26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Důchodci tady a tam

Ve víru minulého týdne mě zaujaly dvě události. První byla domácí, samozřejmě schvalování „zákona roku“, státního rozpočtu, tím druhým byla obligátní informace, že v Řecku proběhla 24hodinová generální stávka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 17.12.2016 10:50

Miliardy pro ekonomiku spočívají úplně někde jinde

Kdyby ekonom Václav Klaus býval byl vsadil na technologický pokrok již po roce 1989, mohla by Česká ekonomika být již na úrovni Německa. Pamatujete se na předvolební heslo "Volte Komárka, za korunu bude Marka!"? - Nemyslím si ale, že by to ekonom Komárek dokázal. To bysme chtěli po ekonomech příliš hodně. To zvučné heslo bylo jenom prázdné heslo - a právě proto se dnes otíráte o neziskovky a jiné ptákoviny.

Zajímavý boj o velký technologický pokrok nastane v USA poté, co se poradcem Donalda Trumpa stal právě Elon Musk. Jenže Donald potřásal Elonovi rukou velmi nejistě a nervózně. Proč? Protože předtím Donald přislíbil konzervativcům konzervaci naftového průmyslu (a pracovních míst) a tím i konzervaci stávajícího kapitalismu. Elon Musk bude muset být stejně úspěšný diplomacii jako byl doposud v technologii. Jinak se ani USA neposune k velké efektivitě ekonomiky.

Neziskovky jsou jen malí příživníci.

V. Vaclavik 17.12.2016 10:20

Vzdycky krici vice

ti co berou nejvice, kdyz se lidem sahne na prijem penez. Proto me vubec nedojimaji ti nejaci recti duchodci jak je nekdy tv ukazuje jak beduji jaci ze jsou ted chudaci.

Nejvic rve vzdy ten, ktery si nejvice zvykl na pohodlny polstar, kdyz se z neho zacne ubirat peri.

J. Schwarz 17.12.2016 10:03

Re: proč jsou ...

Ale kdepak! Jenom je tu příliš mnoho idiotů typu V.Kříže. Český důchodový účet je každoročně několik miliard v mínusu a nikdo z něj nemusí krást. Řekové zřejmě jednak nezávisí jen na státním průběžném systému, druhak by bylo též dobré vědět kolik je tam důchodců a za třetí - zatřetí to se to bužíruje když nám na to dávají, že. Takže pokud se němcům zachce, nemusí v Řecku pracovat nikdo a mohou si žít jako saúdové...

J. Fleiszner 17.12.2016 8:36

670Kč

Kdyby stát přestal dávat peníze na "neziskovky", tak by mohl každému důchodci přidat měsíčně cca 670Kč.

V. Kříž 17.12.2016 8:01

proč jsou ...

...malé důchody v Česku? protože politici všech stupňů stihnou jejich důchody rozkrást