1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

DŮCHODY: Jedna generace nemůže žít na úkor jiné

Poradce premiéra Petra Fialy opět „zářil“ v progresivním vysílání CNN Prima News. Důchodci se mají nejlíp v české historii a ti další se už tak mít nebudou. Toto má být ekonom a poradce premiéra?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Grundmann 22.7.2023 12:57

Je naprosto nepřijatelné, aby člověk, který odešel do důchodu v roce 2018, měl podstatně vyšší důchod než člověk, který odejde do důchodu v roce 2025 a přitom přispíval do systému podobné částky. Zde nejde o boj různých generací, jde o zásadní nespravedlnost i v rámci jedné generace.

Vaše argumentace ukazuje, že pro zvýhodňování důchodců na úkor ostatních obyvatel nemáte v podstatě žádný argument. Společnost, která zvýhodňuje ty nejstarší na úkor mladých, nemá budoucnost. Důchodci dnes nejsou žádná zranitelná skupina, ale společenská skupina, která vydírá zbytek společnosti. Volební preference strany důchodců v současné koalici, lidovců, tomu taky odpovídají.

Důchodci jsou teď u moci, ať už volby dopadnou jakkoliv. Buď prostřednictvím ANO, nebo lidovců. Je otázkou, jak dlouho si to nechá zbytek obyvatel líbit.

J. Jurax 22.7.2023 21:12

No jo no, a myslíte, že je přijatelné, aby člověk, který odvedl do důchodového systému 3x peněz, neměl trojnásobný důchod proti tomu, který odvedl jen x peněz?

Přijatelné je totiž všechno, jde jen o zvyk, nakonec nemáte do toho co mluvit než tak, že zplodíte a vychováte co nejvíc dobře vydělávajících daňových poplatníků poctivě odvádějících vysoké částky na důchodové pojištění.

Mimochodem, ve kterém roce půjdete do důchodu? :-)))

Dědeček a babička Vám ujídají z chlebíčka a ještě vydírají? :-)))

Nebo jste důchodce flagelant a ještě vydíraný nuzujícími potomky? :-)))