27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Zelený atom

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
křovas 18.11.2008 9:17

Re: Na jednu stranu dobře, na druhou špatně.

přesně R^

M.S. 18.11.2008 9:17

Re: Zelení

To je právě ono. Cesty do pekel jsou dlážděny dobrými úmysly. Největším nebezpečím jsou nadšení horlivci bez rozumu.!!

Honza42 18.11.2008 9:12

Na jednu stranu dobře, na druhou špatně.

Oni tihleti blbci fungují jako kyvadla, tak bacha na ně. Takže po zákazu JE bude následovat období s hesly "jaderný reaktor do každé rodiny".  A nebudou ani vlašské a lískové oříšky, ani buráky, protože odborníci EU přes energetiku budou vytvářet strategické zásoby "jádra".

Teď dávají zelení dotace na dřevoplynové kotle, aniž by pro ně bylo zajištěno dřevo. Jsem zvědav co zase z curví, až se zamilujou do jádra.

Pavel 18.11.2008 8:58

Re: zkusme se zamyslet

Ale jen proto, že se zatím (naštěstí) sluneční energie příliš nevyužívá. Tuhle jsem čelt o (naprosto vážně míněném) projektu regulovatelné sluneční elektrárny s akumulátory tepla v Austrálii, která by pokryla plochu 100 (slovy STO) km2 (slovy KILOMETRŮ ČTVEREČNÍCH). Myslím, že na tuto plochu by se v pohodě věšly všechny hypersuper v celé Austrálii a ještě by zbylo. A to je jenom jedna (slovy JEDNA) elektrárna o nějakém smysluplném výkonu.

Ivošek 18.11.2008 8:45

Re: Vlku, Vlku

Tak schválně - kolik jste již nakoupil(a) tohoto?

bm2 18.11.2008 8:43

Rada

Preneste musku z kaciek na zelenu skodnu. Reviru sa ulavi a Vas to bude stat par korun za broky.

Jiřik 18.11.2008 8:42

Re: První automobil na světě

Kdepak. První kočáry bez koní byly poháněné větrem, skutečný první samohyb byl parní (Cugnot), elektromobil přišel až dlouho poté...

Jiřik 18.11.2008 8:41

Re: Zelení

Vydavatelé toho nesmyslného veterinárního nařízení?

Jiřik 18.11.2008 8:40

Re: Zelení

Jsou zelení a zelení.

Když spolu nedokážou najít stejnou řeč erudovaní ekonomové, právníci nebo třeba fyzici, tak jak se můžou vzájemně shodnout ekologičtí nadšenci, kteří to kolikrát dělají spíš z citu a z přesvědčení než ze skutečné hloubky znalostí?

adhf 18.11.2008 8:39

Re: Zelení

to je jako s kormoránama: takové hejno kormoránů vám vyzobe rybník ajn-cvaj. Ale protože jsou ty mrchy chráněný, tak nemůžete ani do toho hejna střelit. Čili rybník po nasazení totálně prázdnej a ekolog u toho radostně tleská ručkama, jak krásně chrání přírodu. Stal se případ (když byla fantasmagorie kolem chřipkového viru), že se museli všechny husí farmy u rybníků obehnat plotem (i shora). Prostě taková větší voliéra. I s husama tam ovšem u krmítek zůstalo i pár kachen, protože granule jsou granule. Viděl to nějakej ekolog, co jel kolem o prázdninách na kole, aby viděl les, a že prej to je týrání zvířat, protože kachna je divoká a nemá tam co dělat. A hned prudil s pokutama. Takže to celé dopadlo tak, že se všechny ty ochranný sítě proti chřipce zvedly, aby kachny mohly tam a zpátky. A pak mi řekněte, kdo je tady debil...?

křovas 18.11.2008 8:39

formou mně to nahoře

připomnělo agitku z rudého práva neblahé paměti - zřejmě proto, aby to pochopila naše levicová většina spoluobčanů, s obsahem souhlas

Jiřik 18.11.2008 8:38

Re: zkusme se zamyslet

Zajisté máš pravdu, ale mnohem víc země (potažmo slunečního svitu a vody) těm kytičkám a zvířátkům krade člověk svými vybetonovanými a vyasfaltovanými sídlišti, dálnicemi, parkovišti, překladišti, hypermegamarketovými parky a podobně...

Kanuk 18.11.2008 8:34

Re: Vlku, Vlku

Toníčku, já s vámi úplně souhlasím, ale co je to platné, když většina, a to velká většina, psopsavců na to kašle?

Forstmeister 18.11.2008 8:28

Zelení

Zelení jsou nejejom komická parta okolo jádra, ale jsou i militantní "přírodně". V revíru máme retenční nádrž, kde zelení sledují pulce kuněk a čolků. Ohromně jim vadí třeba divoké kachny, které prý předmětné pulce loví. Jako uživateli honitby, nám za kachny navrhli flastr 0.5 M Kč. I přes dobrozdání odborníků (kachny takové pulce nežerou, jsou pro ně "hořcí"), byla disputace se zelenými, jako rozhovor s "hetentoty" ve svahilštině. Orgán státní správy to asi správně pochopil a označil požadavek zelených za irelevantní. Nicméně výletníci tam kachny krmí, jejich dětičky jsou "u vytržení" z ochočených kačenek, zelení nás ale bombardují, abychom tam kachny mordovali. Tak nevím, jak se eticky a profesně zachovat. Vždy ale budeme ti "nemravové" z hlediska výkonu práva myslivosti (lovit / nelovit). Poraďte.       

fox 18.11.2008 8:19

Re: zkusme se zamyslet

Moc o tom nevíte a nebaví mne znovu vše opakovat.Trochu se vzdělejte.

fox 18.11.2008 8:17

Re: anooo :-)))

Jste snad blázen?Nafta ušetřená při výrobě el.energie,nakrmí armády.(I když to snad nebude hlavní smysl existence).Velký zdroj levné energie(jádro)umožní výrobu syntetických paliv(Záluží za Hitlera),nebo aspoň vodíku.I ten se musí vyrobit,není volně v přírodě,jak si snad myslí zelení blouznivci.

honzak 18.11.2008 8:16

Re: už se těším, jak

jak kdo. Někdo se narodí jako chaotický shluk proteinů a tímto shlukem zůstane až do smrti. Což je tvůj případ, meloune!

Lerak 18.11.2008 8:14

První automobil na světě

byl elektromobil. Další varainta je vodíkový pohon. V případě nadbytku elektrické energie, ta nám však  bohužel bude spíš chybět, zásluhou zelených demagogů, není nemožné u spalovacích motorů přejít z ropy na plyn.

ladislav 18.11.2008 8:03

Díky pane Vlku

Že jste pravdivě popsal ty zelené podvodníky, už aby byli v politickém důchodu a šli budovat zelený komunismus třeba do rovníkové Afriky.Tady u nás NIKDY VÍCE !!!

Pavel 18.11.2008 8:01

Re: zkusme se zamyslet

No, na Zemi možná dopadá dost sluneční energie pro celé lidstvo, jenže zapomínáte na to, že lidstvo není jejím jediným odběratelem. Každý sluneční kolektor, každý fotovoltaický článek stíní kus země, kde pak nemůžou růst kytičky (určitě vzácné a jediněčné), na kterých si pak nemůžou pochutnávat další patra potravního řetězce. Na jednu stranu zelení protestují proti asfaltu a betonu, na druhou stranu pokrytí celé Země kolektory je OK a naprosto ekologické?

Zebra 18.11.2008 7:55

„Kecy nemaj žádnou cenu...“

Např: „…kdyby vytloukli montpákou okénko kamionu „jen tak„, šli by asi sedět, když to ovšem učiní v zájmu „veliké myšlénky“ boje proti atomu, vše je dovoleno…“, „…deset hektarů pod dálnicí se vyměňuje za stovky hektarů…“

nadar 18.11.2008 7:52

Re: Vlku, Vlku

Pane/paní D.M.

Vaše argumentace je tak skvělá, že jistě zaujímáte vedoucí posty ve straně zelených nebo u komunistů, či u podobných skvěle argumentačně vybavených seskupení. Já Vám gratuluji k tomu, že umíte psát a používat PC, nebo Vám někdo pomáhá?

Nadar

Zebra 18.11.2008 7:48

Re: už se těším, jak

Již staří Římané věděli, že člověk je dvakrát dítětem.

honzak 18.11.2008 7:32

už se těším, jak

melouni ve své vládní křeči prosadí, aby se chladící věže jaderných elektráren natíraly na zeleno...

Petr 18.11.2008 7:18

Re: zkusme se zamyslet

Protože se na tom dá bez rizika vydělávat.

Jak prosté, milý Watsone...

AGO 18.11.2008 7:11

Re: zkusme se zamyslet

Na obnovitelných zdrojích opravdu něco je, ale proč stavět větrníky v místech kde nefouká , nebo proč sestavovat  FV panely tam kde slunce svítí málo?

maiden 18.11.2008 6:58

anooo :-)))

Taky bych chtel mit barak oblozeny solarnima panelama, ale ne za cenu, ve ktere se jeste plati stale neukonceny vyvoj a zpoplatnuje se "nadseni pro vec". Za pet, spise za deset let uz bude SNAD cena prijatelna i bez statnich dotaci. PS: dokaze si nekdo predstavit, jak se budou bez nafty presunovat armady? To pojede s invaznim vojskem mala mobilni JADERNA elektrarna, nebo prvni, co se obsadi bude zasuvka ve meste...?

V 18.11.2008 6:17

Re: zkusme se zamyslet

to bude rozumne, az to bude ekonomicke.

a s tou starosti o budoucnost, takhle kdyby mysleli nasi predkove na sve deti, na nas, tak bysme nejspis dnes jezdili v konskych bryckach. Kdo vi, jestli nase deti budou uz umet tu slunecni energii lepe vyuzivat, nebo budou mit jina paliva do tech jadernych elektraren, nebo budou mit fuzni elektrarny, pokud nebude nejaka totalita, tak bude nejaky pokrok.

Navic, kdyz jak rikate je videt konec tech zdroju dneska, tak co az je spotrebuji ty 'nase deti', co se stane s jejich detmi a detmi techto jejich deti...???? proc setrit dnes, kdyz jednou stejne dojit musi jak verite? ja nemyslim, ze dojdou tak rychle, spis budou prekonany nez se vycerpaji, uhli se uz davno melo prestat pouzivat za normalnich podminek vyvoje lidstva, ale vyvoj v minulem stoleti byl poznamenany kolektivistickou ideologii a jeste stale je. Paleni uhli je uz nejaky cas barbarska vec a melo by patrit jen do tretiho sveta, my uz meli byt davno na jaderne energii kombinove s tou z ropy. Chce to jen rozum, toho je ale dnes pomalu. Potesim vas v te vasi starosti aby mely nase deti teplo a mohly se vozit v automobilech se spalovacimi motory - ja bych si tipnul, ze nas ceka jeste nejaka valka nebo valky a krvave revoluce, takze ty nase deti mozna ani tu zdroje tak jako tak postradat nebudou. Nemusim rikat proc. Mozna budou jak se rika prdet do zeme, nebo budou prezivat z ruky do huby v radiokativni prirode, pokud my ted nebudme mit rozum, moznosti je hodne.

ANTONÍN I. 18.11.2008 4:14

Re: Vlku, Vlku

Pane-Paní-Slečno D.M., jestliže Váš hořejší příspěvek je to nejlepší, co dokážete vytvořit, pak Vás upřímně prosím, abyste přestal-přestala do NP příspěvky posílat. Nic totiž neříkají, kromě ovšem toho, že o Vás mnoho vypovídají - a abych nemohl být zažalován pro utrhání na cti, nenapíši, co to je. Také se mi nelíbí, když tykáte někomu, kdo je asi o dost starší než Vy  -  a co je horší, nazývate ho blbem. Víte, jestliže má někdo odlišný názor než Vy, tak to rozhodně neznamená, že je lhář a blb. Jestliže máte ponětí o hostorii, doporučuji Vám si najít výrok jednoho velice významného člověka, který řekl něco ve smyslu "i když s vaším názorem nesouhlasím, udělám vše, abyste ho mohl hlásat". Rozumíte tomu? Tomu se říká respekt k názoru druhých a taky ovšem to svědčí o slušném vychování.

Niky 18.11.2008 3:47

Velmi dobrý článek pane Vlku!

R^R^R^