29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Další EU směrnice, další euronesmysl

Po křivých banánech, teplých žárovkách, silných vysavačích apod. je tu další snaha EU vychovávat vlastní občany k obrazu svému. Tentokráte skrze plastové tašky. A naše ministerstvo ŽP na to vyrobilo videoagitku, samozřejmě, za naše peníze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 8.1.2018 10:24

S Evropským svazem jak s jedovatým plazem.

Cokoli z EU vychází, k poblití jest.

Š. Hašek 8.1.2018 10:01

Drze prohlašuji,

že jsem docela čistotný, nic nepohazuji po lese/do silniční škarpy, PETflašky poctivě zplácnu a dám na určené místo, ........... , jezdím vlakem, ani na chodník neplivám .

Nepřeji brusele nic zlého stran tvoření směrnic. Tady ale trošku soudruzibrusele zaváhali. Určitě se všichni (napříč politspektrem) shodneme, že za distribuci těch tašek by měl být zaveden trest smrti, za nečinné přihlížení distribuci těch tlustostěnných, nadmikronových, propadnutí majetku. Co půl melounu, to je jako prd. A kontrolora/kamery do každého TESCA! Tu obchodní síť, co maká 24 hodin denně a dává furt plastpytlíky, převést na odborářské vůdce pokladních, co nechtějí makat, zabijeme dvě mouchy jednou ranou.

Bláboly o čurbesu v Rumunsku neberu, čurbes nedělá taška, čurbes dělá lid.

Směrnicáři brusele, jen dál!!! Kupředu!!!

J. Svoboda 8.1.2018 11:06

Re: Drze prohlašuji,

Tak si bez směrnice pochutnejte na uzeninách ze separátů, rostlinném "másle", umělém medu, jahodové marmeládě z jablek, čerstvém mase rovnou s antibiotiky a dalších šmakoládách.

Pěkný den.

M. Prokop 8.1.2018 12:23

Re: Drze prohlašuji,

Pan Hašek může za to, že vy si takové věci kupujete?

R. Langer 8.1.2018 13:07

Re: Drze prohlašuji,

Když vám to chutná, tak si poslužte. Ale jestli si myslíte, že na tohleto má vliv nějaká "směrnice", tak jste dost naivní. :-P

Z. Lapil 8.1.2018 13:15

Re: Drze prohlašuji,

Rozhodně bych si bez směrnice pochutnal na tuzemském rumu a pomazánkovém másle.

J. Sedlář 8.1.2018 23:04

Re: Drze prohlašuji,

Zvládnete se bez směrnice alespoň vys... pat ?

P. Rada 8.1.2018 9:53

Další euronesmysl?

Plastické hmoty s obalů v systému nakup a vyhod, ovlivnují už dnes naše i celosvětové prostředí. To, že jde v ledačems EU relativně příkladem je sice jen jeden pozitivní krůček malé skupinky států a ten pochopitelně nevyřeší celosvětové problémy s plastovými obaly které nerecyklovatelně končí v přírodním prostředí ale díky za něj. Formálně nastává bohužel už nutnost ho udělat protože soudnost davu spotřebitelů selhává.

Jsou ale i jiní kteří razí prostor pro ideu - "at si příroda poradí sama - jen neobtěžovat odpovědností i evropského konzumního člověka" - že autore!

http://www.metro.cz/i-plast-z-ceska-se-dostane-do-more-pochazi-z-kosmetiky-pd2-/region.aspx?c=A170728_121623_metro-region_lam

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/vedci-objevili-v-tichem-oceanu-dalsi-ostrov-z-odpadku-je-vetsi-nez-texas_1708031930_pla.

http://www.forbes.cz/v-roce-2050-bude-v-morich-vice-plastu-nez-ryb-varuje-nova-vyzkumna-zprava/

R. Tesařík 8.1.2018 10:05

Re: Další euronesmysl?

Hlavně, že neselháváte vy.

P. Rada 8.1.2018 10:10

Re: Další euronesmysl?

Selhává dlouhodobá lidská soudnost a např. u Vás jsem díky ní vyvolal jízlivou reakci.

M. Prokop 8.1.2018 12:24

Re: Další euronesmysl?

Jak jinak taky reagovat na pitomost?

M. Prokop 8.1.2018 8:53

Bylo by zajímavé zjistit

o kolik zákaz tašek zvedne prodej sáčků do odpadkových košů. Tam totiž tašky celkem logicky končily.

Š. Hašek 8.1.2018 10:05

Re: Bylo by zajímavé zjistit

Bylo by zajímavé napíchnout počítačmašinky brusele a zjistit, kolik taková jedna směrnice koštuje.

Uznávám, že jsem poněkud naivní. Zkráceno.

Až se příště narodím, budu komisařem brusele a budu normalizovat pytlíky na rohlíky.

V. Braun 8.1.2018 12:20

Re: Bylo by zajímavé zjistit

No, taky jsme to tak kdysi dělali, ovšem přestali jsme už dost dávno. Nyní si na nákup nosíme látkové tašky a do koše dáváme sáčky na odpadky. Kromě toho, že neprotékají se také snadno rozloží. Ostatně, vychází to tak na jeden malý sáček na týden, protože prakticky všechno kromě bio odpadu jde do tříděného.

M. Prokop 8.1.2018 12:31

Re: Bylo by zajímavé zjistit

Já jsem si plastovou tašku bral velmi vyjímečně, protože když už jdu na nákup, mám bytelnou tašku. Ale pokud už jsem si ji vzal, tak skončila jako ten obal do koše. Rozkládaly se se stejně, ne-li lépe než ty košové pytlíky, jak zjistil každý, kdo si v takové tašce nechal něco na balkoně. Třídím také, protože rozumné věci dělám i bez nařízení.

M. Šejna 8.1.2018 7:30

zas další "Svobodný"

jakákali směrnice, a je jedno, zda eurounijní,nebo čistě národní, která omezí plytvání plastovými obaly, je správná. To jen Svobodní si myslí, že člověk je od přírody svobedně "uvědomnělej" a "ekologicky angažovanej" natolik, že šetří a chrání přírodu tak nějak sám ́plně stejně, jako každej dobře vyškolenej člen stany Svobodných.

M. Prokop 8.1.2018 8:54

Re: zas další "Svobodný"

No jo, uvažují holt jinak, než Šejna, dělající jen to, co mu velí směrnice nebo uklízečka.

M. Šejna 8.1.2018 9:11

Vážený pane Prokope

děkuji Vám za velmi obsáhlý komentář k problému. Zároveň mi před chvílí volala moje dcera z Londýna, a řekla mi, že je velmi potěšena, jak se o ní pravidelně mile vyjadřujete zde na Psu.

Přeji Vám hezký zbytek dne.

J. Schwarz 8.1.2018 15:39

Re: Vážený pane Prokope

A tak jak je v Londýně? Taky jim tam kape na karbid?

J. Hanzal 8.1.2018 9:55

Re: zas další "Svobodný"

Pane Šejno, obhajujete neobhajitelné. Samozřejmě, že ta vyhláška je absolutní nic neřešící nesmysl. Ovšem Vy to vidíte, patrně, jiném světle.

P. Lenc 8.1.2018 10:07

Re: zas další "Svobodný"

To nic, on je pouhý oportunista.

P. Rada 8.1.2018 10:21

Re: zas další "Svobodný"

Vyhláška sama o sobě opravdu nemusí nic vyřešit.

Patrné je to na totalitnosti pojetí které předvádíte... "Samozřejmě, že ta vyhláška je absolutní nic neřešící nesmysl" ....

Budeli společnost takovýchto principiálně negativistických dušiček dostatečně plná, budem žít bud v totalitě nabo zkolabuje sama pro neřešitelnost rozporů a to i bez problémů s palasty a dalším odpadem.

M. Šejna 8.1.2018 12:29

pane Hanzale

ta směrnice zakazuje rozdávání igelitek zdarma. Za poplatek si můžete těch igelitek koupit jak je libo. Jinými slovy ta směrnice zakazuje socialismus, takže chápu, že některým lidem se to tady nelíbí.

Mimochodem ti samí, co obhajují rozdávání igelitek zdarma, tady bojovali za regulační poplatky ve zdravotnictví.

P. Khail 8.1.2018 13:04

Re: pane Hanzale

Bingo!

J. Schwarz 8.1.2018 15:44

Re: pane Hanzale

Žádné "bingo" ale totální kravina. Pokud bude chalupník rozdávat třešně, je to jeho věc, soukromé rozhodnutí které nemá nic společného s jakýmkoliv "socialismem". Zato naše zdravotnictví, na které musíte ze zákona platit plně socialistické je a poplatky byly nepatrným omezením onoho socialismu.

Š. Hašek 8.1.2018 10:18

Re: zas další "Svobodný"

Pane Šejno,

skromně se domnívám, že plýtvání čímkoliv nezabrání směrnice, ale pouhé zavedení již vyzkoušeného "za konkrétní věc ihne zaplatit". Někteří lidi stále používají blábol "zadarmo". Můj otec (licence Gremia obchodníků 1928) mě naučil používat výraz "v ceně ", zdá se mi přesnější. I ta taška má cenu - chceš, zaplať. Na brusele kašlu.

Přeji společnosti brusele další zvýšení daní a další směrnice. Tuhle jsem zjistil, že asi ničím lesy nadnormativní/neměřenou/nehlášenou/nekontrolovanou spotřebou toaletního papíru ........... mezery máme, rezervy taky, že soudruzi.

M. Šejna 8.1.2018 12:26

přesně tak, pane Hašku

ta směrnice zakazuje rozdávání igelitek zdarma. Za poplatek lze prodávat igelitky libovolně. Zbytek už zařídí lidská mentalita, protože když má člověk za něco zaplatit, rozmyslí si, jestli to opravdu potřebuje.

Z. Lapil 8.1.2018 13:11

Re: zas další "Svobodný"

Tak.

Já se zase s oblibou dopouštím formulace "jakoby zadarmo", většinou když je řeč o nějakém paušálu.

V. Kotas 8.1.2018 6:51

Spíše se zajímejme, kdo svšt do této slepé uličky přivedl a

vymýšlí/prosazuje další takové. Sáček na pečivo používám, jinak plast nechci, i když je mě mnohdy přímo vnucován obalovou technikou. A nejde jenom o tašky, ale též o PET lahve.

V. Kotas 8.1.2018 6:52

Re: Spíše se zajímejme,

kdo svět do této slepé uličky