Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Jugoslávské zelí (archiv)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Hanča 7.4.2023 21:40Tenhle recept jsem si před těmi 17 lety (!) opsala a občas se k němu vracím, klidně i v množství pro běžnou rodinu. Trochu jsem si jej přizpůsobila - nedávám hovězí maso, jen vepřové, kuřecí, uzené (a nemusí být koleno) a nějakou tu klobásku pro chuť. Když si vzpomenu, pohodím nahoru pár plátků anglické slaniny. Je to takový eintopf, do hlubokého talíře, ale chuťově vynikající. Musí se nechat v troubě opravdu tak dlouho, dokud zelí nezhnědne, pak je krásně měkké a provoněné masem. Myslím, že ne jednou jsem zapomněla přidat kyselé zelí a výsledek byl přesto velmi jedlý! |
M. Crossette 7.4.2023 18:29Ač zelí ve všech úpravách máme rádi, tenhle recept je jak na trampský potlach, nebo velkou rodinnou sešlost. Se zájmem jsem si ho přečtla, vypadá chutně a jistě by to šlo uvařit i v menším měřítku. Jen by pak možná jídlo nemělo ty správné chuťové grády. To je u mne třeba důvod, proč když dělám šp. ptáčky, tak rovnou ve větším počtu. Tedy i pro nás dva a jíme je pak klidně na 3x, protože taková omáčka má podstatně lepší chuť než jen ze 2 nebo 4 kousků masa a náplně. |
Z. Jenny 7.4.2023 19:34Milá Maričko, tak jsem přečetla včerejší veverky, moc hezké. Mně se líbil ten Váš developerský projekt s bydlíkem a vidíš,ony se chovají přesně jako lidé,prostě si ho opravily dle svého vkusu a potřeb. Dívat se na ně musí být moc prima,já mám veverky ráda a dost často je venku pozoruji, psice si jich vůbec nevšímají. Jo a ptáčky dělám ty tzv.rozházené" se spoustou omáčky,tu milujeme. |
Z. Matylda 7.4.2023 11:10Tak na tohle bych rodinu nepřesvědčila, ale zelí bude v neděli- s pečenou kachnou, což je místní slavnostní jídlo pro jakoukoli příležitost :) |
Z. Jenny 7.4.2023 10:43Jen jsem dočetla a už vidím, že mám inspiraci. Přečtu komentáře a jak vidno i jiní ji mají. Takže jdu do toho, stejně jsem přemýšlela,co zítra a tak různě. Využiji zkrácenou verzi, jak píše Lika, pro dva na dva dny neb jak známo, zelí je nejlepší druhý den. Dobrá práce, díky! |
M. Skálová 7.4.2023 9:38My jsme sice tři ale to množství bychom jedli určitě týden. Dobré to asi je, nutno upravit dávku. |
Z. Lika 7.4.2023 7:04Inspirovalo mě to i přípravě menší porce do remosky - vykostěné koleno, kousek klobásy, přiměřeně zelí... dobré to bude! Přeji krásný sváteční den a dobrou chuť, ať budete vařit cokoli. |
T. Zana 7.4.2023 7:45To jsi mne dobře inspirovala - při čtení receptu jsem si povzdechla, že pro dva je toho fakt hodně a případná návštěva by to asi taky nevytrhla. Ale recept je to úžasný, to zase jo! |
Z. Xerxová 7.4.2023 6:36hezký sváteční pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům tak poprvé přiznám, že si tento archivní článek nepamatuji. Takže pro mě ne archív, ale novinka |