5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 26.8.2009 16:12

Proč pomáháte spamerům?

Nechápu proč se zde zveřejňuje seznam zaměstnanců ČSA ... ještě přidejte jak se v ČSA tvoří e-maily ...

Ludva 24.8.2009 16:32

Ta vířivka je dobrý nápad

Pokud se s těmi papaláši zadekluje, mohlo by se uspořit.:-DMimochodem, kde jsou vzpomínky na Tvrdíka - ty dvě miliardy současných dluhů, přece jistě pochází z jeho časů.

zed 21.8.2009 23:53

Co ten seznam adresátů???

O obsahu článku se dá debatovat, ale to, že ukážete seznam adresátů, to je docela humus. Dostal inkriminovaný mail = vinen!  To se vám opravdu povedlo.

tich@dohoda 21.8.2009 19:23

Jestli jim kulečník pomůže ke kreativním návrhům, tak proboha klidně i dva.

viz titulek, nick J.R./. Napriklad v Enronu managorum pomohl kulecnik ke "kreativnimu ucetnictvi", takovou kreativitu jste ovsem asi nemel na mysli. Cest :-)

Milan 21.8.2009 17:55

Drzost...

velká drzost je vyžadovat od lidí "palivový příplatek a bezpečnostní příplatek "

1.cena paliva vždy byla zohledněna v ceně letenky mimo ostatních položek.

2.to,že se po letištní hale procházejí 2 policisté,nemá s bezpečností nic společného, když tam položím tašku a odejdu,ničeho si nevšimnou. Je to jen o vyždímání peněz z cestujících.

Klokocka Bohumi 21.8.2009 17:34

V sametu se to zije....

Socialisticky kapitalismus ktery jste si odcinkali klicema se presto ceskym buranum vyplati. Za odmenu maji svobodu, supermarkety, banany bez fronty i ten hajzlpapir a mohou dal nez do NDR a na Balaton. Vsechno ostatni zustalo stejny. Buran je nemohouci, nic nezmuze a nema na vybranou koho volit. Navic byl okraden o rekreace ROH, Socialiastickou soutez, oslavy MDZ a spontanni pruvody na 1. Maje. Buran si muze leccos precist, (Aha, Blesk i Halo Noviny), ale postezovat si muze leda na lamparne stejne jako za doby hluboke totality...papalasi se vesele bavi a cirkus jede dal....

Honza 21.8.2009 17:47

Re: V sametu se to zije....

Plno lidí si po sametu mysleli,že kapitalizmus je nějakej zázrak - zázrak to je jen pro pár vychcánků,ostatní jsou na tom stejně,makat za pár šupů a držet hubu. Jedněm se přiděluje práce,druhým peníze.

Klokocka Bohumi 21.8.2009 18:07

Re: V sametu se to zije....

H: Tady jde o to, kdo jsou ti kapitalisti...jednim z prvnich byl syn komunistickeho premiera Adamce .....i ruda inteligence se chytla. Calfa jako poradce presidenta Havla a toho nejvetsiho stranickyho mudrce s krivou hubou poslali i do Bruselu....;-D

Honza II 21.8.2009 18:45

Re: V sametu se to zije....

Proto taky ten samet.Havel teď nemůže přijít komunistům na jméno a v 89tém se dohodli na ""něco za něco "" - nenávratné úvěry a beztrestnost.

Vrána 21.8.2009 15:20

Autorovi

Strašně moc by mě zajímalo, kolik procent "provozních nákladů" v takových státem subvencovaných či vlastněných společnostech jako je ČSA nebo ČEZ, ČD apod. vlastně tvoří všechny ty náklady na "management" a jeho životní úroveň, zábava a podobně. Pokusil se to někdy někdo zjistit?

bašata 21.8.2009 15:00

ach jo,zase zívám!

Právě jsem dočetl všechny příspěvky a hořce jsem se rozplakal!

R.J. 21.8.2009 12:27

Ohodnotím jenom psaný projev toho "kreativce".

Je to k zblití, to je psaný projev stejný, jako měli bolševici, jak psal prezident Havel, ptedype, ovšem v obráceném gardu. Nejlépe by toho "kreativce" vystihl slovenský výraz začínající na K.  Nebo P, jak libo.

Bet 21.8.2009 11:39

Snobská společnost

ČSA bylo dlouho plné příznivců ODS.Podpora této strany byla u mnohých až fanatická,nyní se velká část octne na dlažbě nebo v područí opravdový obchodníků.Bude zajímavé sledovat volební preference těchto lidí po drsném procitnutí v pravém kapitalistickém prostředí.

Vodička-sapér 21.8.2009 13:26

Re: Snobská společnost

K článku je přiložen seznam pracovníků této vznešené kavárenské  společnosti. Bylo by určitě velmi zajímavé, co by u této, perspektivně i kulečníkové a biliárové klaky,  zjistil Dr. Hartl , kdyby tam se STEMem,  u nich,  udělal takový miniaturní výzkum volebních preferencí. Jen tak se jich pozeptat, komu dali minule svůj hlas a která partaj se jim nejvíc zamlouvá letos a má jejich důvěru Já jsem přesvědčen o tom,  že o plánované výstavbě kratochvilné herny pro managment  v Technické ulici,  chlapi, machři  z dílen ČSA, či ze startu, ani, ve světě výborně zapsaní dopravní piloti, nemají vůbec páru.Oni ten fahrplán, jak v podniku na krizi , asi   neobdrželi, jinak by tam nějakou "VÝŘIVKU", odborně a s chutí , už dříve, roztočili, případně  jim i  zakoupili  Pravidla českého pravopisu.

Ron 21.8.2009 11:23

hustý...

Rychle prodat ČSA...Když si člověk uvědomí, že takováhle paka platí daňoví poplatníci, tak to je na zblití...

R.J. 21.8.2009 12:28

Re: hustý...

Souhlas, klidně to dát i zadarmo, ušetříme.

Surovec 21.8.2009 11:18

klasický případ "kážou vodu, pijí víno"

Překvapuje to tady ještě někoho? (Y)

Jediná firma, o které vím, že se tohle neděje, má jen několik rodinných zaměstnanců. Firma je jejich s jasně stanovenými podíly, makají všichni. Ale jakmile vezmete někoho, kdo není zainteresován jinak, než svým osobním ziskem, platem a tak, jde to do těchhle směrů. To je lidská povaha. Zajímá snad obyčejného zaměstnance za fixní plat další osud firmy, dokud mu tato pravidelně vyplácí jeho fixní výplatu?

KD 21.8.2009 16:45

Re: klasický případ "kážou vodu, pijí víno"

Přijde mi, že podle vašeho výkladu jsou i ti vaši "rodinní zaměstnanci ... s jasně stanovenými podíly", zainteresováni také jen "osobním ziskem" ... 

Podle mého je přirozenou součástí "lidské povahy" to, že pokud jsem jen kolečko v soustrojí, ve kterém nic neovlivním, ztrácím zájem ... mj. i o osud firmy.

Ignác Blaschke 21.8.2009 11:13

Vypadá to jako klasika z Onion TV

Jako třeba tahle o Obamovi, který trpí rozdvojením osobnosti:

http://www.pimpaku.cz/content/ok-z-usa-obama-trp-rozdvojen-m-osobnosti

Skot_2007 21.8.2009 11:10

Další korporátní z*rd

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008082301;-€

JaS 21.8.2009 10:55

Ty aktivity, aby "byli v práci raději"

jsou v pracovní době nebo v neplaceném čase po skončení zkrácené pracovní doby?

tich@dohoda 21.8.2009 10:14

zastanu. Pracuji pro Brity a to co firma poskytuje zamestnancum, by mistni asi nerozdychali. Vazeni, mame game room s kulecnikem, stolnim fotbalem, sipky, Wii, TV a malou knihovnu.

viz titulek, nick PetrM/. musim se soudruzi priznat, uz dlouho jsem se na Psu tak hezky nezasmal. K firme CSA , tam si jen dovolim uvest, ze takovou firmu/aerolinky by z cervenych cisel nevyvedl zadny manager, jednoduse, aerolinky se nejakym zpusobem dotuji vsude na svete, nebo zkrachuji, viz v nedavne minulosti Swissair, nebo nyni Alitalia, hodne drive i chlouba USA PanAm. K tomu titulku, pripomina mi to vysoke stranicke aparatciky, kteri se uplne odtrhli od reality a obklopovali se luxusem /na tehdejsi pomery/ , ovsem platili to obcane. Dnesni managori , to jsou svym zpusobem stejni parazite, ty firmy nejsou jejich, oni je pouze ridi, povetsinou stejne jako ti aparatcici, no a pokud firmu vedou mizerne, zadna hruza, odleti na zlatem padaku. Dokazete si soudruzi predstavit, ze nekde rok "bouchate" u soustruhu, jeden zmetek za druhym, po roce se firma s vami "dohodne" na ukonceni smlouvy a da vam milion "odchodne", at se nestresujete pri hledani noveho fleku, kde to opet zhurwite . Viz treba soudruzi managori zkrachovalych bank v lonskem roce, tvrde zatli sekeru, ovsem premie za hospodareni si vyplatili, vzdyt na to /podle smlouvy/ meli narok. A to si clovek myslel, ze absurdity komunismu se nedaji prekonat. Cest :-)

PetrM 21.8.2009 10:52

jsem

rad, ze jsem Vas dobre pobavil a ujistil se o tom nerozdychavani. Ne kazdy dela u soustruhu.

NevericiTomas 21.8.2009 10:58

Re: jsem

Mily PetreM, za tvoji poznamku by ti Bata naplacal hubu podesvi. S pozdravem taky jeden, co nedela u soustruhu...

PetrM 21.8.2009 12:25

Mily

Tomasi, poznamka o soustruhu se vztahuje k tomu, na co reaguji. Koukam, ze jste tady vsichni jedna mravni autorita vedle druhe :-/ Cist poradne neumite, ale ponadavat Vam jde dobre.

tich@dohoda 21.8.2009 11:22

Re: jsem

na rozdil od vas, soudruhu PetreM, ja nedelam pro Brity, nybrz pro sebe. Benefity ktere zminujete, teoreticky proti nim nic nemam. Ovsem na rozdil od akciovek,skutecne soukrome firmy, kde majitel svou firmu ridi, tam se vetsinou tvrde pracuje a relax si nechavame na volny cas. Rozdil mezi managorem z akciovky a bolsevickym aparatcikem je pouze v pouzivani jinych slov, retorika/mysleni a "vysledky prace" jsou vetsinou stejne /cest vyjimkam/ . Jste jako politici, rozhodujete a pracujete s cizimi penezi a pokud neco zhurwite, potom za nic nenesete zodpovednost. My pracujeme s tim co si vydelame a pokud udelame chybu, potom to tvrde zaplatime ze sveho.  Cest :-)

PetrM 21.8.2009 12:34

Re: jsem

Vam doporucim mokdy hadr na hlavu a to bez urazky. Precte si, co jsem napsal, a pote to, co pisete Vy. Nejak v tom nevidim souvislost. Ja s Vasi penezi nepracuju, Vy je platite za nase sluzby dobrovolne. Asi dam vypoved, abych Vas nedrazdil svym pracovnim prostredim.

Ja chapu, ze se Vam to u firmy vlastnene z vetsi casti statem nelibi. Ma prvni reakce, ale byla na to, ze to je v nekterych spolecnost standart, takze nechapu ten humbuk. 

Jedine co chapu je, ze nase vzdelavaci soustava neni schopna naprostou vetsinu obyvatel naucit chapat psany text.

Cest praci ani soudruhu Vam psat nebudu, v zivote jsem Vas nevidel.

tich@dohoda 21.8.2009 13:07

Re: jsem

ten nakup vasich sluzeb dobrovolne, soudruhu PetreM, mate na mysli "dobrovolne" , jako napr. pouzivat "dobrovolne" sluzby mobilnich operatoru v CR, ci bank v CR, ci dalsich akciovek, svazanych kartelovymi dohodami, takze si zakaznik "dobrovolne muze vybrat" , bud koupi za 18, nebo "vyhodneji" za 20 bez dvou. Nemluve o CEZ'u, plynarnach, vodarnach a pod. Zamestnanci/managori vyse popsanych firem uzivaji vami popisovane benefity,ktere vam pripadaji normalni, ovsem na ty benefity si nevydelali schopnostmi v trznim prostredi, nybrz jen diky kartelovym dohodma a monopolu. Stejne tak stavebni gigany typu Skanska a pod. Cest :-)

egoist 21.8.2009 8:31

To musí být nějaké nedorozumnění.

No nejsem nějakým velkým zastáncem egocentrického odSSkapitalismu co tu vládne ,ale na druhou stranu moc nechápu proč by mělo vedení sdílet osud řadových zaměstnanců. Ve vedení jsou snad vždy ti neschopnější, a především ti,  co mají to co se nám ostatním obvykle nedostává – vizi. A tu má v téhle republice jen málo lidí snad Toplánek  a Lager trochu pan President Kalus jinak o nikom žádném nevím .  A jednání pánů ve vedení odpovídá všem posledním  poznatkům vedení   moderního managmentu.  Procesech v krizi. Zzachovat klid a rozehnat pochybnosti.

Hanyz01 21.8.2009 8:36

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

;-D;-D;-D jsem rád, že umění jemné ironie nevymřeloR^