Sobota 1. 6. 2024Laura polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 109
  • Poslední: 29.7. 2008 23:06
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Karel 29.7.2008 13:01

Re: Je to až nudné

Juro Juraxi, všichni víme, že bez uranu to nepůjde. Ale ruku na srdce, chtěl byste bydlet vedle jaderné elektrárny, chtěl byste aby ve Vaší obci bylo uložiště jaderného odpadu? Opravdu se my všichni nemusíme bát, že někdo úmyslně nebo neúmyslmě způsobí havárii, opravdu se nemusíme bát teroristů?

Peta 29.7.2008 15:07

Re: Re: Je to až nudné

Já ano. Za humny mám uhelnou elektrárnu, klidně ji vyměnín za atomovou. A úložiště jaderného odpadu? Pchá! Klíďo píďo! Jedno je třeba u Litoměřic a takřka nikdo o něm neví, a ne proto že by to bylo tajné, prostě není nic zajímavého.

ING 29.7.2008 19:37

Re: Re: Je to až nudné

opravdu si myslíte, že když je asi 2/3 Francouzů zásobeno z JE, jsou všichni tak neuvěřitelně "stateční", že jsou ochotni žít bez obav vedle jaderných elektráren? Zvlášť, když už tak žijí více než 30 let, aniž by u jediné z nich došlo k nějaké havárii, která stojí za zmínku? Nebo si neuvědomujete, že už řada vyspělých států začíná od těch nevyspělých vykupovat tzv. vyhořelé palivo ke přepracování, protože z disponibilního uranu v něm je spotřebováno jen asi 97 %? A nebo si myslíte, že i kdyby se toto palivo ukládalo v hlubinných skladech,  1 0 0 0  l e t  by lidstvo nevědělo, jak ho využít? Přece jde jen o to, jak energeticky vydržet příštích dejme tomu asi 30 až 50 let, než masově nastoupí nová generace JE (jsou ostatně v provozu již dnes), nebo dokonce bude zprovozněna jaderná fúze (neříkejte, že to není možné - stejně tak se myslelo, že není možné aby lidé špacírovali po měsíci, a najednou během asi jen 10 let se to stalo realitou). Skutečný pokrok se projevuje náhlými skoky, jen být k němu okolnostmi dostatečně přinuceni. Teroristé mají jednodušší a mnohem účinnější prostředky k likvidaci obyvatelstva než jít vyhazovat do povětří jaderné elektrárny - třeba bakteriologickou válku.

Jura Jurax 29.7.2008 21:02

Re: Re: Je to až nudné

Prostě a jednoduše - proč ne? Konečně od Dukovan zas nebydlím až tak daleko. A úložiště jaderného odpadu by mi nevadilo - obec by vydělala! No a teroristů bych se víc bál na fotbalovém stadiónu, na nádraží, v metru a tak podobně - chce-li vraždící fanatik zabít, má to na těchto vyjmenovných místech mnohem jednodušší než ve hlídané elektrárně - a mimochodem zesabotovat ji tak, aby došlo k podstatným ztrátám na životech, je neobyčejně obtížné, ne-li nemožné. Jaderná elektrárna není atomová bomba v klidovém stavu! ;-D

rom 29.7.2008 0:36

Neviditelny Pes = P.R. CEZu

Doufejme ze to aspon Aston nedela zadarmo

Roman Šula 29.7.2008 0:40

Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

Tady nejde o ČEZ, ale o nás všechny snad, ne? Zda vůbec za pár let budeme mít elektřinu.

Honza42 29.7.2008 1:00

Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

No pokud je jeho nick pravdivý, tak elektřinu nepotřebuje a když, tak se obejde bez elektroměru.

Jura Jurax 29.7.2008 1:03

Re: Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

.R^R^R^

.. ale gramotný kupodivu je, i když má tak blbé názory ;-D

emersonskej 29.7.2008 1:15

Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

Draku víš, co je největší fór - že jste tu zatím vy ČEZo a atomobijci nebyli schopni předložit jediný rozumný argument proti dostavbě Temelína a vůbec proti jaderkám jako celku. Proto mám pocit, že těmi placenými jste tu vy !!! Otázkou ovšem zůstává - placeni kým a za co !!!!!!!!!!!!!!!!;-€

Netřeba 29.7.2008 6:59

Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

Znám jeden pádný argument proti dostavbě Temelína. Mnohokrát jsem ho slyšel od jednoho burana, co vystrkuje prst na poslance a pod.

Je to argument zachování koalice - rozuměj zachování koryta. To je dost vážný důvod pro celý ten buranův spolek, nemyslíte?

 

ladik53 29.7.2008 8:05

Re: Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

moje řeč R^

Jura Jurax 29.7.2008 10:54

Re: Re: Re: Neviditelny Pes = P.R. CEZu

No, politika je špína - ale ten "buran", když už nesebral odvahu na opakování voleb, v tom srabu daném výsledky voleb lavíruje docela slušně ... jen je potřeba dát zeleným trotlům možnost, aby mohli ustoupit bez ztráty tváře ... a oni ustoupí, protože ti v politice mají zelené trotloviny jen jako praporec prorokův (zelený), aby se odlišili od jiných v boji o koryta, a ty si ohrožovat nedají ... fanatických zelených užitečných idiotů není zas tak moc a ti stejně slouží jen jako kanonefutr v tom boji o moc, koryta a prebendy.

Sýček 29.7.2008 7:21

A zelení - komu dělají PR

Jaká síla za nimi stojí že dokázali na desítky let zastavit rozvoj jaderné energie, včetně školství?

Plynařská a uhelná lobby jako v Německu? Nebo jsou jen tak nevzdělavatelní a jejich nápady natolik blbé? Že jsou biopaliva fiasko (energetické i ekonomické), které zdraží potraviny, to nechtějí doposud uznat. A odnášejí to ti nejchudší a také životní prostředí včetně tropických pralesů.  Dělají to za peníze nebo zadarmo?

Ladislav N 29.7.2008 8:12

Re: A zelení - komu dělají PR

Z blbosti - toť nejpřirozenější výklad... ;-(

ver 29.7.2008 9:28

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

Guru Gore není blbý , ten to dělá za peníze

honzak 29.7.2008 9:29

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

z blbosti to dělají na úrovni užitečných idiotů. Šéfíci dostaávají sakra dobře zaplaceno.

ING 29.7.2008 9:54

Re: A zelení - komu dělají PR

bohužel jsou to zřejmě mladí nezkušení neználci, jimž se líbí řečičky o ochraně krajiny se všemi jejími středověkými krásami, tedy i s návratem vlků a medvědů. Že ale při této politice budou muset doma zanedlouho svítit svíčkou, a hrůza, nebudou si moci spustit své 5+1 zvukové aparatury, si nějak neuvědomují. Zkrátka naletěli pár chytrákům, kteří si na jejich hlouposti založili sladký život. Co je ale pro mne omračující je to, že jsou mezi nimi i vysokoškoláci - lépe řečeno,  b y l i , v příštích volbách již určitě nebudou, jinak by to šlo s naší inteligencí opravdu tragicky s kopce. Dále mne fascinuje, jak všichni různí lidičkové z Duhy, Dětí země, a podobných spolků  "odborně" kecají do všeho, jako by vystudovali snad všechny universitní i technické obory najednou. Tragickou chybou médií je, že tím budí mylné představy ve veřejnosti, když tyto různé nesmysly staví na roveň názorům opravdových odborníků, kteří dané obory skutečně vystudovali a mají v nich dlouholeté zkušenosti.

Jura Jurax 29.7.2008 11:00

Re: Re: A zelení - komu dělají PR

No, osobně znám tři zelené - jeden je doplňovač zboží v regálech v Kauflandu, jedna je absolventka jakési obskurní školy sociálních studií a ten třetí je absolvent filozofické fakulty, kde studoval anglistiku ... největší fanatik je ta ženská, tu se mi kdykoliv povede dohnat k slzám, když jí ty hovadiny vyvracím ... ;-)

Jura Jurax 29.7.2008 11:01

Re: Re: Re: A zelení - komu dělají PR

ještě dodám, že jsou to záviděníhodně mladí vrstevníci mých potomků ...

Harry 29.7.2008 14:01

Re: Re: Re: Re: A zelení - komu dělají PR

Ruku na srdce: Kdyz jsme byli tak mladi jako oni.... take jsme verili na blbosti, nekteri dokonce i na capy ale jsme z toho bohuzel casem jaksi vyrostli. Ja mam doma taky takovy kousek, ale uz chvalabohuvsemohoucimu se uzdravuje.