Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zeleninová mísa
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 15.7.2019 6:31Re: Sharko, to tedy je úlovek !!! Milá Maričko, budu ráda, když kukuřičné smaženky vyzkoušíš..já je dělala z té kukuřice v nálevu, mraženou jsem neměla... PS: jaká je ta krémová omáčka v té kukuřici???? |
Z. Kytka 14.7.2019 10:05Květákový kuskus Dala jsem odkaz k Jenny ale dám i sem aby nezapadl : https://paleosnadno.cz/recept/kvetakovy-kuskus/ :o) |
Z. Kytka 14.7.2019 10:01Re: Sharko! Ahoj Jenny, myslím že toto Ti bude chutnat: https://paleosnadno.cz/recept/kvetakovy-kuskus/ :o) |
M. Crossette 12.7.2019 16:51Sharko, to tedy je úlovek !!! Všemožné kuchařky je moje oblíbená četba i když nakonec zůstávám u zajetých jídel. Ale díky Mlsotníku jsem menu přeci jen v posledních letech trvale o dost rozšířila ! Moc krásně jsi záchranu téhle kuchařka popsala a jako ostatní se přimlouvám k dalšímů výběru receptů. Určitě vyzkouším kukuřičné smaženky. Kukuřici máme oba moc rádi. Z konzervované zeleniny kupuji jedině dva druhy - červenou řepu a kukuřici, ostatní buď čerstvé či mražené. Kukuřici kupuji buď samotná zrna v nálevu, nebo"cream corn", tedy zrnka jsou v krémové omáčce. Tyhle smaženky vypadají velmi jednoduché a určitě nám budou chutnat. Děkuji za nápad. |
Z. Lika 12.7.2019 15:27Tak jsem zapátrala a možná je k sehnání. Jen se obávám, aby v těch novějších (přepracovaných) vydáních nebyl margarín apod. Okouknu to. |
Š. Matyášová 12.7.2019 11:10Re: Sharko, tak nákyp z květáku máš v diskusi popsanej a zkus ty smaženky..posypaný chedarem nebo kozí fetou,jsou skvělý.... |
Z. Matylda 12.7.2019 11:06Sharko, právě jsme se vrátila z Rhodosu a tam jsem žila převážně na rybách a zeleninových jídlech, k tomu zelenina syrová posypaná sýrem :) Takže dodej inspiraci! |
Š. Matyášová 12.7.2019 9:51Re: Krásné ráno přeji tak už prší,prší,jen se leje....... |
Š. Matyášová 12.7.2019 9:50Re: čím jsme starší provedu :-D |
Š. Matyášová 12.7.2019 9:50Re: To je opravdu dobrý úlovek, koukám, že za chvíli budeme hlavně na zelenině a maso jednou za měsíc.... tak ještě,že jsme tu knížku z té bedny vytáhla.... a máš pravdu,potřebuju ji a taky mi ta zelenina dělá dobře..... |
Š. Matyášová 12.7.2019 9:48Re: Sharko! tak chutě jsme si udělaly navzájem...tak já z té Zeleninové mísy ještě něco vyberu..... :-.D |
Z. Jenny 12.7.2019 9:31Sharko! Týýý vrahyňo, víš jak mi včíl kručí v břuchu a žgrindám jak pes od Pavlova. Jenže jsem snědla rohlík a k tomu kafe a zeleninka bude až k obědu. Po květáku bych se utloukla, tem já mám nejraději, a potom hned to všechno o čem píšeš a co je jistě v té kuchařce. Jasně, že maso můžu ale dobrá zeleninka je nejlepší, taková grilovaná, třeba, nebo na páře, pěkně měkoučká a ochucená, jemné máslo nebo olivový olej a co takový ajvar na topince, nebo pod vejcem a na to papriku a rajče, až trčí při kousnutí z koutků úst, šmánkote já mám hlad a ještě víc chuti! Napiš prosííím ještě víc a víc receptů,myslím úplně nejvíc! :-) |
Z. Vave 12.7.2019 9:20To je opravdu dobrý úlovek, milá Sharko, a doufám, že se s námi podělíš o další recepty. Mám to stejné jako YGA, čím jsem starší, tím víc potřebuju zeleniny. A je báječné, že se Vašek zeleniny přestává bát a já můžu sem tam se zeleninovými jídly experimentovat. Takže jen houšť, milá Sharko i další milé kuchařinky. :) |
Z. Inka 12.7.2019 9:19čím jsme starší tím více preferujeme jednoduchost. Takže koukej toho co nejvíc vyzkoušet a poslat dál. Já černý kořem kdysi pěstovala, budu muset do něj uvrtat Kačku. Fantastickej byl jako pomatlánka jen s pepřem a majonézou. Momentálně ho nahrazuji ředkví, když není černá, tak červenou či bílou, ale tam místo majonézy používám zakysanku |
Š. Matyášová 12.7.2019 8:43Re: Milá Sharko jéje Ygo,receptů z květáku je tam požehnaně...a z dalších zelenin...to víš, že napíšu další, ta Zeleninová mísa mne prostě baví..... Já dělám květákovej nákyp...celou hlavu květáku i s košťálem v držiči a i s těma hezkejma zelenejma lupenama-neponičenejma,nadrtím na minikousíčky- ne na kaši, sůl,pepř, smetanu našlehám se žloutky a s troškou polohrubé mouky a lžičkou prdopeče a následně do toho vmíchám ten nadrcenej květák, z bílků ušlehám sníh a ten opatrn ěvmíchám, následně přenesu na pekášek vymaštěnej máslem a vysypanej strouhankou a dám do horký trouby na 160°C na 20 minut zapéct (podle píchání špejlí,určím, kdy je hotovo) na horkej nákyp nasypu parmazán nebo podobnej sejra, a dávám k malinovejm bramborám (malý nový brambory)..je to moc dobré i studené... PS: všechny ostatní ingridience jsou fon vok (od oka) |
Z. Yga 12.7.2019 8:16Milá Sharko Jak poeticky jsi uvodila dnešní Mlsotník. Všechna jídla, tebou vyjmenovaná, bych ráda ochutnala - i ten černý kořen! Miluju zeleninová jídla a čím jsem starší, tím víc. I když - ten celer... no, ale ochutnat bych mohla, že?! Velice velmi se přimlouvám za další zeleninový mlsotník. Jinak já v poslední době ujíždím na zapečeném květáku (či brokolici), což je ryhlé a tůze dobré jídlo - uvařený rozebraný květák (brokolice) předvařit, vrhnout do vymazaného pekáčku a prolít rozšlehanými vejci se solí, pepřem popř. krapet papriky + smetana (mlíko). Nechat zapíct a nakonec nahoru položit plátky sýru (u nás vede gouda, ale klidně i dobrý eidam). Mám to jako přílohu, ale většinou to sežeru samotné ;). |
T. Zana 12.7.2019 8:05Re: Krásné ráno přeji Ano, je to graficky povedená kniha. A recepty vypadají jedle :-) |
Z. Lika 12.7.2019 7:58Re: Krásné ráno přeji Budu se těšit na další recepty, inspirace se rozhodně hodí, navíc je sezona zeleniny. |
Š. Matyášová 12.7.2019 7:50Re: Sharko, a k tomu černému kořenu - když jsme byla fakt malá holka, tak ho na zahrádce pěstovala teta...určitě ho dávala do bramboračky ... a teď se mi nedaří ho sehnat... https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/chut-na-hadi-mord-zaradte-cerny-koren-do-jidelnicku.A160303_153501_dobra-chut_ape |
Š. Matyášová 12.7.2019 7:45Re: Sharko, Dede, děkuji... ty smaženky z kukuřice jsou velice dobré...postupně zkouším některé receptíky připravit a je to překvapivě dobré... no,mají můj obdiv všichni,co svými recepty do této knížky přispěli a smekám před tím minimalismem, kdy málo a méně je nejvíc... všechna jídla mají přirozenou chuť,která není potlačována a naopak vyniká.... |
Š. Matyášová 12.7.2019 7:41Re: Krásné ráno přeji tak drobounce tu kape, tak nějak nesměle...snad to přejde v zahradnickej celodenní déšť... Liko,tam ti je skvělejch receptů a opravdu žádný náhražky a haldy koření... a jinak jsem z ní nadšená a dokonce se mi ta kniha líbí z podobných důvodů jako Tobě - je zachovalá,neponičená,má krásnou předsádku a písmo.... |
D. Ruščáková 12.7.2019 7:12Sharko, moc hezky napsané a máš pravdu - ty recepty jsou dobré. Znám skoro všechno z tvého výčtu, s výjimkou černého kořene (to mi tedy nějak nechybí:)) a těch kukuřičných smaženek - ty se mi naopak moc líbí! Mám ráda kukuřici ve všech možných podobách a o něčem podobném jsem zatím ani nečetla. Díky za úpravu receptů a klidně do nich zase nahlédni! :) |
Z. Lika 12.7.2019 7:05Krásné ráno přeji a doufám, že i u vás zaprší. Ty recepty opravdu vůbec nejsou marné - potěšilo mě, že se v nich nepracuje s margarínem nebo olejem, ale sádlem nebo máslem. Jak Sharka správně podotkla, obloukem se vracíme k normálním potravinám, a tahle kuchařka je dobrá inspirace. Sharko, tenhle "lov" se opravdu povedl a jsem ráda, že jsi nás s úlovkem seznámila. A kuchařka vypadá pěkně - nejen ve smyslu zachovale, ale nadchla mě i předsádka, a samozřejmě krásný typ písma, ach ach... Ještě jednou pěkný den! |