26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kamil 21.8.2009 8:47

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Mě to taky velice pobavilo. Moc hezké

david 21.8.2009 9:15

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Nevím proč okopáváte kotníky OSD. Tvrdíka do vedení ČSA protlačil křišťálvě čistý Standa. A potom co se ukázalo, že vede firmu do kytek, tak ho uschovali v ve svém Lidovém domě a poslali tam Lašáka. Tento pán (pravděpodobně také držitel presižního titulu MBA) dosáhl jakž takž vyrovnané účetní bilance rozprodejem majetku a zavedením placených svačin na palubě (čímž vlajkového dopravce posunul směrem k low-costům).

Ad nákup Airbusů: stroje byly poněkud olétané a krom toho modely 320, 321 a 319 vypadají jako že jediné společné na nich je jméno výrobce, Každý model má jinak konstruované dveře, jejich ovládání a jinak se aktivují záchranné prostředky což znamená, že výcvik posádek je delší a nákladnější, je složitější logistika náhradních dílů. (Srovnejte s automobilkami, které se snaži mít co nejvíce stejných dílů pro všechny modelové řady a ti i vrámci koncernu).

Ad využití strojů: Po nákupu nových letadel stála na ploše za hangárem neustále 2-3 letadla ČSA (na letišti jsem se pohyboval v době když docházelo k výměně výše uvedených pánů).

Perlička 1: První starostí Tvrdíka po nástupu do funkce bylo nakoupit nové Audiny pro celé vedení. (Podle komunistického: Každému podle jeho potřeb, každý podle svých schopností).

Perlička 2: Po zkušenostech z některými velkými firmami: Pokus vedení neví kudy dál tak se změní logo (tohle pravidlo dokonce vypadá jako jedna z pouček, které se učí na MBA).

david 21.8.2009 9:16

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Oprava OSD nahraďte ODS

Vodička-sapér 21.8.2009 14:04

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Davide, po letišti jste se pohyboval, uvítal bych upřesnění, žal jste trávu?, všechno kolem letadel mě zajímá, ty dveře u érbasů, , rozdílně umistěné panty,   o všem chci vědět co nejvíc! Na př., teď honem nemůžu nikde vyšťourat průměrné stáří letadel v parku ČSA. Co ATRky, v ČSA se ojevily i staré  SAABy ?!, před lety s ním létala Ostrava AIR?

david 21.8.2009 23:17

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Sapére, pohybuji se sice v úplně jiném oboru než je letectví (přestože také vyžaduje znalosti technických věd jako jsou matematika a fyzika) a letectví (nejen) mě zajímá dlouho a velmi. Také občas letadly pracovně cestuji.

To o dveřích a záchraných prostředcích mám takříkajíc z druhé ruky, když jsem využil šance na návštěvu výcvikového střediska palubního personálu, kde mají makety částí trupů, od lidí kteří tam vedou výcvik.

A co se týče stáří tak pěkné povídání je na http://svici.sweb.cz/csa_historie.htm a jsou tam i ta SAABy.

chacha 24.8.2009 22:00

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Obě zmíněné perličky možno vysledovat i Českých lesů , taktéž státního podniku.

PV 21.8.2009 10:29

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Chlape ti jebe ne? Jakou vizi? Jedou do rite! Stejne jako se barak uklizi od pudy, meli by magori zacit od sebe - jejich platy by mely byt zavisle na rustu/poklesu vykonnosti firmy. Co se tyce Tupola a VyLagera ti maji jedinou vizi - jak si co nejvic nahrabat.

Teda tys to asi myslel ironicky, co ty jeden šibale! Dostal si me! Po precteni Tveho prispevku sem se dostal s tlakem na hodnotu 180/180 :-D

jirkammm 21.8.2009 7:55

kdyby se raději pan

Executive Vicepresident Marketing & Product Development a Member of the Board naučil trošku česky.

nebo snad chtějí páni z ČSA chovat výry?

J. 21.8.2009 4:39

Executive Vicepresident Marketing & Product Development

Ing. Petr, to je ale vul. Nesvedci to prilis o urovni "MBA" programu v Cesku, zrejme ing. Pavel ma jeden z tech internetovych. Pokud tedy nejake vzdelani, odpovidajici funkci, vubec ma. Alespon jazyk by mel znat, a to nejenom cesky. Citi-li potrebu do cestiny michat slova anglicka, mel by se ji naucit. Me to, nemluvice o gramatice, pripada trochu jako nabidka k zoganizovani "grupace". Je nas prece 100 na patre, ze. Pak jiste vetsi sance na vyhru nez ve stolnim fotbale. A "vyrivka" by v tom jiste mohla pomoci, takze bych ji nepodcenoval. A to je, jak vcera bylo na Psu psano "vlajkova firma -vlajkove aerolinie. Takze se nedivim, ze jde dalsi firma s dlouho tradici, do kytek.

havránek 21.8.2009 7:46

Re: Executive Vicepresident Marketing & Product Development

MBA = Mladý, Blbý, Agresivní. Navíc ten Pištělák je fakt vů... Docela rád bych ho osobně poznal. Dělám si sbírku.

geo 21.8.2009 9:13

Re: Executive Vicepresident Marketing & Product Development

MBA = married but available

mamb 21.8.2009 10:38

Re: Executive Vicepresident Marketing & Product Development

Kdyz uz zminujete tuhletu gramatiku, nemelo by misto "Me to, nemluvice o gramatice... " byt spravneji "Mne to, nemluve o gramatice... " ???

TBB 21.8.2009 11:05

Re: Executive Vicepresident Marketing & Product Development

Předešel jste MĚ!;-)

ttt 21.8.2009 4:05

cipovina

Netusim proc by kolektiv o 100 lidech nemohl mit nejakou spolecenskou mistnost, kde by se utuzovali mezilidske vztahy.

Samozrejmne je trapne ze clovek z tak dlouhym nazvem sve pozice pise spatne cesky, ale nemyslim ze je to zas tak dulezite (i velice nizke pozice mivaji dnes mega nazvy).

MLOK 21.8.2009 10:20

Re: cipovina

Jo - jo!

       To "....by se utužovali mezilidské vztahy." je půvabné milý ttt.

brblal 21.8.2009 12:48

Re: cipovina

Jasně,100 lidí má potřebu se někde shromažďovat.Bydlím ve věžáku s 86ti byty čili zhruba 250 ti obyvateli a jedinou místnost pro setkání,tzv. společenskou nám sebrali bez optání / demokraticky  vyřešeno / a přebudovali na studium zabývajícím se vlasy,nehty,piercingem,tetováním a tatoo.

hugo 21.8.2009 16:12

Re: cipovina

lidem jako vy se holt nikdo nezavděčí!co je krásnějšího a společenštějšího než se chodit zadara koukat jak osmnáckám nastřelujou cvočky do pupíků nebo jak si věčně mladé 40 nechávají tetovat na kozy draka?to u nás v činžáku zabrala sklepy nějaká firma a má tam skladiště....

Libor 21.8.2009 2:37

Your trusted partner to get you where you have to be.

Myslim, ze uz tam skoro jsou ;-D

Pozorovatel 21.8.2009 6:11

Re: Your trusted partner to get you where you have to be.

To ma byt neco jako  ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US?

IC 21.8.2009 0:39

Výřivka a česká malost

Společnost, jejíž vicepresident umí napsat slovo "výřivka", musí nutně zkrachovat. to je opravdu ukázka české malosti.

wiki 21.8.2009 1:11

Re: Výřivka a česká malost

Přesně! R^

Svatopluk 21.8.2009 2:38

Re: Výřivka a česká malost

A co je na mě díky tomu malého ? Stupidita (neo)bolševiků není malost těch ostatních.

Pavel 21.8.2009 0:14

smutná ukázka české malosti

Autora článku (netuším jak titulovat primitiva pod značkou JAG) bych rád upozornil, že primitivové Neviditelného psa nečtou a tak pro působení na jejich nízké pudy závisti bude muset zvolit jiné médium. Jestli stolní fotbal pro skupinu 100 pracovníků je extra luxus, tak jste ubožák, který nikdy nepracoval ve větším kolektivu.

conqueror 21.8.2009 1:30

Re: smutná ukázka české malosti

Proboha! Rychle si běžte zahrát nebo to s vámi opravdu sekne!

Zen 21.8.2009 2:00

Re: smutná ukázka české malosti

Uprimnou soustrast Vasim spolupracovnikum. S necim takovym bych nechtel sdilet ani mesto, natoz kancelar.

Jeste bych si dovolil upozornit vysoce inteligentniho Pavla na existenci praveho sloupce, ktery patrne ve sve euforii prehledl, kde se vyskytuje "tYraz". Takovy NEprimitiv by snad mohl bych schopen si ji i precist ... o pochopeni pochybuji, to se predpokladat neda.

Stouchanec na zaver: Ze uhodnu, jakou stranu volite? ODS, ze jo?

mol 21.8.2009 2:19

Re: smutná ukázka české malosti

Luxus je mít viceprezidenta, který:

-- neumí napsat brainstorming, vířivka,

-- neví, že za řadovou číslovkou psanou číslem se píše tečka,

-- používá spojení "kreativní návrh" (jak vypadá nekreativní návrh?),

-- to nejdůležitější: má na něco takového čas.

David 21.8.2009 2:24

Re: smutná ukázka české malosti

To není o závisti - to je o ztrátě soudnosti. Jak pisatele emailu, tak i Vaší. Pokud tam kdy nějaké soudnost byla. Úlohou vicepresidenta pro cokoliv určitě není toto; náplní práce firmy není obstarávání hračiček pro zaměstnance. To je jen důkaz dotažení ad absurdum ne příliš šťastných módních pouček z oblasti HR (které znám ze svého MBA vzdělání též - a když jsem vyjádřil názor, že to jsou sr@čky, byl jsem rád, že jsem dostal z předmětu C-).

Ostatně nemalým signálem o mismanagementu je existence porad na principu "patro", ne na principech společné práce (ať funkční/organizační členění, projektové týmy atd.).

Lindos 26.8.2009 0:57

Re: smutná ukázka české malosti

R^Naprosty suhlas.Ako zamestnanec CSA,vidim ze existuju i normalni absolventi kurzu MBA s naprosto samostatnym myslenim.Na rozdiel od managerou v tomto ustave.To by sa dal cely narod pobavit s roznymi dalsimi sebaprezentaciami slavnych sefov CSA.Len pre doplnenie- absolventov MBA mame spustu.Mozgovy trast vsak doplna personalny viceprezident RSDr. Dusan RYBAN-absolvent politickej akademie Klementa Gottwalda vBratislave.Slavna to  vojenska alternativa k "vokovickej sorbone".V juni(cervnu)1989 absolvoval a siel ako skoleny politruk bojovat za politiku KSČ do nasej ludovej armady ,no a za 16 rokov nam ho dodali doČSA.;-)

David 21.8.2009 2:28

Re: smutná ukázka české malosti

... a abych nezapomněl - nebyl by spíše na místě brainstorming na téma více tržeb či méně nákladů? Nebo hospodářský výsledek minus 1,3 miliardy (odhaduji, že při tržbách cca 10 milaird) je věc, kterou se vicepresident firmy nemusí zabývat? :-/

honzak 21.8.2009 7:02

Re: smutná ukázka české malosti

pán je také zaměstnán v managementu ČSA? A je také člen prkna, dozajista superkreativní?

A takových volů jsou managementy plné....