20.4.2024 | Svátek má Marcela


EKOLOGIE: Zelený atom

18.11.2008

Znáte to sami. Člověk někdy neví, zda se má nad nějakou událostí smát a nebo plakat. Tenhle týden koukám na televizní zprávy, zaslechnu cosi o energetice a klimatu a zbystřím pozornost, co se zase dozvím za zelenou europtákovinu. Den předtím jsem sledoval, jak mladí aktivisté v Německu přepadli konvoj s vyhořelým palivem, sledoval jsem rány montpákou do okénka kamionu, hochy přivazující se k autům a prostě tu všeobecnou melu, kterou část mládeže tak miluje. Už třeba proto, že kdyby vytloukli montpákou okénko kamionu „jen tak„, šli by asi sedět, když to ovšem učiní v zájmu „veliké myšlénky“ boje proti atomu, vše je dovoleno. Holt všichni jsme si rovni, ale někteří jsme si rovnější, že.

A najednou nevěřícně koukám, jak předseda Evropské komise José Manuel Durao Barrosso, ten starý maoista, co to povídá ve státnickém projevu o energetice. Že jako musíme se soudruzi hluboce zamyslet, co jako budeme dělat pro ty světlé zítřky sjednocené a obrozené Národ…. Pardon rozšířené Evropské únie, neb je to složité a doba je zlá..

Koukám, poslouchám a ….. to čumím! Po obligátní větičce o alternativních zdrojích, to je dneska něco takového jako dřív bylo sousloví „socialistická demokracie“, to taky muselo být fšude, najednou zazní, že jako, přátelé, občané a krajani, budeme muset abychom byli jako zelenější a ekologičtější a zabránili tomudle oteplování budovat jadernou energetiku!

Cha cha chaáááá, tak po dvaceti letech vítězného tažení Spojených Zelených, hlavně tedy u nás ve střední Evropě, jsme jaksi dospěli k názoru, že tedy jaderná energie tedy jaksi určitě ne neb je to nebezpečný (a pak taky naši ošátkovaní a jiní východní donátoři by dostali na naftu míň peněz), ofšem na druhé straně tedy vlastně jádro ano, páč je tohle oteplování a ….. ble, ble, ble…

Okecávací vysvětlování funkcionáře není tak důležité, že, důležité je to, že se bez ohledu na zelené kecy prostě začaly a ještě více začnou stavět po celém světě jaderné zdroje, neboť těch hraček a vydírání s naftou a plynem je akorát tak dost. Takže snad v dohledné době budou mít holt hoši z OPEC, z Ruska i Chávéz jaksi poněkud starosti. A už se „západem“ nebudou moci tak cvičit, jak se jim to za pomoci našich vlastních kolaborantů a pomatenců doposud dařilo.

Zvláště mne dojalo, jak na tom asi budou v budoucnu naši zelení. Ta výjimečná duchovně vyspělá parta, ti morální a duševní giganti, co jsme je, díky vlastní blbosti, poslali do parlamentu, což je jednou z hlavních příčin, proč se současná vláda potácí v krizi.

Tahle lobbistická parta, díky níž a jejím spřáteleným aktivistům se dálnice spíš nestaví, ale když se něco postaví, je to dražší o miliardy. A díky nimž se nové moderní fabriky často nakonec staví v Německu a ne u nás (to je stejné s dálnicemi, ty staví v Německu se souhlasem místních zelených - mentorů našich zelených panáčků - jak o život …zajímavé, že), a pole kolem nejmodernějších a tudíž neekologičtějších fabrik se prodávají díky aktivistům za stovky milionů - deset hektarů pod dálnicí se vyměňuje za stovky hektarů (skutečné heslo zelených aktivistů: „Mrtvoly lidí na silnicích nás nezajímají, nemaj co jezdit autama, dobře jim tak…“) atd.

Věci se začínají měnit. Jak praví pracující lid: „Kecy nemaj žádnou cenu...“ a nakonec se pravda vždycky ukáže. A tak se nám najednou objeví nenápadná informace, která sdělila, že ani ty šílené ceny za „větrnou energii“, které znamenají jen doslovné dojení státních peněz vybraných z našich daní, už nebudou navěky pro výrobce tak vysoké. Zdá se, že konečně si i největší političtí populisté a zbabělci, kteří spolu se zeleným stádem hýkali o kráse větrné energie, uvědomují, že je tahle dojička peněz může poslat do politického zatracení. Protože ještě chvíli a budeme v Evropě dost často potmě. A oni místo v nóbl křeslech, když to pro ně dobře dopadne, v penzi. No, každý není tak velký Putinův kámoš jako Schröder, aby bral za službu ruským bratrům miliony eur, že?!

Oni to mají zelení vůbec nějak v poslední době špatný. Poslední volby jasně ukázaly, že konstanta českých voleb, politický „smrtelný Havlův polibek“ (což mne osobně netěší), funguje naprosto dokonale a je tedy předpoklad, že v příštích volbách si zelení ani neškrtnou. A protože i politická hodnota Frau von Kuchta klesá, snad se zbavíme tohohle výlupku levičácko –intelektuálního běsnění, takže ti, co chtějí a mají zájem skutečně ochraňovat přírodu, přestanou být vždy a všude válcováni „zelenou mafií“.

Barrosso, Barrossso, zelení tě nebudou mít rádi. Ovšem už i v Bruseli jim asi došlo, že ono to asi bez toho atomu vůbec nepůjde, co? No a sekta zelených pak snad pomalu zmizí v politickém propadlišti a já se zase konečně pojedu podívat na Šumavu, kde mne nebude buzerovat na každém kroku „zelený mužík“ a která se začne, snad, konečně, po více než padesáti letech podobat civilizované krajině a v ní umístěnému skutečnému národnímu parku. Jako třeba na druhé straně kopců.

Nezvolení Kateřinky Jau-Jau do finančně lukrativní politické funkce, i když i za pomoci dvou politických nanynek, co píší Obamovi co si má myslet o radaru, a odchod idealisty ze strany zelených ke kozám ukazuje, že zelení asi končí.

No, oni teď funkcionáři zelených vydrží v parlamentu co nejdéle, aby si ty peníze a křesílka užili, mezitím si však jistě budou hledat v Bruseli a jinde teplá místečka, což s ideou NE ATOMU půjde do budoucna asi dost těžko. Snad jedině že by tam šli za Rakušáky. No a my, když to dobře dopadne, nebudeme za pár let v Evropě potmě a v zimě.

K tomu nám dopomáhej zdravý rozum!

P. S. - Jo a my budeme mít „zelený atom“, takže eko-cílů vyhlášených velikány Unie a šéfy Oteplovacího panelu bude dosaženo. A to je důležitý. Dosáhnout vytčených cílů. Jo a taky dohnat a předehnat. Že jó?!?