4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 15.6.2009 11:40

Re: Mně by zase zajímalo

tomu nevěřím! To by dobří rakouští ekosoudruzi NIKDY NEUDĚLALI! Vždyť spalují pouze úžasné černé ekouhlí ze spřáteleného Polska (dříve Východní Prusko).

honzak 15.6.2009 11:37

Re: Rád se nechám poučit

oni asi neodpoví. Už proto, že nějaký ekoblb navrhoval přidělat kravám k bruseli jímací vaky na jejich prdy. Oni jsou melouni myšlenkově velmi bohatí, ale skutek utek!

MM 15.6.2009 11:37

Pane Zima

Co znamena nekorektni posuzovani JE a nekorektni vyvoj spotreby. Vy mate ten spravny vyvoj spotreby a jen vy spravne posuzujete JE? Trosku me desite, takovych co maji patent na rozum se radeji vyhnu obloukem. Vsimnete si, ze pan Nejedly neni proti obnovitelnym zdrojum jako takovym, ale vy jste radikalne proti vsemu co vam nejde pod nos. S takovym clovekem je potom tezka debata o cemkoliv.

h 15.6.2009 11:28

Re: A teď tu o snižování spotřeby energii

No jo, ale k čemu vám víc silnějších žárovek bude? Přece to není tak, že čím víc kWh spotřebujete, tím jste šťastnější. A nějaká rozcvička by popravdě řečeno neuškodila, ve zdravém těle zdravý puch.

MM 15.6.2009 11:26

Info pro (snad) diskutující čtenáře

Rychle rostouci dreviny take nejsou moc dobry priklad, vzhledem k tomu, ze maji vysoky obsah vody a tim se zhorsuje vyhrevnost. Kdyz jsem si to pocital, tak kdyz by se vyuzila veskera orna puda v CR, to znamena ze by jsme nic nejedli, tak to nahrani asi 20 az 30% energie vyrabenou v elektrarnach. Nepocital jsem tam naklady na sklizen a dopravu ;-)

h 15.6.2009 11:24

Re: kdo šetří, má za tři

Elektřina nebude na příděl. Budete mít doma kolo s generátorem, a kolik proudu si vyrobíte, tolik budete moci spotřebovat. To je myslím spravedlivé řešení. ;-)

h 15.6.2009 11:20

Re: kdo šetří, má za tři

To není moc přesvědčivé. Normální lidi prostě parketama netopí. A jaderná energie opravdu není bezpečná, navíc jsou tu všechny ty problémy s palivem a s tím, kolik to všechno dohromady opravdu stojí. Stejně ale jaderné palivo taky časem dojde. To ale není důležité. Prostě jde o to nežít stylem "po mně potopa".

Forstmeister 15.6.2009 10:51

Rád se nechám poučit

Jenom na okraj. Je dřevní hmota obnovitelným biofaktorem? Asi je. Celulóza, jako polysacharid, v sobě váže asimilací více než dvojnásobek uhlíku hmotnostně v CO2, než disimiluje hmotnostně O2. Říká se tomu fotosyntéza. V "syrovém" dřevu je tak 10-15% celulózy (C6H10O6(5) na molekulu). Co ale vznikne její oxidací (hořením)? Zemní plyn je vlastně směs uhlovodíků, na bázi CH4 až... Co vznikne jeho oxidací (hořením)? Furt v obou případech alespoň CO2 (pokud není dostatek kyslíku, vzniká CO, "nenasycený" radikál se pak váže na hemoglobin k Fe - pak je frekventant čichání oxidu uhelnatého na perách krásně zbarven). Asi se jevím jako "blb polyhistor", předjímám a beru. Ale zamyslete se, co vlastně ekologisté pod pláštíkem Greenpeace zamýšlí. Děsím se veškerých dogmat, abych nemusel tutlat svoji přirozenou flautelenci ve smyslu: "Když svatý Alois uslyšel muže s hřmotem vypustit větry své, tu se dal do usedavého pláče a toliko modlitbou se uspokojil". Sv. Alois nebyl ale miltantem, jako Greenpece, modlitbou se uspokojil. Rád se nechám poučit. Můj názor, lučebníci nechť mi prominou.   

Ludva 15.6.2009 10:51

Re: Pane Nejedlý,

Nemáte snad na mysli "kaltnu", v brněnském hantecu = chladno,zima ? Jinak opravdu věcný příspěvek. Vy jste byl vyšetřovatel nebo agent ?

Vlad 15.6.2009 10:48

Re: Kolik lidí ročně zabíjí Greenpeace?zpět na článek

Obávám se, že to odborníci nejsou. Jakmile vám někdo řekne, že je ekolog a nedodá jaký, neztrácejte s ním čas. Je to blb.

Ekologem bez přívlastku může být jen pánbu. Ekologie zkoumá vztahy mezi živými a neživými prvky nějak definovaného systému v určitém prostoru. Může tedy být nanejvýš třeba krajinný ekolog, lesnický ekolog, sociologický ekolog (v sociologii se ekologie zabývá vztahy mezi lidmi a institucemi v prostoru), nebo tak. .

plocek teplice 15.6.2009 10:39

Kolik lidí ročně zabíjí Greenpeace?zpět na článek

Greenpeace - názorný příklad, kam může "skloznougt" dobrý úmysl. Základní idea- ochranna všeho živoého, nebo potřebného pro život, jednoznačně dobrá. Ale současný stav těchto organizací je varující.  Nechoďme tak daleko. České ekologické organizace jsou toho zářným příkladem. Poslední důsledek  -opožděná stavba dálnice přes Středohoří. V Ústí nad Labem nemůžete bezpečně vyjet ze dvora na hlavní silnici na Prahu, jak je přeplněná. Bohužel jsou ekologičtí  odborníci stále silnější než jsou oficiální státní úřady,  které je nedokáží zákoným způsobem odsunout do rozumných mezí.

Vlad 15.6.2009 10:35

Re: GP je obycejna profesionalni lobyisticka firma

Máte pravdu. Zkuste jim třeba navrhnout, aby se angažovali proti každoročnímu vybíjení tažných ptáků na Maltě, v Itálii a ve Francii. Není objednávka (bouchalové jsou voliči, víme), není Greenpiss  :-)

Öman 15.6.2009 10:33

Re: Mně by zase zajímalo

Taková hrouda ledu z lopatky doletí i několik stovek metrů daleko a zabít dokáže. To, že se tak děje poměrně málo je dáno snad tím, že větrníky nejsou zatím příliš v obydlených oblastech

Stoura 15.6.2009 10:31

Re: Mně by zase zajímalo

Seznam do roku 2003 je třeba v tomto článku. Vypadá to tak na jednu smrt ročně. Je to z doby, kdy byl podíl větru o dost menší než dnes. Na druhou stranu chybí statistiky smrtelných úrazů na stavbách přehrad a jiných elektráren. Imho ty vrtule dopadají v tomto směru zatím celkem dobře.

jkotek 15.6.2009 10:27

Re: Mně by zase zajímalo

O radioaktivnim zamoreni z uhelnych elektraren si muzete neco precist zde: http://www.osel.cz/index.php?clanek=3428 . Rakousko vypousti do zivotniho prostredi 2-4 kilogramy uranu za hodinu.

Öman 15.6.2009 10:11

Re: CO2 zabíjí lidi?

Chtělo by to k tématu přečíst víc, než jen titulek ;-P

Steve 15.6.2009 10:08

Re: Mně by zase zajímalo

A kolik že už těch větrníku spadlo na lidi? Zřejě se to neuveřejňuje,protože to je statisticky zanedbatelné množství. ;-O

Vilda 15.6.2009 10:01

Re: Info pro (snad) diskutující čtenáře

Obávám se, že jste blízko pravdy, bohužel:-/!!

M. Zima 15.6.2009 9:57

Vy se staráte jak domovní důvěrník. Bacha, abyste z horlivosti nezmeškal schůzi.

emersonskej 15.6.2009 9:43

Re: A kolik lidí by umrzlo ?

;-DR^

Forstmeister 15.6.2009 9:37

Re: Greenpeace

Máte recht, byť zeleně či jinak obrvený "pýč" se má "jebat". Rád čtu Vaše názory, jaký jste ročník, smím-li se zeptat? Já byl povit v roce 1950. Byl jsem školně odkojen "rusofilstvím" a ruštinou, což na mne zanechalo stopy. Jistou averzi k národu Puškina, Čechova, Dostojevského či Čajkovského, jsem asi názorový zpozdilec. Jinak má znalost "křivých písmenek" (bukvy) vzbudila a budí obdiv mých kolegů lesníků ze "západní zóny". Třeba u nás, takové zvolání "Lovu zdar!", rusky "Ni pucha, ni pera!" a německy "Weidmansheil!". Když to zařvu rusky na výřadu, je z toho prča, když německy, musím se obávat uvržení do "ťurmy", prý hajluji. Takže ryčím "Na stráž". Co Vy na to?

jirka.s. 15.6.2009 9:35

Re: Pane Nejedlý,

8-o  No konečně, už jsem se bál, že snad kchaltna bude muset dneska něco užitečného dělat! ;-P

BTW: Docela by mne zajímalo,kdože tě to v té Germánii vlastně živí! No, konec konců, blbci se najdou všude!!! ;-D

JJ 15.6.2009 9:35

GP je obycejna profesionalni lobyisticka firma

s idealy zakladatelu ma pramalo spolecneho. Bohuzel. Rv

Surfer 15.6.2009 9:33

Re: Mně by zase zajímalo

   Opravdu ?  http://www.komonews.com/news/local/9383316.html  Takových případů je mnoho, jen se u nás nezveřejňují.

M. Zima 15.6.2009 9:32

Pane Nejedlý,

jelikož jak říkáte, nechcete diskusi o technickém řešení, tedy ani o kriminelním přístupu ČEZu, který tu presentoval minile nějaký Tyc, modifikujete problém. Přitom vycházíte např. z nekorektního posuzování JE, vývoje spotřeby, energetických potenciálů, ... Proč? 

Honza 15.6.2009 9:04

Re: A kolik lidí by umrzlo ?

R^R^R^R^R^

honzak 15.6.2009 8:59

Re: Greenpeace

velmi správný a užitečný názor! Aneb "mrtvý grýnpýč, dobrý grýnpýč".

Stoura 15.6.2009 8:49

Re: Kolik lidí ročně zabíjí Greenpeace?

Co by grípísáci asi dělali?  Podali by na prottestující žalobu pro nekalou soutěž. Protestování a obsazování si přece jako chráněné know-how zaregistrovali sami. Ostatní musí jen nábožně poslouchat a platit příspěvky ;-)

Goto 15.6.2009 8:40

Kolik lidí ročně zabíjí Greenpeace?

tím , že motivují větší vypalování deštných pralesů - ničí ekosystémy a produkují velké množství emisí, včetně COx, aby bylo místo pro pěstování plodiny pro výrobu biopaliv. Kolik životů zmaří vyšší emise z motorů , které biopaliva spalují? Kolik těch nejchudších lidí zabijí tím, že se zdraží ceny potravin, protože rýže a kukuřice se místo jako potravina používají na výrobu biopaliv?

Co by grípísáci asi dělali, kdyby jejich centrálu obsadili protestující chudí a hladoví lidé a požadovali zastavení jejich činnosti, protože jim prokazatelně ubližuje?

Stoura 15.6.2009 8:36

Re: Info pro (snad) diskutující čtenáře

Oleje mají sice vůči dřevu vyšší výhřevnost (záleží který olej a která rostlina se porovnává), ale výnosy rychlerostoucích rostlin jsou ještě větší. Takže skutečně je lepší na prosté pálení pěstovat něco jiného.