26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 26.8.2009 16:12

Proč pomáháte spamerům?

Nechápu proč se zde zveřejňuje seznam zaměstnanců ČSA ... ještě přidejte jak se v ČSA tvoří e-maily ...

Lindos 26.8.2009 0:57

Re: smutná ukázka české malosti

R^Naprosty suhlas.Ako zamestnanec CSA,vidim ze existuju i normalni absolventi kurzu MBA s naprosto samostatnym myslenim.Na rozdiel od managerou v tomto ustave.To by sa dal cely narod pobavit s roznymi dalsimi sebaprezentaciami slavnych sefov CSA.Len pre doplnenie- absolventov MBA mame spustu.Mozgovy trast vsak doplna personalny viceprezident RSDr. Dusan RYBAN-absolvent politickej akademie Klementa Gottwalda vBratislave.Slavna to  vojenska alternativa k "vokovickej sorbone".V juni(cervnu)1989 absolvoval a siel ako skoleny politruk bojovat za politiku KSČ do nasej ludovej armady ,no a za 16 rokov nam ho dodali doČSA.;-)

chacha 24.8.2009 22:00

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Obě zmíněné perličky možno vysledovat i Českých lesů , taktéž státního podniku.

Ludva 24.8.2009 16:32

Ta vířivka je dobrý nápad

Pokud se s těmi papaláši zadekluje, mohlo by se uspořit.:-DMimochodem, kde jsou vzpomínky na Tvrdíka - ty dvě miliardy současných dluhů, přece jistě pochází z jeho časů.

... 22.8.2009 15:24

Re: největší pakáž jsou piloti

Vnitřní výbavu, tedy typ, počet a uspořádání sedaček, si určuje provozovatel, nikoliv výrobce.

zed 21.8.2009 23:53

Co ten seznam adresátů???

O obsahu článku se dá debatovat, ale to, že ukážete seznam adresátů, to je docela humus. Dostal inkriminovaný mail = vinen!  To se vám opravdu povedlo.

david 21.8.2009 23:17

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Sapére, pohybuji se sice v úplně jiném oboru než je letectví (přestože také vyžaduje znalosti technických věd jako jsou matematika a fyzika) a letectví (nejen) mě zajímá dlouho a velmi. Také občas letadly pracovně cestuji.

To o dveřích a záchraných prostředcích mám takříkajíc z druhé ruky, když jsem využil šance na návštěvu výcvikového střediska palubního personálu, kde mají makety částí trupů, od lidí kteří tam vedou výcvik.

A co se týče stáří tak pěkné povídání je na http://svici.sweb.cz/csa_historie.htm a jsou tam i ta SAABy.

tich@dohoda 21.8.2009 19:23

Jestli jim kulečník pomůže ke kreativním návrhům, tak proboha klidně i dva.

viz titulek, nick J.R./. Napriklad v Enronu managorum pomohl kulecnik ke "kreativnimu ucetnictvi", takovou kreativitu jste ovsem asi nemel na mysli. Cest :-)

Honza II 21.8.2009 18:45

Re: V sametu se to zije....

Proto taky ten samet.Havel teď nemůže přijít komunistům na jméno a v 89tém se dohodli na ""něco za něco "" - nenávratné úvěry a beztrestnost.

Klokocka Bohumi 21.8.2009 18:07

Re: V sametu se to zije....

H: Tady jde o to, kdo jsou ti kapitalisti...jednim z prvnich byl syn komunistickeho premiera Adamce .....i ruda inteligence se chytla. Calfa jako poradce presidenta Havla a toho nejvetsiho stranickyho mudrce s krivou hubou poslali i do Bruselu....;-D

Milan 21.8.2009 17:55

Drzost...

velká drzost je vyžadovat od lidí "palivový příplatek a bezpečnostní příplatek "

1.cena paliva vždy byla zohledněna v ceně letenky mimo ostatních položek.

2.to,že se po letištní hale procházejí 2 policisté,nemá s bezpečností nic společného, když tam položím tašku a odejdu,ničeho si nevšimnou. Je to jen o vyždímání peněz z cestujících.

Honza 21.8.2009 17:47

Re: V sametu se to zije....

Plno lidí si po sametu mysleli,že kapitalizmus je nějakej zázrak - zázrak to je jen pro pár vychcánků,ostatní jsou na tom stejně,makat za pár šupů a držet hubu. Jedněm se přiděluje práce,druhým peníze.

Klokocka Bohumi 21.8.2009 17:34

V sametu se to zije....

Socialisticky kapitalismus ktery jste si odcinkali klicema se presto ceskym buranum vyplati. Za odmenu maji svobodu, supermarkety, banany bez fronty i ten hajzlpapir a mohou dal nez do NDR a na Balaton. Vsechno ostatni zustalo stejny. Buran je nemohouci, nic nezmuze a nema na vybranou koho volit. Navic byl okraden o rekreace ROH, Socialiastickou soutez, oslavy MDZ a spontanni pruvody na 1. Maje. Buran si muze leccos precist, (Aha, Blesk i Halo Noviny), ale postezovat si muze leda na lamparne stejne jako za doby hluboke totality...papalasi se vesele bavi a cirkus jede dal....

KD 21.8.2009 16:45

Re: klasický případ "kážou vodu, pijí víno"

Přijde mi, že podle vašeho výkladu jsou i ti vaši "rodinní zaměstnanci ... s jasně stanovenými podíly", zainteresováni také jen "osobním ziskem" ... 

Podle mého je přirozenou součástí "lidské povahy" to, že pokud jsem jen kolečko v soustrojí, ve kterém nic neovlivním, ztrácím zájem ... mj. i o osud firmy.

hugo 21.8.2009 16:12

Re: cipovina

lidem jako vy se holt nikdo nezavděčí!co je krásnějšího a společenštějšího než se chodit zadara koukat jak osmnáckám nastřelujou cvočky do pupíků nebo jak si věčně mladé 40 nechávají tetovat na kozy draka?to u nás v činžáku zabrala sklepy nějaká firma a má tam skladiště....

Vrána 21.8.2009 15:20

Autorovi

Strašně moc by mě zajímalo, kolik procent "provozních nákladů" v takových státem subvencovaných či vlastněných společnostech jako je ČSA nebo ČEZ, ČD apod. vlastně tvoří všechny ty náklady na "management" a jeho životní úroveň, zábava a podobně. Pokusil se to někdy někdo zjistit?

bašata 21.8.2009 15:00

ach jo,zase zívám!

Právě jsem dočetl všechny příspěvky a hořce jsem se rozplakal!

Vodička-sapér 21.8.2009 14:44

Re: Ja se Vas

PetřeM, nedělejte tady ramena,všechno  tohle měli zaměstnanci jisté americké firmy Madoff and company  taky , navíc stravenky i dobrou závodní jídelnu, rozsáhlou knihovnu, společné odpolední poradní svačiny, bazény, saunu, luxusní byty  zadarmo , renumeraci, zlaté padáky a nedávno se něco zjistilo z nějakých dokumentů a  její  pan šéf vyfasoval  "jenom" 150 let. Jste toto schopen rozdýchat?

Vodička-sapér 21.8.2009 14:04

Re: To musí být nějaké nedorozumnění.

Davide, po letišti jste se pohyboval, uvítal bych upřesnění, žal jste trávu?, všechno kolem letadel mě zajímá, ty dveře u érbasů, , rozdílně umistěné panty,   o všem chci vědět co nejvíc! Na př., teď honem nemůžu nikde vyšťourat průměrné stáří letadel v parku ČSA. Co ATRky, v ČSA se ojevily i staré  SAABy ?!, před lety s ním létala Ostrava AIR?

Vodička-sapér 21.8.2009 13:26

Re: Snobská společnost

K článku je přiložen seznam pracovníků této vznešené kavárenské  společnosti. Bylo by určitě velmi zajímavé, co by u této, perspektivně i kulečníkové a biliárové klaky,  zjistil Dr. Hartl , kdyby tam se STEMem,  u nich,  udělal takový miniaturní výzkum volebních preferencí. Jen tak se jich pozeptat, komu dali minule svůj hlas a která partaj se jim nejvíc zamlouvá letos a má jejich důvěru Já jsem přesvědčen o tom,  že o plánované výstavbě kratochvilné herny pro managment  v Technické ulici,  chlapi, machři  z dílen ČSA, či ze startu, ani, ve světě výborně zapsaní dopravní piloti, nemají vůbec páru.Oni ten fahrplán, jak v podniku na krizi , asi   neobdrželi, jinak by tam nějakou "VÝŘIVKU", odborně a s chutí , už dříve, roztočili, případně  jim i  zakoupili  Pravidla českého pravopisu.

tich@dohoda 21.8.2009 13:07

Re: jsem

ten nakup vasich sluzeb dobrovolne, soudruhu PetreM, mate na mysli "dobrovolne" , jako napr. pouzivat "dobrovolne" sluzby mobilnich operatoru v CR, ci bank v CR, ci dalsich akciovek, svazanych kartelovymi dohodami, takze si zakaznik "dobrovolne muze vybrat" , bud koupi za 18, nebo "vyhodneji" za 20 bez dvou. Nemluve o CEZ'u, plynarnach, vodarnach a pod. Zamestnanci/managori vyse popsanych firem uzivaji vami popisovane benefity,ktere vam pripadaji normalni, ovsem na ty benefity si nevydelali schopnostmi v trznim prostredi, nybrz jen diky kartelovym dohodma a monopolu. Stejne tak stavebni gigany typu Skanska a pod. Cest :-)

brblal 21.8.2009 12:48

Re: cipovina

Jasně,100 lidí má potřebu se někde shromažďovat.Bydlím ve věžáku s 86ti byty čili zhruba 250 ti obyvateli a jedinou místnost pro setkání,tzv. společenskou nám sebrali bez optání / demokraticky  vyřešeno / a přebudovali na studium zabývajícím se vlasy,nehty,piercingem,tetováním a tatoo.

PetrM 21.8.2009 12:34

Re: jsem

Vam doporucim mokdy hadr na hlavu a to bez urazky. Precte si, co jsem napsal, a pote to, co pisete Vy. Nejak v tom nevidim souvislost. Ja s Vasi penezi nepracuju, Vy je platite za nase sluzby dobrovolne. Asi dam vypoved, abych Vas nedrazdil svym pracovnim prostredim.

Ja chapu, ze se Vam to u firmy vlastnene z vetsi casti statem nelibi. Ma prvni reakce, ale byla na to, ze to je v nekterych spolecnost standart, takze nechapu ten humbuk. 

Jedine co chapu je, ze nase vzdelavaci soustava neni schopna naprostou vetsinu obyvatel naucit chapat psany text.

Cest praci ani soudruhu Vam psat nebudu, v zivote jsem Vas nevidel.

Pavel 21.8.2009 12:33

vypovídající reakce

Z reakcí na mů j komentář je evidentní, že drtivá většina pisatelů jsou náctiletí, kteří dosud neměli nikdy šanci pracovat v moderní, větší firmě.

Zjistili by totiž, že hierarchické uspořádání do jednotlivých oddělení, sekcí a divizí je překážkou pro komunikaci napříč firmou. A možnost neformálně probrat problémy, projekty apod. třeba u stolního fotbalu je 10x efektivnější než plánované mítinky. Například u nás v podniku byl anonymní dotazník, kde jedna z otázek byla co považujeme za největší, vnitřní problém a nejvíc lidí uvedlo, že neví co se děje v ostatních odděleních.

Co se týče jazyka a formátu textu, pak bych rád upozornil, že je něco úplně jiného, když neformálně oslovujete kolegy v práci, než když píšete email/dopis mimo podnik. To snad pochopí i teenager, že používá jiný jazyk, když si chce pokecat s kamarády než když například komunikuje ve škole apod.

Osobně nemám vůbec nic s ČSA společného, ale článek mě mimořádně nazdvihl, protože stejnou sprostotu bych mohl zažít asi taky - něco z neformálních, interních mailů, které jsem poslal v oddělení za poslední roky, by se určitě našlo, a možná i s úmyslnou gramatickou chybou.

R.J. 21.8.2009 12:28

Re: hustý...

Souhlas, klidně to dát i zadarmo, ušetříme.

R.J. 21.8.2009 12:27

Ohodnotím jenom psaný projev toho "kreativce".

Je to k zblití, to je psaný projev stejný, jako měli bolševici, jak psal prezident Havel, ptedype, ovšem v obráceném gardu. Nejlépe by toho "kreativce" vystihl slovenský výraz začínající na K.  Nebo P, jak libo.

PetrM 21.8.2009 12:25

Mily

Tomasi, poznamka o soustruhu se vztahuje k tomu, na co reaguji. Koukam, ze jste tady vsichni jedna mravni autorita vedle druhe :-/ Cist poradne neumite, ale ponadavat Vam jde dobre.

Honza 21.8.2009 12:09

Re: smutná ukázka české malosti

Máte pravdu Pavlíčku,luxus to není,ani ten biliár,pokud ovšem stejné výhody budou mít i ostatní zaměstnanci - čili,nepracovat,jen si hrát a brát plnou mzdu.Ostatně,oni ti "manažeři" si na počítačích stejně většinou jen hrají.

Ron 21.8.2009 11:48

Re: smutná ukázka české malosti

No to mi laskavě logicky vysvětlete, k čemu takový stolní fotbal ve firmě může být ?

O krátké přestávce v práci si půjdu zahrát stolní fotbal, místo sváči nebo podobné aktivity ???  Nebo kulečník ??  ( ten mám rád, ale s kámošema v hospodě...). Místo velké "obědové" zákonné půlhodiny půjdu hrát stolní fotbal ?

Sice chápu, že manažérové chodí na pracovní obědy a podobné věci, ale že by vymýšleli strategie firmy při kulečníku nebo stolním fotbale  ve společenské místnosti, to se mi fakt zdá přitažené za vlasy.

Spíš to vidím na pěkné núďo a nicnedělání přímo v pracovní době, kdy není možno hromadně opustit barák, protože by se to předstírání práce snadněji profláklo...

Bet 21.8.2009 11:39

Snobská společnost

ČSA bylo dlouho plné příznivců ODS.Podpora této strany byla u mnohých až fanatická,nyní se velká část octne na dlažbě nebo v područí opravdový obchodníků.Bude zajímavé sledovat volební preference těchto lidí po drsném procitnutí v pravém kapitalistickém prostředí.