13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

Zaorálek ke Španělsku

Velmi rozumně vyhlásil český ministr zahraničí neutrální postoj k událostem ve Španělsku, kde vláda silou zabránila konání soudně zakázaného referenda o nezávislosti Katalánska. Neutralita je zcela na místě. Je to příklad problému, ve kterém mají obě strany pravdu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Lazárek 3.10.2017 22:37

Re: Co to melete osobo nešťastná ?

Chtěl jen volit, tak snad toho nechtěl tolik.

M. Prokop 3.10.2017 23:26

Re: Co to melete osobo nešťastná ?

Požil jste, nebo najednou našel sympatie pro obdobuu gustapa?

J. Matuška 3.10.2017 22:33

Re: No.. já ti nevím....

Ano, pro mě je také policista svatej, respektuji zákon. Ale to, co jsem viděl, ty asi ne, bylo porušování zákona některými členy Národní gardy. Tečka cé zet.

J. Kanioková 3.10.2017 22:32

Re:

Podle W. Jakobika může odchod Katalánska změnit trh s plynem v Evropské unii. - Pokud by Katalánsko nebylo schopno realizovat plány EU na rozšíření své infrastruktury zkapalněného plynu, mohlo by to zatraktivnit terminál v Świnoujście. Španělsko je předním vývozcem LNG v Evropě.

http://www.polskieradio.pl/130/2791/Artykul/1874364,Secesja-Katalonii-moze-zmienic-rynek-gazu-w-UE

M. Prokop 3.10.2017 22:16

Re: Jen ?.... slabota...

Hlavně byla zbytečná, až kontraproduktivní.

R. John 3.10.2017 22:27

Nemáte pravdu...

... předseda vlády, pokud by nezasáhl proti referendu o odtržení, mohl by být obžalován pro velezradu...a to není vskutku legrace, dostat natvrdo dvacítku...

M. Prokop 3.10.2017 22:29

Re: Nemáte pravdu...

Ale mám ... a časem se ta pitomost ukáže. Některé věci prostě nelze zařídit násilím.

V. Klepetko 3.10.2017 22:47

Re: Nemáte pravdu...

Předseda španělské vlády by měl podat demisi.

R. John 3.10.2017 23:03

Kdy ?

...před nezákoným referendem ? .. jak si to tak představujete..? Teď ?... a proč by měl ?... že tam nenasadil armádu a nevyhlásil vyjjímečný stav ?..

V. Klepetko 3.10.2017 23:36

Re: Kdy ?

Měl by podat demisi zítra ráno.

V. Klepetko 3.10.2017 21:57

Používáte někdo přepuštěné máslo?

Dva roky jsem to manželce vnucoval, ale výsledek je skvělý : máslo vydrží v lednici i několik měsíců, má bod zalouření nádherně vysoko, takže na pečení / vaření je ideální. Běžné máslo používáme jen na chleba, takže málo. Nechávám si ho vozit z různých zemí od cesťáků, a čtvrtku mám stále za těch cca Kč 45,-.. Je to vlastně khí, ale bez honosného názvu...

J. Franke 3.10.2017 21:58

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Mnoho let "přepouštím" doma... Ovšem výdrž je mnohem menší, spotřebuje se podstatně dřív.

V. Klepetko 3.10.2017 22:01

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Musím to zkusit. Až bude levné :-)).

R. John 3.10.2017 22:02

Jardo.. ses spletl...

.. řeč je o másle... né o připouštění...

V. Klepetko 3.10.2017 22:09

Re: Jardo.. ses spletl...

Mimochodem, když dáte mléko do hliněného hrnce na 24h do trouby při teplotě 95 C jak se ten výsledný produkt jmenuje? Je to vynikající, naučila nás to prababička...

R. John 3.10.2017 22:14

Tak to nevím...

.. takhle moje babička nehokuspokusníkovala... ale něco podobného dělala kámoška ke konci bolševika, přidala do toho sušené mléko a měla jogurt..

V. Klepetko 3.10.2017 22:29

Re: Tak to nevím...

To mléko PSK vydrží v lednici 14 dní, je sladké a má karamelovou příchuť. Nádhera!

V. Klepetko 3.10.2017 22:31

Re: Tak to nevím...

"PSK" tam přidal nějaký putihack:-)

J. Franke 3.10.2017 22:13

Re: Jardo.. ses spletl...

A zas je to venku...

R. John 3.10.2017 22:15

Kuwa Jardo !

... jseš na veřejnosti ! :-)))

M. Prokop 3.10.2017 22:03

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Sádlo taky není k zahození, dokonce mi obvykle lépe chuťově vyhovuje.

V. Klepetko 3.10.2017 22:10

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Na řízky je nejlepší, to ano.

J. Franke 3.10.2017 22:13

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Bez sádla to nejde... Jen olivový olej je tabu. Manželka spolehlivě pozná i pár kapek v jídle, takže jsem jej vyřadil a používáme slunečnicový.

M. Prokop 3.10.2017 22:18

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Chuťově výrazný na studená jídla je panenský. Ten obyčejný, vhodný i na smažení, chuťově výrazný není.

V. Klepetko 3.10.2017 22:25

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Ano. A ten chuťově vynikající panenský se při zahřátí ihned rozloží na karcerogenní fuj... Jen do salátů!

V. Klepetko 3.10.2017 22:22

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Vynikající vlastnosti na smažení má olej rýžový... Ten slunečnicový je dobrý do salátů, ale musíte tam přidat tak třetinu lněného kvuli bilanci omega 6 mastných kyselin, a poli/mono nenasycených.

Smažím i na panenském kokosovém, bod zakončení ve hvězdách,

a tam jsou řetězce nasycených mastných kyselin relativně krátké, takže se v noci neukládají do bachoru :-))

V. Klepetko 3.10.2017 22:26

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

"zakouření"

J. Franke 3.10.2017 22:39

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

Na oleji nesmažím vůbec... Jen na studenou kuchyni. Fermež nepřidávám!!!

V. Klepetko 3.10.2017 22:48

Re: Používáte někdo přepuštěné máslo?

:-)

J. Franke 3.10.2017 21:54

Dochází mi benzin v nádrži...

Vezmu to na chalupu přes Polsko. Cestu mi zaplatí rozdíl v ceně benzínu a sobě i sousedům přivezu levné máslo, sýry, uzeniny, cukrovinky či maso. Jak to ti Poláci dělají???