28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Koronavirus, sucho a New Green Deal

V poslední době vyslovilo mnoho nejenom českých politiků naději, že v době nadcházející ekonomické krize Evropané odmítnou ambiciózní plány Evropské komise na vytvoření uhlíkově neutrální společnosti vtělené do programu New Green Deal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 4.5.2020 10:34

Na kukuřice jsem holt zapomněl, dík za připomínku.

P. Brich 4.5.2020 13:24

Myslím, že bioplyn co vyprodukuje Leynová, by nepohnul ani malým turbogenerátorem.

Š. Hašek 4.5.2020 13:34

V tom souhlas.

Horší je, že Leyenová (s pomocí Zdechovského), chce hýbat Zemí a Sluncem. Slunce zamlčuje, případně nebere v potaz.

Blbka od stíhačů Bundeswehru s bříškem, střemhlav. Mach 2.5.

V. Novák 4.5.2020 10:30

O monolulturu se na polích snaží lidé od té doby, co nějká pole začali zakládat. Biodiverzitě na poli se říká plevel - tedy ještě moje babička tak rostlinám, které ubíraly vodu, světlo a místo pěstované monokultuře říkala.

Řepka svým kůlovitým, 60-70 cm dlouhým kořenem půdu provzdušňuje a usnadňuje vsakování vody.

Š. Hašek 4.5.2020 13:36

Souhlas.

Všeho s mírou.

Umí sedlák, domkář, půlláník, Jourová neumí.

J. Oldfart 4.5.2020 9:46

Připomíná to komunistické žvásty:

uhlíková neutralita, uhlíková stopa, poručíme větru dešti atd. Vše opřeno o politiku, ne o rozum a data. Je to nástup socialismu tentokrát v zelené barvě poté, co hnědá a rudá selhala. Následku budou totožné.

V. Petr 4.5.2020 9:49

https://www.youtube.com/watch?v=D6N6BhqBTMU

V. Braun 4.5.2020 10:31

Hm, osobně jsem četl o tom, že skleníkový efekt je ověřen výzkumy a daty, ovšem jednodušší je je ignorovat, že. Nedivím se mladým, které to na rozdíl od nás starších zasáhne naplno, že se jim ta ignorance nelíbí.

R. Langer 4.5.2020 12:22

Ne, skleníkový efekt žádnými výzkumy a daty dokázán NENÍ.

Š. Hašek 4.5.2020 14:28

Řekl bych,

že "odborný" termín -skleníkový efekt- byl vytvořen, aby i propadlíci a politologové měli malinko jasněji ve Vesmíru.

Ti blbci selští, kteří dávali ve škole pozor, berou v potaz dalších, asi 1587 hodnot, které souvisí s klimatem - ti jsou občansky beznadějní pro další vývin štrasbrusele. Samozřejmě, že ty hodnoty nemají stejnou číselnou/výkonnostní hodnotu. Sem tam, malinínko .... do toho špitne Slunce. Asi blbá poznámka ....

J. Oldfart 4.5.2020 17:33

Já nemám problém se sklemíkovým efektem, ale které faktory k němu a jak přispívají. Zatím slyším a vidím jenom CO2.

J. Oldfart 4.5.2020 17:42

Otázkou není skleníkový efekt, ale faktory, které na něj mají vliv. Zatím se alarmisté vrhli na CO2 jako na nejjedovatější substanci na Zemi bez podpůrných důkazů a kvalitativní analýzy.

V. Petr 4.5.2020 19:38

Takže.

Americký klimatolog Jim Hansen, bývalý ředitel Goddardova institutu pro kosmický výzkum, jemuž ohledně klimatu naslouchal i americký Kongres, v roce 1988 tvrdil, že newyorská dálnice The West Side Highway podél řeky Hudson bude v roce 2008 pod vodou. Nebyla a není dodnes a hladina řeky jí není blíž než roce 1988. V roce 2008, kdy vypršela lhůta pro jeho katastrofickou vizi New Yorku pod vodou, podle agentury AP zveřejnil další prognózu: „Za pět až deset let bude Arktida v létě bez ledového příkrovu.“ Opět se nic takového nestalo.

V roce 1989 agentura AP uvedla ředitele Environmentálního programu OSN Noela Browna, který již tehdy považoval emise CO2 za hlavní příčinu globálního oteplování kvůli skleníkovému efektu. Odkazoval se na vědce a studie své agentury a tvrdil, že máme posledních deset let na radikální omezení emisí CO2, jinak „se problém vymkne z lidských rukou a celé národy spláchnou z povrchu Země zvyšující se hladiny moří“.

Nejopatrnější vědecké odhady podle Browna předpovídají nárůst teplot do roku 2019 až o sedm stupňů Celsia a bez ohledu na to, co budeme dělat, minimální zvýšení o tři stupně Celsia do roku 2019.

Kdo by těm podvodníkům ještě věřil???

J. Pankovic 4.5.2020 23:16

Jo, a vzhledem k tomu, že zásoby fosilních paliv došli už v roce 1987, proto jsme umrzli už v roce 2012, takže jediné možné vysvětlení dnešní situace je (protože vědci nelžou, v tom je 96% shoda) že globální oteplování způsobil nadměrný lov mamutů před asi 12.000 lety v mladší době kamenné díky používání pazourkových oštěpů

V. Petr 4.5.2020 9:37

The good green is a dead one!

Š. Hašek 4.5.2020 9:10

Pane Jirso,

těžko řešit něco racionálně, když ani nevíte, jak zarůstá (opět) Šumava. Ten kůrovec "je fakt svině", že? On si lump vybere monokultury, všiml si nedostatku péče, zas jsou smrky v řádkách, aby byla překližka, ........ kde je prostřený stůl, tam se hoduje! Platí pro: kůrovce, lišku, kunu, běláska zelného, moly, breberky ...

Hlavně se z toho nepos .....

A hlavně bacha na tu Šumavu, ta je jak malé dítě. Pithart říkal, že by nám mohla úplně zmizet. Já tedy nevím kam ..... ale je to jedno. Jsem jeden volič, který se nebojí lesa.

V. Petr 4.5.2020 9:38

Jak to, že komunisté si s kůrovcem poradili?! Kapitalisté ostatně také!

Š. Hašek 4.5.2020 9:54

Neporadili. Resp. "poradili" vždy následně. S kůrovcem si trvale neporadíte, to je jak "poradit si s jarem, létem a zimou".

Viz kůrovcové kalamity 1868 a periodicky dále, samozřejmě sledováno až v době, kdy se počítal ušlý zisk po těch kalamitách. Pokud území není primárně hospodářské, nelze ani mluvit o kalamitě, neboť příroda sebe sama nezničí.

Stran komunistů podobné. Doufám, že budete (aspoň trochu) se mnou souhlasit, že komunisté "řešili" problémy tak, že: "Jedno skoro vyřešili, druhé uteklo, a o vzniklé škodě hned vedle se nezmiňovali/neúčtovali ji". Zkráceno.

Nemám strach z kůrovce, mám obavu z toho, že na jednoho jediného kůrovce padne 98.-Kč všelikých dotací, dluhů a křiváren! Samozřejmě, že těch 98.- Kč nedostane jednotlivý majitel 1/2 ha lesa, a že tam může být kůrovce jak v celém okrese!!! Ten bude na to sám. Zkráceno.

J. Novotny 4.5.2020 9:03

Je evidentní, že jediným východiskem je zrušit Šumavě status Národního parku.

P. Rada 4.5.2020 9:14

Evidentní je tak akorát to, že celá Š. má podstatnějinou rozlohu jak NP a i NP je vnitřně členěn zonací.

Demagogové ale rozdíl ve využívání/zneužívání různých částí krajiny zřejmě nerespektují.

L. Novák 4.5.2020 20:14

Největší demagog a lhář jsi tady ty, "Rado"...

J. Pankovic 4.5.2020 23:55

Kaj se I Nováku, a věř, jinak Svatý Zelený Prorok Rada vyzve všechny zelené bubáky ¤) a bědy egyptskê i stvůry pekelné!

Věz, zelená je barva naděje a islámu, tak pravil zelený imàm a vrchní klimatolog velekněz Ráda!

Š. Hašek 4.5.2020 9:18

Určitě jedním z několika.

Možno smrky nařádkovat kombajnem, a více to tam vyasfaltovat - pro ty kombajny. Koně nejsou. Stejně takové "divoké" území štve digitální turisty ve sněhobílých botkách, a vypadá to tam vošklivě! Ani tam nemají bateriové sekačky na trávu.

Je ověřeno, že Země bez péče člověka ani nevzkvétala a ani se nebudovala. Mřela. A mře.

Nejsem Zelený, poznamenám. Jak často jste na Šumavě? Sledujete cvrkot? Považujete uhynulý strom v Národním parku za nějaký coronavir?

Zkráceno.

J. Pankovic 4.5.2020 8:42

oprava: vjezd dieslů

J. Pankovic 4.5.2020 8:39

Musíme chránit kůrovce, aby nám sežral stromy, nasadíme všude řepku, aby se nedělala hluboká orba a pak brečíme, že je sucho! Hlavně že je to ekologické!! Co na tom, že nám to zničí nejenom spodní vody, že to ničí motory aut? Zakážeme vjezd disků do měst! Ať jezdí obchvatem! Že není hotový, protože ekoteroristi jsou proti? Tak kdo je tady demagog??

Jenže komu není Rady...

P. Rada 4.5.2020 8:54

Když už se o mě otíráte pak podotýkým, že tzv. ochrana kůrovce byla jen jednou z součástí ochrany všeho živého ale např. jen v prvých zonách NPŠ. Zde chtěl totiž konkrétně Stráský velkoplošně a protizákonně použít isekticidy a taky to zadčal dělat.

Kalamita tehdy ale ve vrcholových partiích Š. nezkončila ani působením chemie ani pil a seker ....- ale s nástupem chladného a vlhkého počasí ve kterém se decimujícím způsobem namnožilo plísnové onemocnění kůrovce.

To, že přicházíme dnes o lesy velkoplošně je tedy příznačně důsledkem celoplošného sucha.

Právě smrkové porosty si tuto zhoubnou zbran schranují už desítky milionů let - proto také na planetě v tundře přežívají. Pro její použití ale musejí zároven nastat vhodné mikroklimatické podmínky.

V. Petr 4.5.2020 9:42

Jak to, že před nástupem zelených zločinců byl problém kůrovce držen pod kontrolou? A nechcete prohlásit za chráněný druh také koronavitus?

P. Rada 4.5.2020 11:35

"Zločinně" - ve smyslu života na fosilní dluh - se lidstvo jako enormní detruktor chová už zhruba století. Naměřené koncentrace i radioizotopové složení toto dokládají.

Celou tu dobu si egoisticky namlouvá, že nové technologie (třeba i jaderné) vymyšlené kýmsi jednou všechny evidentní prohřešky marnotratnosti a proti stabilitě systému jednou vyřeší.

"Stačí prý jen přejít na atom....".

J. Pankovic 4.5.2020 10:01

Kecy! Kdysy na to stačil lesník, který napadení strom včas označil, dva chlapi s pilou strom včas porazili a kůru na místě oloupali. Dnes se musí všechno "transparetnê vysoutêžit" a stromy se i s kůrou vozí všude možně aby se ten chudáček moc neunavil.

J. Pankovic 4.5.2020 8:30

V Kanadě likvidujeme tajgu, aby se mohli vozit stomy do Británie a tam je pálit v elektrárnách. Přitom se uvolní víc CO2, než kdyby se topilo uhlím a to nepočítám znečištění, které způsobují lodě.

Na Sumatre zlikvidujeme džungli a nasadíme olejnou palmu. Bingo! Na výrobu litru bionafty spotřebujeme asi 1,4 litru obyčejné.