17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 1.9.2009 9:38

Re: Hmm

A kdopak tam p.Špidlu vyslal? Nebyla to náhodou politická reprezentace této země? Nene EU má mnoho chyb ale je to jen uskupení politických reprezentací,ať se vám to líbí nebo ne, a to že se malé státy nejsou schopné spojit a přehlasovat státy velké je holt realita, v USA se některým státům unie také federální zákony nemusí líbit.Demokracie je holt vláda zástupců většiny.

Luboš Motl 1.9.2009 9:46

Re: Hmm

Pana Špidlu tam možná vyslala reprezentace ČR, ale jen proto, že se u nás obecně ví, že tam nic nemůže ovlivnit, že tam ani nic neovlivňuje a že to tam ani nikdo nechce a neočekává.

Pan Špidla je přesně typ politika, kterého aparát EU od států očekává. Šedivá myška, která neumí anglicky, ale i kdyby uměla, tak jim jen všechno odkývá.

Politika v EU není o soutěžení myšlenek a programů, ale o sebeujišťování předem zvolené skupiny podprůměrných, politicky korektních politiků, kteří se akorát chtějí jen ujišťovat, jak jsou všichni bezvadní. Kdokoliv do tohoto průměrného sebechválícího plevelu nezapadá, bude působit problémy. A my nechceme problémy v EU, takže tam pošleme jen lidi, které EU chce, nikoliv reprezentanty, které by chtěli občané ČR.

EU tedy není demokracie a demokracie na nadnárodní úrovni - v objemu lidí, kteří spolu nemohou efektivně komunikovat - ani existovat nemůže.

S.P.Q.B 1.9.2009 9:48

Re: Hmm

ta šedivá myška ale umí dost dobře francouzsky,což se v Bruseli jistě dost hodí

Luboš Motl 1.9.2009 10:04

Re: Hmm

No jistě se to hodí v krámu v Bruselu a hodí se to také francouzským politikům. Ale fakt je takový, že většina lidí - i politiků - v Německu, Británii a dalších zemích neumí francouzsky. Takže s jejich názory a návrhy nemůže pan Špidla interagovat přímo.

Tohle není míněno primárně jako kritika pana Špidly, ale jako kritika pokusů o demokracii na nadnárodní úrovni. Je jasné, že to není možné. Politika se nesmí zredukovat na znalost jazyků a lidi, kteří mají zaječí úmysly a přemrštěné styky s jinými národy se nesmějí stát kvůli této vlastnosti reprezentaty našeho.

Z tohoto hlediska považuji za dobré, že tam ČR klidně nasadí člověka, který neumí anglicky, protože tím dává najevo, že nemůže takové povrchní vlastnosti jako znalosti jazyků povýšit na primární kritéria selekce politiků, jimiž by stále měly být jejich programy a jejich politické umění.

Různé národy mají separované politické otázky, oddělené kauzy, o nichž se mluví, a tak dále. Na mezinárodní úrovni vždycky jde primárně o vztah mezi národy a vydobytí si něčeho na úkor ostatních, nikoliv o reálné ideologické a programové otázky.

Proto se do EU volí lidi, kteří jsou nejefektivnější v komunikaci s jinými národy, nehledě na jejich program a ideologii. Ta se proto stává vyprázdněná, protože nejefektivnější způsob, jak ovlivňovat jiné národy, je jít s davem a většinou politiků, kteří již v EU v křeslech jsou. Tím jsou tato křesla stále stejnější a stále vyprázdněnější a reálná změna "ideologického" směru na základě objednávky od voličů je nežádoucí a v podstatě nemožná.

brok 1.9.2009 9:25

Re: Hmm

1. Základním problémem demokracie je to, že dva blbci jsou víc než jeden chytrý.

Jak vysvětlíte, že "zástupci lidu" hlasují pro blbost, kterou odmítá 85% obyvatel?

Petr 1.9.2009 9:34

Re: Hmm

Mají své zájmy a svá konta ;-P.

S.P.Q.B 1.9.2009 9:52

Re: Hmm

iž se vyrábějí zářivky s vestavěnou halogenovou žárovkou která asi po čase zhasne

to se po našem nazývá rovnák na vohejbák

Petr 1.9.2009 10:04

Re: Hmm

Jo taky jsem nad tím trochu kroutil hlavou ;-)

Nikoloki 1.9.2009 8:49

Mimozemšťané neexistují

Citováno z filmu "Srdečný pozdrav ze zeměkoule": "Je vědecky dokázáno, že mimozemšťané neexistují, protože kdyby existovali, tak by museli zblbnout jako my.". Ale že zblbneme během mého života až natolik, tak to jsem skutečně nečekal.

jasan 1.9.2009 8:40

jeste chcete

Lisabonskou smlouvu?

www.nelisabonu.cz

Honza42 1.9.2009 8:26

škoda se rozčilovat.

Evropská civilizace se prostě hroutí zevnitř. Obyvatelstvo hloupne a lidská blbost se stává ctností. Podpořeno masivním atakem zvenčí se zdají býti dny této kultury sečteny.

Já už tady nějak dožiji, ale když děti sbalí kufry, zatlačím slzu a bránit jim rozhodně nebudu. Perspektivu zde nevidím.

Jaká jsou východiska? Válka? Nějaká zásadní živelná katastrofa, po které by přežili jen schopní a blbci vychcípali? Opravdu nevím.

beruška 1.9.2009 8:33

Re: škoda se rozčilovat.

Blbost je věčná, ale nesmí být všeobecná, jinak to vede ke zkáze. Apokud se snoubí s leností,není vražednější kombinace.

cb 1.9.2009 8:39

Re: škoda se rozčilovat.

Ja svym detem reknu, ze pokud zustanou v Evrope, tak je vydedim.

Honza42 1.9.2009 8:47

Re: škoda se rozčilovat.

Vydědění není až tak špatné. S ohledem na to, že po nás zůstanou akorát tak dluhy. Ať dělám co dělám, tak moje 5 členná rodina už dluží (prostřednictvím státu) cca 600.000 Kč. 

A z toho platí i úroky (prostřednictvím daní). BYCH BLIL.

Jezek 1.9.2009 9:07

Re: škoda se rozčilovat.

Jen mi ještě řekněte, kam budou emigrovat. Jiná planeta zatím není k dispozici.

bat 1.9.2009 8:26

jedinné řešení

Jako občanskou neposlušnost udělám toto, nakoupím ¨200 watové žárovky a budu svítit a svítit. Třeba v Bruselu vypadnout jističe

kv1 1.9.2009 8:24

budoucnost

Inzerát :koupím smolnou louč, zn:spěchá protože nevidím na čtení.

Jenda 1.9.2009 14:40

Re: budoucnost

Čtení je protievropská činnost!

cb 1.9.2009 8:24

Deste se chvile

az se ekofasisti zacnou zajimat, co vam bezi ve vasem pocitaci. Zakaz vykonnych grafickych karet, vykonnych procesoru, mechanickych HD atd.

kv1 1.9.2009 8:22

Je čas říci Bruselu pá pá

Amerika má v druhém článku ústavy preambuli, že američtí občané mohou bránit demokracii všemi způsoby. Ale co my ?

AB 1.9.2009 8:20

žárovky

Paradoxem zákazu je, že k ochraně životního prostředí přikáží používaní svítidel s nebezpečným obsahem rtuti. Jak to jde dohromady? (Y)má pravdu. brusel nám stále nutí nějaké nesmysly a tahá nám z peněženek zbytečně peníze. proč zakázali výroby normálních žárovek, když není vyřešený problém s rtutí v úsporných žárovkách? To si ti burani v Bruselu myslí, že když někde v horách na samotě osamělému starému člověku doslouží ekologická žárovka, že ji odnese do sběrného dvora jakoekologicky nebezpečný odpad?

kv1 1.9.2009 8:12

šílená evropa

To už je na emigraci:-(

rk 1.9.2009 8:08

EU podvod století

Stejné to bude s auty. jsou návrhy zakázat silnější auta kvůli údajné větší ekologické stopě. Možná budeme jezdit jako blbečci na šlapacích autíčcích. Nebo jezdit plastovými elekromobily a platit 15 x víc za natankování dotovanou elektřinou z větrných drahých, krajinu hyzdících větřáků.

Luboš Motl 1.9.2009 8:15

Re: EU podvod století

Elektřina stojí asi 4 Kč za kWh, ale pokud je solární nebo větrná, tak Vám ji vykoupí za 11,97 Kč/kWh nebo více, takže návratnost padá z 30 let (delší než životnost) na 10 let. Pak se nedivte, že tenhle ekonomický nesmysl najdete na tolika místech. Všechno je dotované.

Ideálně, ta elektrická autíčka budou levná a zadarmo. Kdo to zaplatí? Všechny továrny, které něco smysluplného vyrábějí, budou zkrachovány, zničeny nebo zakázány. Takže jediné, z čeho to budete moc zaplatit, budou příjmy z uhličitých odpustek.

V budoucí EU budete tedy jezdit elektrickými trabanty - jedinými dovolenými vozidly (ale jen pokud jsou úsporně plná lidí!) - tím více, kolik budete mít kontaktů na uhličité faráře. Je na čase začít těmto zeleným mužíčkům lézt do otvoru pod zády.

beruška 1.9.2009 8:29

Re: EU podvod století

Dokonalý komunismus. Každý dostane co bude potřebovat a o tom bude rozhodovat úředník. Čili nikdo nic nedostane.Kde jsou všichni ti novináři a  zelení hrdinové, kteří pana presidenta peskovali? Co se děje ve světě o čem naše média mlčí a nikdo panu presidentovi nenadá? Mám pocit, že naše média a zvláště veřejnoprávní ČT a rozhlas mají cenzuru jak řemen jako za komunistů. Protože všichni novináři si rádi do pana presidenta kopli jsouzaskočeni tím, že svět začíná v ochraně přírody obracet a klade si otázku, kde vzít peníze na ekologické opatření peníze. Díky krizi svět začíná chápat, v čem  má pan president Klaus pravdu. Můžeme dělat taková opatření, které můžeme zaplatit.:-/:-/

Wlasta 1.9.2009 8:33

Re: EU podvod století

hrubá chyba karoserie Trabantu byla vyrobena z pryskyřic získaných z hnědého uhlí. Uhlí je zlo, podle nejen našich ekologistů. Takže ani ten Trabant nebude.

Ono, když si to promítneme zpětně těch geniálních nápadů bylo více: stříbrná pájka, zinková vyvažovací závaží na kola automobilů, ....  

S.P.Q.B 1.9.2009 9:57

Re: EU podvod století

jojo zinková závažíčka ,prej že olovo může v případě ztráty ekologicky škodit.Ale hlavně,že olověné broky rozprskávané při honech po krajině vůbec nevadí

Jenda 1.9.2009 14:43

Re: EU podvod století

No tak se holt bude karoserie vyrabet z tvrzenych konopnych vlaken. Jen bacha aby vam trabosek nechytnul, to byste byl krome popalenin jeste zkoureny.

MPL 1.9.2009 9:06

Re: EU podvod století

Jen upřesnění: výkupní cena z FVE je letos 12,89Kč/kWh (nebo 12,79Kč/kwH, je-li instalovaný výkon FVE nad 30 kWp). U větrných elektráren je výkupní cena 2,34Kč/kWh.

Martin Vlk 1.9.2009 8:07

Co nastane

Takže žárovky se budou vyrábět v Číně, pašovat do Evropy a prodávat pokoutně na tržištích jako padělané CD. Úž se těším na ty megazásahy proti vietnamským prodejcům žárovek. Svítit se bude úplně stejně, Evropa vyhodí luftem neskutečné prachy a zase jedna část výroby se přesune na východ.

Tohle fakt může vymyslet jen Brusel. Takhle nemůže EU dlouhodobě fungovat, podle mně si podřízne krk sama do 5 let.