Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Crossette 22.8.2020 2:03Jajko, bezva, díky, dokonale jsem na tenhle sýr (tedy jméno) zapomněla. Normálně typ "plesnivých sýrů" nekupuji (ale můj tchán je měl rád, tak jsi mi to jméno připomněla), ale do téhle se určitě tahle chuť bude hodit. Hned jsem koukla na net, zda ho má náš hlavní obchod- má a už je připsaný na nákupním lístku! Pak nákyp udělám. |
Z. Jajka 21.8.2020 21:55Zkoušeja jsem to kdysi ve friťáku bez předvaření a nebylo to úplně ono. |
Z. Jajka 21.8.2020 21:53Gorgonzola? |
Z. Lika 21.8.2020 19:13Díky za odpověď, tohle mě taky velmi zajímalo. |
M. Crossette 21.8.2020 15:40Jajko, tohle je skvělý recept, při pohledu na velice vábivé fotky mám úplně na jazyku chuť, jak to musí být dobré. Skvělá zapékací omáčka - bešamel, sýr, žloutky a sníh , tahle ji neznám !!! Jen tu Nivu tuady nekoupím (vím ale, jak je dobrá), budu muset kouknout víc detailně čím bych ji nahradila.
Při dnešním datu jsem si zavzpomínala. Jak móóc dávno už to je - vyrostly mezi tím vlastně dvě další generace . Byla jsem už pár dnů v Paříži, kam jsem přijela z "pracovního" jihu. Ubytovaná v Auberge de jeunesse, jsem doufala, že se brzy uchytím jako "au-pair". Ten den jsem se právě vrátila z procházky a okamžitě byla informovaná, co se v Praze stalo, v klubovně běžela TV a šli tam se mnou. Všichni mě (naši zem) litovala, byli ke mně moc milí, ale také mi radili, že práci určitě najdu a ať už se domů nevracím. O tom jsem ale nikdy ani na chvilku neuvažovala. Možná bych stejně nenašla odvahu, jako tolik jiných. Začít v cizině zcela sama, bez zázemí (však ani najít a být au-pair nebylo lehké). Já se hlavně nechtěla stát uprchlíkem z rodné země. Spálit si (možná navždy) mosty k návratu. Jen jsem se vrátila až po roce a půl. Však i pozdější svatba s Američanem měla podmínku - jedině "povoleného vystěhování". Právě, abych se mohla legálně vracet (i když tenkrát pouze na viza) . |
Z. Jajka 21.8.2020 13:55S lehkým předvařením nemám problém, |
Z. Yga 21.8.2020 12:58No já předvařuju, ale asi by to ani nebylo nutné... |
Z. Lika 21.8.2020 12:27Jak Jajka v průvodním mejlu správně podotkla, opět začíná sezona květáku (potřebuje kratší dny) a ten venkovní má mnohem lepší chuť. Mám květák moc ráda a receptů není nikdy dost, prima :-) |
Z. Jajka 21.8.2020 12:24Takže ho není nutné ho ani trocu předvařit? |
Z. Jajka 21.8.2020 12:23Já také |
Z. Jajka 21.8.2020 12:22S brokolicí jsem to zkusila, ale s květákem je to podle nás lepší. |
T. Zana 21.8.2020 11:14To vypadá moc dobře (a já mám hlad). Ta nová s květakem ... hmm :-) |
A. Zemanová 21.8.2020 10:20Tohle vypadá skvěle a myslím, že by to bylo jedelné i pro Vaška, který preferuje květák jen obalovaný a pouze pod mírným nátlakem je občas schopen sníst květák na mozeček, pokud mu ho tedy zasypu strouhaným muškátovým oříškem. Obalovaný květák (ale i řízky) taky už dělám v troubě, je v tom méně tuku a nemusí se u toho stát. Ale je pravda, že rozdíl mezi květákem na pánvi a v troubě poznám. U řízků naopak kvituju s povděkem, že z trouby jsou vždycky měkké a nejsou nikdy připálené. |
Z. Yga 21.8.2020 9:15Bezvadný recept - nivu miluju úplně ze všech sýrů nejvíc a zapečený květák (ale i brokolice by šla) je moje oblíbená stálice. Určitě vyzkouším i tento recept. Jinak květák v trojobalu už nesmažím, ale peču v troubě na pomaštěném papíru, přikrytý alobalem (po cca 20 minutách obrátím a nepřikrytý peču ještě asi tak 5 minut. |
Z. Matylda 21.8.2020 9:06Tak nivu jsem schopna přidat skoro do všeho. Do omelety, do zapečeného čehokoli, hodit do smetanové omáčky ke kuřecímu masu, nasypat jen tak na špagety... takže tenhle recept vypadá lákavě, akorát někde musím koupit ten květák. |
Z. Jitur 21.8.2020 8:17Už jen z fotek se sbíhají sliny! |
E. Zvolánková 21.8.2020 7:32Krásný den přeji všem....hmmm, přesně takováto jídla naprosto zbožňuji, ale teď už se na ně smím jenom dívat, bohužel Musela bych si vyrobit nějakou velmi odlehčenou variantu, ale to už pak zas nebude tak dobré Jinak jsem dřív taky zapékala všechnu možnou zeleninu s bešamelem na různé způsoby, ale když už to nedělám, nikoho to nemrzí, protože to stejně mí dva drahoušci jedli jen, že nebylo nic jiného. Jak k něčemu není maso, tak je to podle nich zásadní chyba |
Z. Xerxová 21.8.2020 6:29hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům To vůbec nevypadá špatně. Častěji zapékám brokolici, květák klasicky smažím v trojobalu a k tomu osmažím pár "placiček" z rozdrobeného květáku, trošku strouhanky a zbylého vajíčka z obalování růžiček... |