Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Více hrdosti
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Pavelka 3.3.2017 22:11Re: Merkelová poletí .... Řekl kdo, nějakej superspravedlivej rusofil .? |
P. Vandas 3.3.2017 18:17Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... ... nepromlčelo. Nasekat před odchodem do školy králíkům a koze byla každodenní povinnost o které se nediskutovalo. Nevím co se do toho se@e stát? :-):-):-) |
H. Balzám 3.3.2017 18:32Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... Všechno má nějakou míru, nějakej limit. Taky jsem jako dítě musel doma makat, ale nedávat dětem ani pořádně najíst a nutit je dělat do noci? Tohle je přesně situace, kdy má vměšování státu smysl. |
R. Brzák 3.3.2017 18:59Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... Já se angažovanosti státu i v takovém tristním případě obávám, protože stát nezná míru - vždy bude posouvat své ambice. Pro případ, jaký uvažujeme, je ideální (tedy ne vždy dosažitelné, nebo ne zcela dosažitelné) ovlivňování komunitou v okolí. Tlak sousedů, kteří, pokud nejsou slepí, zaregistrují, že se v sousedství děje něco nerozumného až nedobrého, věc mezi sebou po sousedsku roznesou a pak začnou tlačit na změnu chování. Nejsou slepí právě tehdy, když není dohled státu, na který se takový soused rád vymluví sám před sebou (bo jde o nepříjemnou situaci, má-li se angažovat) slovy - vždyť od toho je sociálka... Samozřejmě, dnešní městský způsob života toto ztěžuje. |
H. Balzám 3.3.2017 19:13Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... Tady to věděl dokonce ředitel ve škole a jejich učitelky a všichni zavírali oči. Já v tomhle případě už nevidím vměšování státu do výchovy dětí, což je i podle mne špatné, ale to, že stát musí chránit oběti násilí. A nebo to tedy nedělat, ale případného nápravce neprohlásit za pachatele. Jinak já králíky uměl vraždit už v těch osmi, takže mám náskok :-) |
R. Brzák 3.3.2017 19:23Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... ...tak vraždit - ale pěkně stahovat, aby z kůže něco bylo! No tak fajn, jsem trošku opožděnej, to jo... |
H. Balzám 3.3.2017 19:27Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... Jako profík jsem to dával, jako profík! Ušák ještě spokojeně přemejšlel, co bude zejtra žvejkat za trávu, a hlava už byla v koši! :-) |
R. Brzák 3.3.2017 19:05Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... Já měl králíky (někdy i 80 za sezónu) od osmi let na starosti sám komplet - krmení dva až třikrát denně, čištění kotců, nošení samic k samci na skok, pak mne otec naučil asi v deseti králíky stahovat, takže jsem je zabíjel, stahoval a vyvrhoval, za což jsem si mohl napnout kožku na rám a za ni stržit tehdy 15 kč (dnes je vykupují za dvanáct...). Pěkných knížek jsem si za to v antikvariátu nakoupil... |
H. Balzám 3.3.2017 19:17Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... Králíky jsem nakonec zrušil kvůli moru, jako děcko jsem nesl strašně špatně, když mi z padesáti ušáků během tří dnů zbyli čtyři, ale už ve třinácti jsem se dá se říct sám staral až o osm prasat ve chlívku. Od té doby mám taky v krvi zásadu - jídlu se nedávají jména! :-) |
R. Brzák 3.3.2017 19:26Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... Tu Vaši zásadu plně potvrzuji - naposledy jsem se marně několik let mordoval s kozlem, kterého moje tehdejší milá pojmenovala a já na něj nesměl po hospodářsku uplatnit hospodárné "řešení"...nakonec jsem ho dostal do klobásů, až milá rozmilá vypadla z baráku... |
P. Boublíková 3.3.2017 19:25Re: Měl jsem tatínka a dědouška prásknout, dokud se to ... Vycházím z informací Lidovek - kluci museli od pěti let pomáhat u krav. Měla jsem strýce a tetu, kteří nikdy nešli do jzd, a spoustu dalsich příbuzných, kteří měli záhumenkové krávy. Vsechny děti z těch rodin musely pomáhat se zvířaty, ale tak do 15 let je ke kravám nepouštěli. Kráva není koza a králík už vůbec ne. |
I. Schlägel 3.3.2017 17:26Dnes k Astonovi bez výhrad. :-) |
M. Berka 3.3.2017 17:02Zima už letos nebude... žížaly jsou nahoře... Junkers ne Junkers... Na toho sere pes... |
J. Vobr 3.3.2017 17:06Re: Zima už letos nebude... Tak to má po žížalkách !!! :-))) |
P. Vandas 3.3.2017 16:48Vím, jak se vyrábí oblíbený "ovocný" čaj. To se nasází pole výhonků jabloně a pravidelně se to pučící roští seká sklízecí řezačkou na kukuřici. Dřevná drť se rozemele v drtičce na větve na správnou jemnost, trochu se ty piliny usuší a už to jede do pytlíkovacího stroje, vrazí se to do krabičky s pěknými jablíčky a máme to na pultě. A to je ta nejkvalitnějčí biovýroba.Pro tvorbu standartní ovocné směsi stačí mletá kůra a dochucovadla. :-):-):-) |
J. Vobr 3.3.2017 16:55Re: Vím, jak se vyrábí oblíbený "ovocný" čaj. Tak co, dostal ten flek svačinářky v drožďárnách ??? ______________________________________________________ Já jen,že Škromach už maká !!! Elektrikář? Ne. Škromach našel práci na Úřadu práce !!! :-))) |
M. Berka 3.3.2017 17:32Re: Vím, jak se vyrábí oblíbený "ovocný" čaj. Maká nebo je na úřadu práce????? |
I. Břízová 3.3.2017 17:44Re: Vím, jak se vyrábí oblíbený "ovocný" čaj. Dostal flek na úřadu práce a je pro ně prý obrovským přínosem!!! |
H. Balzám 3.3.2017 17:05Re: Vím, jak se vyrábí oblíbený "ovocný" čaj. Hele, chuť to má, barvu taky, tak vo co jako gou? :-) Ne, vážně, třeba můj oblíbený yerba maté nebo beduínský roibos se vyrábí vlastně podobně, melou a suší se listy, větvičky nebo kůra keřů. Takže proč ne? :-) |
J. Vobr 3.3.2017 17:09Výborná je krušina !!! Kůra !!! :-))) :-))) |
H. Balzám 3.3.2017 17:19Re: Výborná je krušina !!! Kůra !!! Není lepšího projímadla než číst NP. To by se kolikrát jeden... :-) |
J. Vobr 3.3.2017 17:53Re: Výborná je krušina !!! Kůra !!! Tady to má sílu ... tady jo !!! :-))) |
J. Franke 3.3.2017 16:45Musím se pochlubit... Zabalil jsem první várku vlastnoručně vyrobených tvarůžků. Vím však, že to je várka poslední a pochopil jsem, proč jsou mnohem dražší, než za socíku, kdy cenotvorba se trhem neřídila. Je to šíleně pracné. První fáze je v pohodě, jen se netučný tvaroh prosolí, upraví se pH přidáním práškového uhličitanu sodného či vápenatého (ten jsem použil já), naočkuje se jedním propasírovaným tvarůžkem a v uzavřené nádobě se při pokojové teplotě nechá cca týden zrát. Pak se zformují placičky a suší se asi 5 dnů za každodenního obracení. Pak pokračuje fáze druhá, kdy za teploty max. 15°C se 2x denně jednotlivé kousky koupou ve slané vodě za současného obracení a za další tři týdny můžete ochutnávat. |
P. Vandas 3.3.2017 16:52Re: Musím se pochlubit... Já tam nepřidal ty uhličitany. Proto ten můj třítýdenní pokus nevyšel dobře. Vznikla s toho taková dřevěná smradlavá kolečka k vláčku. Zachránil mně Stas, když mi přivezl kilovku syrečků přímo z Loštic až na Lišku. :-):-):-):-):-):-) |
H. Balzám 3.3.2017 16:53Re: Musím se pochlubit... A to je přesně vono! Já vám samozřejmě tu výrobu kvalitního domácího papání nezávidím a strašně přeju, ale vždycky, když si tu čenžujete mezi sebou ty recepty na věci, vařené pět hodin, nakládané dva dny a servírované další hodiny, uvědomím si, že mám mezi dvěma směnami v práci deset hodin čistého času a chvilku musím i spát. Tak si radši ty tvargle koupím :-) |
J. Franke 3.3.2017 17:00Re: Musím se pochlubit... Taky se dočkáte... Ale já jsem jinak dost línej a krom vaření doma téměř nic nedělám. Dokonce i sekat trávu nechám manželku, protože bych to k její spokojenosti neuměl. |
H. Balzám 3.3.2017 17:21Re: Musím se pochlubit... Já budu rád, když vydržím do švestek! Na práci kolem domu jsou vždy lepší specialisté, třeba já zaučuju dvanáctiletého synovce! :-) |
J. Vobr 3.3.2017 17:05Re: Musím se pochlubit... Nejhorší je ty uhličitany správně dávkovat !!! A nesplést s karbidem !!! :-))) |
J. Franke 3.3.2017 17:34Re: Musím se pochlubit... Kadbid jsem kradl pro děti každý rok, když jsem pracoval ve firmě, která měla vlastní rozvody acetylénu po celé fabrice. Dětičky si daly pár kostek do plechovky s dírkou od hřebíku ve dně, pak plivnutí na karbid a uzavření plechovky víčkem. Po pár vteřinách přišlápnout a zapálit směs u dírky. Krásná pecka a víčko na protější straně ulice. Tato kratochvíle se provozovala vždy na hody už za mého dětství a z kila karbidu střílela celá ulice jako o život. |
J. Vobr 3.3.2017 18:34Re: Musím se pochlubit... A na čistění záchodových mís je nejlepší sodík !!! :-))) |