraně krajiny se všemi jejími středověkými krásami, tedy i s návratem vlků a medvědů. Že ale při této politice budou muset doma zanedlouho svítit svíčkou, a hrůza, nebudou si moci spustit své 5+1 zvukové aparatury, si nějak neuvědomují. Zkrátka naletěli pár chytrákům, kteří si na jejich hlouposti založili sladký život. Co je ale pro mne omračující je to, že jsou mezi nimi i vysokoškoláci - lépe řečeno,  b y l i , v příštích volbách již určitě nebudou, jinak by to šlo s naší inteligencí opravdu tragicky s kopce. Dále mne fascinuje, jak všichni různí lidičkové z Duhy, Dětí země, a podobných spolků  "odborně" kecají do všeho, jako by vystudovali snad všechny universitní i technické obory najednou. Tragickou chybou médií je, že tím budí mylné představy ve veřejnosti, když tyto různé nesmysly staví na roveň názorům opravdových odborníků, kteří dané obory skutečně vystudovali a mají v nich dlouholeté zkušenosti.

Jura Jurax 29.7.2008 11:00

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

No, osobně znám tři zelené - jeden je doplňovač zboží v regálech v Kauflandu, jedna je absolventka jakési obskurní školy sociálních studií a ten třetí je absolvent filozofické fakulty, kde studoval anglistiku ... největší fanatik je ta ženská, tu se mi kdykoliv povede dohnat k slzám, když jí ty hovadiny vyvracím ... ;-)

Jura Jurax 29.7.2008 11:01

Re: Re: Re: A zelení - komu dělají PR

ještě dodám, že jsou to záviděníhodně mladí vrstevníci mých potomků ...

Harry 29.7.2008 14:01

Re: Re: Re: Re: A zelení - komu dělají PR

Ruku na srdce: Kdyz jsme byli tak mladi jako oni.... take jsme verili na blbosti, nekteri dokonce i na capy ale jsme z toho bohuzel casem jaksi vyrostli. Ja mam doma taky takovy kousek, ale uz chvalabohuvsemohoucimu se uzdravuje.