1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JaS 4.3.2009 23:27

Bezvadně popsáno.

jen ještě nikdo z těch cvoků nepřišel na to, že se dá taky líp hospodařit - nepodporovat zbytečnou spotřebu - například v pitomých reklamách. To by teprve přišla ne krize, ale úplná ekonomická katastrofa, kdyby začali všichni docela normálně hospodařit - neplýtvat, nakupovat jen to, co opravdu potřebují a zbytečně nic nevyhazovat - tak jako se to dělalo dřív.

Sid 4.3.2009 23:16

Je videt, ze parlament je v Praze

Je videt, ze parlament je v Praze. Oni si ti zeleni opravdu asi mysli, ze kdyz vydaji zakon na popelnice, ze to budou vsichni okamzite a strelhbite dodrzovat. Nebudou, akorat obcim vzniknou naklady na hlidani lesu a likvidaci cernych skladek. Nakonec to cele bude drazsi...

Frank 4.3.2009 19:41

Navrhuji namontovat ke každému kontejneru kameru, která bude sledovat, kdo třídí a kdo ne.

A zbývá jenom doufat, že všichni ti zelení magoři v parlamentních volbách skončí jako Unie Svobody a budou zasedat na své konferenci ve výtahu.

Oteplovač 4.3.2009 19:37

Bursík, Bursík

Myslíte toho doktora věd přírodních, který úplně běžně zaměňuje kW a kWh ???;-D.

cb 4.3.2009 20:16

Re: Bursík, Bursík

Je to jen pismenko, z toho se prece nestrili. Z filozofickeho pohledu to bude urcite neco podobneho. ;-)

Oteplovač 4.3.2009 21:21

Re: Bursík, Bursík

Myslíte, jako že si  místo přednášek z fyziky střihnul filosofii ? To je ale už trochu víc písmenek:-). To už by  naznačovalo nějaký vážnější problém s písmenky.

Jurajda 4.3.2009 15:52

A co s použitými prezervativy ptám se?

Ty se budou podle Bursíka recyklovat na žvejkačky?Asi jo,klidně by to odsouhlasil.Ten je hlava,žejo?

Sam Křepelka 4.3.2009 16:03

Re: A co s použitými prezervativy ptám se?

Souhlas§ a první žvejkačku ochutná Kačenka J. ;-D;-D

ps 4.3.2009 18:58

Re: A co s použitými prezervativy ptám se?

A jakou budou mít příchuť?

cb 4.3.2009 19:26

Re: A co s použitými prezervativy ptám se?

Bursikovou. Pardon, brusinkovou.

janoryna 4.3.2009 13:30

spalování odpadů

e to ekonomicky, energeticky i materiálově nejjednoduší způsob likvidace odpadů. a navíc z toho spalitelného se získá teplo, které jde využít pro vytápění a případně výrobu elektřiny. to je rozhodně z hlediska ekonomie i ochrany příprody lepší, než když shnije či se rozloží někde na skládce. ony ty PETky se totiž dělají z ropy. spalováním odpadů se tak ještě alespoň částečně využije. a biologocký odpad je spalitelný, takže je to biopalivo na které nebudou potřeba státní dotace.materálově nejjednoduší způsob likvidace odpadů. a navíc z toho spalitelného se získá teplo, které jde využít pro vytápění a případně výrobu elektřiny. to je rozhodně z hlediska ekonomie i ochrany příprody lepší, než když shnije či se rozloží někde na skládce. ony ty PETky se totiž dělají z ropy. spalováním odpadů se tak ještě alespoň částečně využije. a biologický odpad je spalitelný, takže je to biopalivo na které nebudou potřeba státní dotace.

Lájoš B. 4.3.2009 19:00

Re: spalování odpadů

Zvládnout "Ctrl + v ", to je pěkná fuška, co ?;-D

Sid 4.3.2009 23:12

Re: spalování odpadů

Ctrl-V nebylo az tak tezky, ale pred tim muselo byt pomerne obtizne Ctrl-C na spravnych strankach. Zdalipak vite, na kterych?

para 4.3.2009 23:39

Re: spalování odpadů?

Jo když se do té ekonomiky nezahrne ta likvidace spalin tak to tasi tak bude. Lidé si obecně dost zvykli likvidovat svůj svinčík rozptylováním k sousedům... A tak těch PET lahví tak zůstává v našem okolí víc jak 20tis tun ročně zhruba stejně se zrecykluje a podobná část se spálí. Jsem proto pro zálohování aby ty lahvinky tak často neupadávaly komusi s rukou.;-)

Ladislav N 5.3.2009 0:06

Re: zelený magor "para" IP: 86.49.13.xxx

Tak si to zálohování a náklady s ním spojené, milý zelený magore, plať ze svého, vybírej je u členů rodiny, když jdou nakupovat, a neotravuj soudné lidi, kteří si umí spočítat na prstech jedné ruky, že celý humbuk kolem zálohování a recyklace PET lahví je výplodem ekonomických a přírodovědných negramotů jako jsi ty.

janoryna 4.3.2009 13:29

poznámka ke spalování odpadů

je to ekonomicky, energeticky i materiálově nejjednoduší způsob likvidace

Mojmir Prusa 4.3.2009 13:27

Zel bohu se da rici jedine: naprosty souhlas.....

Sunny 4.3.2009 13:58

Re: Zel bohu se da rici jedine: naprosty souhlas.....

Na druhou stranu, proč to dělat jednoduše a levně, když to jde složitě a draze? Na čem by pak zelený Bursík stavěl svoji politickou kariéru?

Milan 2 4.3.2009 13:18

Z celého...

Páralova článku (se kterým souhlasím )mě vychází toto: Pet lahve omezit na úplní minimum neboť tento odpad zaplavuje evropu a je (mimo spálení )naprosto nezničitelný.Řešení - vrátit nápoje do skla,popř.krabic.Je zajímavé,že na toto nejsou naši ekologové ochotni reagovat.

Honza z podhůří 4.3.2009 14:32

Re: Z celého...

Otázkou je, jestli doprava skleněných lahví není ještě náročnější (dražší) než doprava PET lahví k zákazníkovi + k recyklaci. Osobně si myslím, že nejlepší je voda z kohoutku (škoda jen, že nejsou dosud zavedeny i pivovody :-D)

Martin 4.3.2009 17:01

Re: Z celého...

vy byste asi chtěl i to pivo v Pet lahvích.

I. Laengsfeld 4.3.2009 21:07

Re: Z celého...

Pivo je dobre z PET lahvi, sklenenych  lahvi i ze  sudu. Me vadi spis plechovky... kez

by ale vse u nas bylo tak kvalitni (a pomerne levne)  jako tenhle napoj ;-)

D4N 4.3.2009 13:14

Dík autorovi za skvělej článek.

A doufám, že Bursík se svými zelenými soudruhy v tý Antarktidě zmrzne.

PPP 4.3.2009 12:40

třídíte?

Třídiči odpadů budou zvýhodněni. Budou platit méně za odvoz odpadků. Teď je nutné zjistit, kdo třídí všechno, kdo jen něco a kdo netřídí vůbec. Podle toho stanoví obec poplatek. Nastal čas uličních důvěrníků, kteří budou sledovat sousedy a hlásit jejich angažovanost v třídění. Hlášení vyhodnotí odbor odpadků společně s odborem domovního sledování. Výsledkem bude jednak stanovení sazby odpadkovného a jednak prokádrování občanské angažovanosti. O důvěrníky nebude nouze, někteří už dnes vykazují zdarma, obětavě důvěrnickou aktivitu.

fg 4.3.2009 15:10

Re: třídíte?

Třídím, ale prej je to na 2 věci. Co mi ale ted dělá starost, co se sousedem, kterej mi do popelnice pere vše a netříděné. Snad budou stát u popelnic hlídky a zatočí s tím darebákem

Beldor 4.3.2009 12:27

media..

A nejhorsi na tom je ze zeleni maji na sve strane media.Kazdou chvili slysime v reportazi ze treba bioodpad je cenena surovina.Coz je samozrejmne blbost.te prace kolem toho a nakonec to ani s dotacemi nevrati namahu do toho vlozenou..Nebo me treba bavi jak se lide v televizi divi ze kdyz tridi tak plati za odpad vice nez kdyby netridili;-D;-DNekdy me pripada az silene jak jsou ti lide okolo blbi;-PJa kazdopadne neverim ze zeleni neprojdou do snemovny,protoze v CT maji bezbrehou podporu kteri jim tech 5% blbu zajisti;-PRv

Honza z podhůří 4.3.2009 14:56

Re: media..

bioodpad je ceněná surovina jen pokud mám domek se zahrádkou a na ní svůj kompostér. I tak se lze lehce dostat do fáze, kdy nevím, co s tím kompostem - náš případ. S ostatním máte pravdu - ochrana přírody a krajiny se zvhla v šílenství "zelených samozvanců"

Beldor 4.3.2009 16:49

Re: media..

Presne tak,pokud si vase zbytky davate do kompostu a pak na zahradku je to jen dobre,ale nejake vetsi prumyslove vyuziti je ptakovinaR^

Corsini 4.3.2009 12:15

Zcela mírumilovně se ptám:

bylo by možné uvést, ať nežeru tak jenom 3, věci, které Bursík nepos...kazil? Myslím tím, příklady toho dobrého, co z jeho ministerské dílny vylezly? Takové, které opravdu pomohly životnímu prostředí.

Upozorňuji, že to této kategorie nepočítám sabotování jaderné energetiky a za pomoc životnímu prostředí nepovažuji pomoc kapsám jeho nebo jemu přátelských firem (větrníky, slunečníky, biolihovníky a pod.).

Pablo 4.3.2009 13:58

Re: Zcela mírumilovně se ptám:

Na Bursikovi je nejlepsi jeho samotna existence ... dovedes si predstavit, jak by to vypadalo, kdyby SZ vevodili jeho radikalnejsi soudruzi? Bursikovo plus = eliminace megadebilu ve vlastni strane. Kdyz uz zlo, tak alespon to mensi ;-)