Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Zaorálek ke Španělsku
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S. Lazárek 3.10.2017 22:37Re: Co to melete osobo nešťastná ? Chtěl jen volit, tak snad toho nechtěl tolik. |
M. Prokop 3.10.2017 23:26Re: Co to melete osobo nešťastná ? Požil jste, nebo najednou našel sympatie pro obdobuu gustapa? |
J. Matuška 3.10.2017 22:33Re: No.. já ti nevím.... Ano, pro mě je také policista svatej, respektuji zákon. Ale to, co jsem viděl, ty asi ne, bylo porušování zákona některými členy Národní gardy. Tečka cé zet. |
J. Kanioková 3.10.2017 22:32Re: Podle W. Jakobika může odchod Katalánska změnit trh s plynem v Evropské unii. - Pokud by Katalánsko nebylo schopno realizovat plány EU na rozšíření své infrastruktury zkapalněného plynu, mohlo by to zatraktivnit terminál v Świnoujście. Španělsko je předním vývozcem LNG v Evropě. http://www.polskieradio.pl/130/2791/Artykul/1874364,Secesja-Katalonii-moze-zmienic-rynek-gazu-w-UE |
M. Prokop 3.10.2017 22:16Re: Jen ?.... slabota... Hlavně byla zbytečná, až kontraproduktivní. |
R. John 3.10.2017 22:27Nemáte pravdu... ... předseda vlády, pokud by nezasáhl proti referendu o odtržení, mohl by být obžalován pro velezradu...a to není vskutku legrace, dostat natvrdo dvacítku... |
M. Prokop 3.10.2017 22:29Re: Nemáte pravdu... Ale mám ... a časem se ta pitomost ukáže. Některé věci prostě nelze zařídit násilím. |
V. Klepetko 3.10.2017 22:47Re: Nemáte pravdu... Předseda španělské vlády by měl podat demisi. |
R. John 3.10.2017 23:03Kdy ? ...před nezákoným referendem ? .. jak si to tak představujete..? Teď ?... a proč by měl ?... že tam nenasadil armádu a nevyhlásil vyjjímečný stav ?.. |
V. Klepetko 3.10.2017 23:36Re: Kdy ? Měl by podat demisi zítra ráno. |
V. Klepetko 3.10.2017 21:57Používáte někdo přepuštěné máslo? Dva roky jsem to manželce vnucoval, ale výsledek je skvělý : máslo vydrží v lednici i několik měsíců, má bod zalouření nádherně vysoko, takže na pečení / vaření je ideální. Běžné máslo používáme jen na chleba, takže málo. Nechávám si ho vozit z různých zemí od cesťáků, a čtvrtku mám stále za těch cca Kč 45,-.. Je to vlastně khí, ale bez honosného názvu... |
J. Franke 3.10.2017 21:58Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Mnoho let "přepouštím" doma... Ovšem výdrž je mnohem menší, spotřebuje se podstatně dřív. |
V. Klepetko 3.10.2017 22:01Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Musím to zkusit. Až bude levné :-)). |
R. John 3.10.2017 22:02Jardo.. ses spletl... .. řeč je o másle... né o připouštění... |
V. Klepetko 3.10.2017 22:09Re: Jardo.. ses spletl... Mimochodem, když dáte mléko do hliněného hrnce na 24h do trouby při teplotě 95 C jak se ten výsledný produkt jmenuje? Je to vynikající, naučila nás to prababička... |
R. John 3.10.2017 22:14Tak to nevím... .. takhle moje babička nehokuspokusníkovala... ale něco podobného dělala kámoška ke konci bolševika, přidala do toho sušené mléko a měla jogurt.. |
V. Klepetko 3.10.2017 22:29Re: Tak to nevím... To mléko PSK vydrží v lednici 14 dní, je sladké a má karamelovou příchuť. Nádhera! |
V. Klepetko 3.10.2017 22:31Re: Tak to nevím... "PSK" tam přidal nějaký putihack:-) |
J. Franke 3.10.2017 22:13Re: Jardo.. ses spletl... A zas je to venku... |
R. John 3.10.2017 22:15Kuwa Jardo ! ... jseš na veřejnosti ! :-))) |
M. Prokop 3.10.2017 22:03Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Sádlo taky není k zahození, dokonce mi obvykle lépe chuťově vyhovuje. |
V. Klepetko 3.10.2017 22:10Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Na řízky je nejlepší, to ano. |
J. Franke 3.10.2017 22:13Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Bez sádla to nejde... Jen olivový olej je tabu. Manželka spolehlivě pozná i pár kapek v jídle, takže jsem jej vyřadil a používáme slunečnicový. |
M. Prokop 3.10.2017 22:18Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Chuťově výrazný na studená jídla je panenský. Ten obyčejný, vhodný i na smažení, chuťově výrazný není. |
V. Klepetko 3.10.2017 22:25Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Ano. A ten chuťově vynikající panenský se při zahřátí ihned rozloží na karcerogenní fuj... Jen do salátů! |
V. Klepetko 3.10.2017 22:22Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Vynikající vlastnosti na smažení má olej rýžový... Ten slunečnicový je dobrý do salátů, ale musíte tam přidat tak třetinu lněného kvuli bilanci omega 6 mastných kyselin, a poli/mono nenasycených. Smažím i na panenském kokosovém, bod zakončení ve hvězdách, a tam jsou řetězce nasycených mastných kyselin relativně krátké, takže se v noci neukládají do bachoru :-)) |
V. Klepetko 3.10.2017 22:26Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? "zakouření" |
J. Franke 3.10.2017 22:39Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? Na oleji nesmažím vůbec... Jen na studenou kuchyni. Fermež nepřidávám!!! |
V. Klepetko 3.10.2017 22:48Re: Používáte někdo přepuštěné máslo? :-) |
J. Franke 3.10.2017 21:54Dochází mi benzin v nádrži... Vezmu to na chalupu přes Polsko. Cestu mi zaplatí rozdíl v ceně benzínu a sobě i sousedům přivezu levné máslo, sýry, uzeniny, cukrovinky či maso. Jak to ti Poláci dělají??? |