28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Chtěli jsme to nejlepší...

Viktoru Černomyrdinovi je připisováno mnoho výroků. Od vtipných typu „mám přibližně dva syny“ až po kapku frustrující typu „měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Staronový 4.5.2020 8:57

"Je to neuvěřitelný paradox: Socialisté chtěli a chtějí větší rovnost mezi lidmi."

Já si nejsem jist, že chtějí tu rovnost (možná pár pošuků a teoretiků). V praxi chtějí hlavně možnost tu rovnost nařizovat a uskutečňovat. To je totiž neobyčejně výnosná činnost! Ještě výnosnější, než boj proti sodovkovému plynu.

J. Svoboda 4.5.2020 10:25

I na registračního podvodníka je to pitomý příspěvek.

Pěkný den.

M. Mařák 4.5.2020 7:06

Než psát nesmysly o věcech, o kterých nic neví, by asi bylo vhodnější, kdyby své úsilí soustředila na výstup toho jejího yokto hnutí Trikolóra z naprosté bezvýznamnosti.

P. Staronový 4.5.2020 8:58

Jejího hnutí?

R. Langer 4.5.2020 12:32

To si povíme po volbách... ;-)

J. Svoboda 4.5.2020 6:51

Oslí můstek Černomyrdin - krach Západu je zoufalost, madam.

A celý článek je uvařen s "pejskem a kočičkou".

A to vaše zvižené obočí, že e-shopy můžou dodávat v době pandemie je závist, nenávist nebo jen blbost?

Kolik seniorů přišlo na to, že nákup ke dveřím není jen plezír mladých hejsků, kteří nevědí roupama, co by ještě dalšího dělali na internetu.

Pěkný den.

M. Mařák 4.5.2020 6:50

Hromada klasických Šichtař blábolů z kuchyně zcela od reality odtržených.

"Státní zásahy vytvořily megabohaté a megachudé. Současně taky zničily svobodný trh a zdecimovaly střední třídu," píše o Francii jako by se jednalo o Rusko. Čistá demagogie.

Já ve Francii oproti ní již žiji přes třicet let a s dělnickým platem plus platem manželky (maželka je státní zaměstnanec, střední kádr) vychováváme bez jakýchkoliv podpor dvě děti a mohli jsme si na hypotéku pořídit nový čtyřpokojový byt se dvěma garážemi v dobré čtvrti v klidném městě hraničícím se Strasbourg se dvěma garážemi a parkovacím místem, který již máme celkem zaplacený. Jsme na spodní hranici střední třídy.

Zajímalo by mne, jak tomu je s podobnými hypotékami a možností přístupu k nim v ČR.

J. Hruška 4.5.2020 7:49

Mařáku, sytý hladovému nevěří. Tak se těmi dvěmi garážemi zadav, osobo.

I. Pávek 4.5.2020 8:21

Promiňte mi (teď jsem se zarazil jak Vás titulovat. Už Vaše logo je mnohoslibné a oslovení pane by Vás mohlo urazit a tak zkusím vysokoblahorodí) Vaše vysokoblahorodí Mařáku otázku: Proč se snažíte obšťastňovat NP když žijete přez třicet let ve sladké Francii v dobré čtvrti ve čtyřpokojovém bytě s dvěma garážemi a dokonce s PARKOVACÍM MÍSTEM? A dokonce už ,,celkem zaplacený"! A dokonce dvě děti(není to málo na málo na střední kádr a státní zaměstnankyni ?) Jsem přesvědčen, že vím co z těch (dětí) bude. Daně platíte tam, pracujete tam, k lékaři tam, do obchodu tam, na záchod tam (doufám, že nejezdítu tu), určitě mluvíte po francůzky, no doufám, že na důchod se přijedete trápit do ČR. Co vás Vaše Vysokoprevoschoďitělstvo nutí obšťastňovat nás, ty české nicnechápající mamlasy svými moudry? Nepřipadá mi možné aby ve Francii nebyl plátek s vhodnou rubrikou pro Vašeho postavení, kde by jste se mohl realizovat. Třeba takový Charlie Hebdo by Vám mohl poskytnou prostor na ukájení.

A na závěr jedno doporučení. Jak je to s hypotékami v ČR se nezajímejte. Zpívejte píseň toho, jehož chleba jíte. Nezlobte se na mě, že jsem se tak rozšoupnul, ale lidi Vašeho ražení nemám rád.

M. Mařák 4.5.2020 8:29

Protože lhát se nemá, stejně jako tlačit demagogie a ideologickou bramboračku a psát by se mělo o věcech, o kterých autor článku alespoň něco ví. Jinak to vypadá jako pohádky Šichtařovic babičky, nebo co

J. Svoboda 4.5.2020 8:34

Ta pleskla :o)

Pěkný den.

H. Rybnická 4.5.2020 9:37

Pane Pávek, je zřejmé že z Vás čiší závist

P. Staronový 4.5.2020 9:00

A žluté vesty vznikly jen tak z dešperace těch, kterým dvě garáže nestačí, že? :-P

M. Mařák 4.5.2020 10:15

Mám dělnický plat, žena si vydělá více, ale o moc ne. Jsme na spodní straně střední třídy. Mí kolegové všech národností mají vesměs jeden barák tady a druhý v domovině (Turci, Španělé, Portugalci...). Vedle nich jsem vlastně chudák.

To je realita a nikoliv ideologické blábolení.

I. Pávek 4.5.2020 11:21

No dobře ale koho to má zajímat? Ve Francii nejsou k řešení žádné problémy, které by jste při svém tak těžce vydobytém postavení nižší střední třídy a třicetileté emigrace mohl být nápomocen komentovat? Proč se nevyjadřujete tak jadrně k vnitřním problémům Francie ve Francii když je to váš domov a ryjete tady kde jste domov zavrhl. Je zajímavé, že je pracovní den a vy tu tlučete od rána špačky. No a pak jste oproti Turkům, Španělům, Portugalcům chudák.

M. Mařák 4.5.2020 12:19

Toho, koho zajímají přesné informace, což Vy samozřejmě nejste, jak vidím, Vás podle všeho zajímá jen ideologické plácání mimo skutečnou realitu.

M. Mařák 4.5.2020 12:30

Jistě se i k Vašemu sluchu dostala zpráva o existenci chytrých telefonů a internetu. Ano, tak je to jednoduché. Mohu občas zareagovat i z práce.

I. Pávek 4.5.2020 12:39

Aha, tak tak je to. Typické netáhlo dnešní doby. Občas zareagovat z práce. To znamená podle dnešní aktivity furt. Ještě že vás už v česku nemusíme živit.

M. Mařák 4.5.2020 17:44

Mnohem méně často než kuřáci, jak jste zcela jistě zaznamenal.

D. Polanský 4.5.2020 9:05

U nás jsou státní zaměstnanci také v pohodě. Málo práce a hodně peněz, takže bych se moc nechválil. Kdyby vaše manželka musela makat v soukromém sektoru, na byt a dvě garáže by nebylo.

M. Krčmář 4.5.2020 9:32

Držte si klobouky, pojedeme z kopce!

P. Victorin 4.5.2020 6:02

S autorkou plně souhlasím...

L. Novák 4.5.2020 4:52

Potravin je dostatek (ale všiml jsem si, že kilo nejlevnější rýže obvykle za 20 Kč Kaufland zdražil na 26 :-)

A když nebude co jíst, Babiš zruší svůj kšeft s biopalivem z řepky a naučí se z ní dělat něco jiného, co je poživatelné... Protože na pěstování dotované řepky jsou závislé zemědělské společnosti, a ty přece padnout nemůžeme nechat... :-P