19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Bankéřské hrátky s ohněm

Již od podzimu 2008, kdy pád banky Lehman Brothers odstartoval akutní fázi finanční krize, se neustále objevují tipy a prognózy, odkud může přijít krize další. Současnost není výjimkou. Doba přeje katastrofickým scénářům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 12.2.2016 8:53

Re: pan Kohout opět poněkud mimo

Nechcete-li být "mimo", najděte si lepší banku.

Vaše neumění to udělat nebo si lepší podmínky vyjednat nic nemění na problémech nastíněných panem Kohoutem.

M. Šejna 12.2.2016 8:55

pane Prokope

mohl byste zdejšímu publiku prozradit jméno české banky, u které se dá vydělat na tom, když si u ní otevřete běžný účet?

L. Novák 12.2.2016 9:27

Re: pane Prokope

Jsou to všechny banky, které nabízejí běžný účet bez poplatků. Díky jedné z nich jsem na odchodu z ČSOB vydělal už nezanedbatelnou částku. Mimochodem, když si na internetovém prohlížeči odblokujete reklamu, určitě se vám obratem nějaká nabídka objeví... :-D

M. Šejna 12.2.2016 9:59

já mám takový účet u Citibank

Je to bez poplatku za vedení účtu, ale ostatní poplatky zůstávají. Takže poplatek za odeslání jakékoli zprávy o účtu, poplatek za položku, poplatek za internetbanking, poplatek za ...... Chybí snad jen poplatek za oslovení "dobrý den". Celkem měsíčně víc jak 150 Kč, zatímco na úrocích je to kolem 15 Kč.

Když si uvědomím, že moje peníze tato banka půjčuje jiným klientů za úrok kolem 10%, pak není co řešit. Prostě jim platím za to, že mohou kšeftovat s mými financemi.

O. Uživatel 12.2.2016 10:09

Uživatel požádal o vymazání
M. Šejna 12.2.2016 11:46

pane Rys

hypotéky jsou něco jiného, než standardní spotřebitelský úvěr. Jsou úplně jinak zajištěné, než spotřebitelský úvěr, takže na mě nezkoušejte finty s tím, že mám jít k jiné bance.

Já hypotéku mám. Mám ji u ČSOB a v dobách ukončení fixace jsem se poohlížel po refinancování jinou bankou. A věřte, že výsledný úrok bývá u nich vyšší, než ten, co Vám slibují na propagačních letáčcích. Takže nakonec jsem zůstal u ČSOB a jen jsem si vyhádal nižší úrok přímo u nich. To se totiž uhádat dá. Oni to zkoušejí, co vydržíte a pokud jim dáte jasně najevo, že se nenecháte od nich odrbat, tak úrok sníží.

O. Uživatel 12.2.2016 12:06

Uživatel požádal o vymazání
M. Šejna 12.2.2016 12:34

Re: pane Rys

Tak to jste mě špatně pochopil.

Já si nestěžuji na vysoké poplatky v bankách. Já jen od začátku tvrdím, že bankám za to, že u nich mám peníze, platím, a že tedy ony neplatí za to mě. Takže v podstatě to je stejné, jako by mi dávaly záporný úrok.

Já v tom problém nevidím. Ten problém v tom vidí pan Kohout.

O. Uživatel 12.2.2016 13:08

Uživatel požádal o vymazání
M. Prokop 12.2.2016 10:26

Re: já mám takový účet u Citibank

Opakuji, jsou banky bez všech poplatků, jsou banky, které ještě k tomu účet úročí. Když si to neumíte najít, netvrďte že to neexistuje.

Platíte jim dobrovolně, dodal bych i z vaší vlastní hlouposti.

L. Novák 12.2.2016 12:13

Re: já mám takový účet u Citibank

To je k nevíře! :-D Šejna je už tak známý socialistický mimoň, ale že si mezi množstvím reklam na banky bez poplatků nedokáže vybrat, to by mě teda nenapadlo... 8-O

R. Langer 12.2.2016 12:17

Re: já mám takový účet u Citibank

Hlavně že mele nesmysly pořád dokola jako kolovrátek, místo toho aby řekl: "Jsem neschopný a všude ze mě dělají vola, a proto ani nedokážu změnit banku.". :-D

M. Prokop 12.2.2016 10:24

Re: pane Prokope

Ano, také jsem kdysi měl účet u ČSOB.

M. Prokop 12.2.2016 10:24

Re: pane Prokope

Minimálně Air bank, úročí běžný stejně jako spořicí. A s kteroukoliv bankou můžete jednat o individuálním nastavení.

Vše najdete na internetu, při troše snahy a schopností.

M. Šejna 12.2.2016 11:41

AIR Bank

běžný účet je veden zdarma, ale poplatek je za odeslání zprávy 1,- Kč, za výběr z bankomatu 25,- Kč, za jakýsi Šanon dalších 25,- Kč, za papírový výpis 100,- Kč.

Takže poplatky tam mají podobné jak u Citibank, u které jsem já, kde mi to měsíčně výjde asi na 150 Kč a na úrocích získám asi 15,- Kč.

Takže nemějte péči a mé schopnosti a starejte se o své, když ani nedokážete znát sazebník Air Bank, který najdete na internetu, jak jste mi "poradil".

R. Langer 12.2.2016 12:07

Re: AIR Bank

Těch bank je několik, a mě provoz mých dvou účtů nestojí měsíčně ani korunu. Pokud jste tak líný, že tomu nechcete věnovat ani trochu času, tak si plaťte, zřejmě vám to stojí za ten komfort, který vám vaše banka poskytuje. K vašim schopnostem se raději vyjadřovat nebudu, a pokud nestojíte o radu, tak se na nic neptejte. :-P

M. Šejna 12.2.2016 12:42

pane Langere

mohl byste mi sdělit jména těch Vašich bank? Já si velmi rád na internetu vyhledám jejich sazebníky.

R. Langer 12.2.2016 12:48

Re: pane Langere

Místo hledání sazebníků si raději hledejte takovou banku, která vám bude vyhovovat a kde budete platit málo nebo nic za portfolio vašich požadavků. Jistě, dá to práci, ale já to za vás dělat nebudu, nemluvě o tom, že každý máme na účet jiné požadavky.

M. Šejna 12.2.2016 12:54

a jejda mistr Langer už couvá

já po Vás nechci, abyste za mě cokoli hledal. Najdu si to sám. Jen jsem požádal o jména těch Vašich bank, kde to máte všechno zadarmo.

Hledat tedy nic nemusíte. Leda, že byste si nepamatoval jména těch Vašich bank a musel jste to hledat.

R. Langer 12.2.2016 12:59

Re: a jejda mistr Langer už couvá

Já neříkám, že mám všechno zadarmo, ale že za ty účty neplatím měsíčně

ani korunu. Ale to je na vás asi moc složité, tak to raději ani nebudeme

rozebírat. Ty sazebníky, co vám vyhovují, si prostě musíte najít sám. U

těch mých byste určitě něco platil, to nebude nic pro vás, tak vás tím

raději ani nebudu mást... ;-)

M. Šejna 12.2.2016 13:02

takže už se vykrucujete, pane Langere

je pro Vás tak složité sdělit mi jména těch Vašich bank?

M. Pivoda 12.2.2016 8:23

Klíčový poznatek

Kohout: "... Prostor pro další umístění volných bankovních zdrojů je omezený...."

Toto je klíčový poznatek!!!

Jak jsme se ale do tohoto žalostného stavu dostali? Nalezněte, prosím, odpověď na tuto otázku a bude vám hned jasno, co je třeba v ekonomice udělat. Zorganizovat masivní výběry bankovních vkladů je sice technicky proveditelné, ale prostor pro další umístění bankovních zdrojů se tím určitě nenalezne.

Zdá se, že ani ekonomové samotní už nenalézají zajímavá ekonomická témata. Už se nějak vyčerpala. Jeden významný český ekonom proto raději začal hovořit do klimatologie (umístil své mentální zdroje do klimatologie). Tam to bude ještě nějaký čas trvat, než se i tento jeho prostor postupně zcela vyčerpá. K ekonomovu dožití to ale postačí.

M. Prokop 12.2.2016 8:51

Re: Klíčový poznatek

Proč by to měl být "žalostný stav"?

Klimatologie je velmi ekonomické téma. V jejím jméně, jméně oteplovačské ideologie, je velmi pochybně a netržně alokováno množství zdrojů do zeleného náboženstvý OZE a zcela zničena tržní funkce ceny hlavně elektrické energie. Není divu, že se nějaký ekonom angažuje, spíše lze litovat, že jich není více.

L. Novák 12.2.2016 9:37

Re: Klíčový poznatek

Přesně tak! Klimaalarmismus a všechno kolem je dnes černou dírou na peníze daňových poplatníků. Viz třeba současná snaha "strany a vlády" obrat občany o další peníze x-násobným zvýšením plateb za jističe, aby vyrovnala potřeby posilování rozvodných sítí kvůli zátěži vyvolané silně dotovanými OZE.

"Bilionový tunel OZE" ČSSD a dotace na Babišovo velkopodnikatelské úsilí lidem vytahují peníze z kapes...

K. Pavlik 12.2.2016 3:37

zaporne uroky

Zaporne uroky hrozi jen v malo zemich a Nemecko je asi jedine misto kde to asi muze byt problem. Svycari to vyresi a Francie s Italii a Spanelskem nemaji co resit. Ani ceska narodni banka se k tomu zatim neodhodlala - problemy resi nakupem Eura.

USA ma od zaporneho uroku pekne daleko. Jejich hlavni bankerka o tom sice tento tyden zvanila, nejak ji ale unikl fakt ze ani ne pred mesicem zvedla urok.

Zkrachovat prosperujici banku pomoci SMS neni sice spatna myslenka ale Neviditelny pes by to mel otisknout az na prvniho aprila.

Se zapornym urokem bude cim dal mene problemu nebot generace setrilku pomalu vymira.

L. Novák 12.2.2016 0:54

Banky v Česku trestají vklady firem už dnes

Tak u které z nich se ráno postavíme do fronty? :-D

M. Šejna 12.2.2016 9:11

zeptejte se na to pana Prokopa

ten Vám jistě poradí, před jakou bankou se máte postavit do fronty.

:-D

L. Novák 12.2.2016 9:57

Re: zeptejte se na to pana Prokopa

Vite, Šejno, ta otázka zase nebyla míněna příliš vážně. Já se můžu jít "postavit" jenom k bance, kde mám uložené peníze. A co vy? :-P

M. Šejna 12.2.2016 10:02

Víte, Ladislave N. 475

ta moje odpověď také nebyla myšlena vážně. Já jen upozornil na "bankovního experta" Prokopa, který ví přesně, která banka Vám zhodnotí peníze na běžném účtu.

:-P

M. Prokop 12.2.2016 10:28

Re: Víte, Ladislave N. 475

Víte Šejno, pokud nedokážete najít banku bez poplatků a s kladnými úroky, tak si raději neberte do klábosnice jiné "bankovní experty". Vypadáte pak ještě hloupěji.