Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I. Maturová 18.7.2018 10:23LOW/HIGH? A to já zas na pomalý hrnec nedám dopustit. Rýže nebo rizoto je v něm ale něco, co jsem ještě nezkoušela. Dávala jste rýži na 1,5h na High nebo na Low? Spíš na High, co? |
M. Crossette 8.6.2018 18:34Risotto dělám často takové to CDD ale rýži vařím normálně. Kdysi, když se odtud stěhovala moje italská kamarádka, dala mi tři velké krabice různých zbytků "špajzu a ledničky". A byla mezitím právě pixla risottové rýže (krátké), značku jsem zapomněla, myslím, že začínala na "M". My jsme ale zvyklí a máme rádi naopak dlouhou rýži, vařenou tak, aby i uvařená zůstala "sypká". Takže všechno, co jsem dostala jsem zpotřebovala, jen rýži jsem dala kamarádce, která má a používá pomalý hrnec, já ho nemám. Ale i tak Wendulko vypadá tvůj recept zajímavě, jako ostatním, také se mi líbí rozpéci zeleninu extra v troubě. Já sice zeleninu připravuji take extra, ale na pánvičce. Tak to jednou zkusím v troubě. Ten "bochánek" risotta se mi také líbí, s vajíčkem na talíři je to už na pohled lákavé jídlo. Vybavil se mi kopeček čisté rýže, jak ho podávali ve školních jídelnách. Kuchařka rýži napěchovala do velké sběračky a pak vyklopila na talíř. |
Z. Lika 8.6.2018 14:41Re: Milá Wendy Hlavně hodně foťte :-) |
Z. Matylda 8.6.2018 12:18Re: Milá Wendy Zítra ráno dorazíme :) |
Z. Matylda 8.6.2018 12:01Pomalého hrnce nemaje, těžko budu diskutovat :) Ta pečená zelenina vypadá schopně, ta se mi líbí. Italské risotto dělávám někdy, ale zas tak často ne :) |
Z. Matylda 8.6.2018 11:57OT pár fotek z konce května- https://malcka.rajce.idnes.cz/2018_05_26_prochazka/ |
T. Zana 8.6.2018 10:17Vypadá to krásně Taky nemám pomalý hrnec, takže risotto dělám tím dřevním způsobem (čti: ne moc často). Ale zase bych se k němu měla donutit - jenže my teď moc doma nejsme :-) Uf, už mám sbaleno. |
T. Zana 8.6.2018 10:14Re: Milá Wendy Doufám! Předpověď vypadá trošku hrozivě, ale oni hrozí furt, tak snad :-) |
T. Zana 8.6.2018 10:13Re: OTéčko Ty třešně stačí! |
Z. Yga 8.6.2018 10:02OTéčko Teda jak jsem říkala, Wendulka má moc hezky barevné obrázky - já taky pár přidám, i když k jídlu tam toho moc není (:o)) http://yga.rajce.idnes.cz/2018_5.%2C_6._a_7._cervna/ |
Z. Iva 8.6.2018 9:43Re: Něco mi v tom receptu chybí Myslela jsem si to, já bych to udělala stejně, ono se to nezdá, ale lžíce tuku sem, lžíce tam a deset centimetrů v pase navíc je, ani se jeden nenadá. |
V. Glover 8.6.2018 9:16Re: Něco mi v tom receptu chybí Ano, šetřila jsem kalorie tentokrát, nechtěla jsem dávat máslo když už jsem lila olivový olej na zeleninu, ale samozřejmě že si ho dát můžete. |
Š. Matyášová 8.6.2018 8:47Re: Moc se mi líbí taky dělám i do rizota,zeleninu zvlášť, jen to ve finále smíchám....ale Wendulka to má nádherný, barvičkama to jen září,to by snad snědl i člověk,co má duši na jazyku..... |
Š. Matyášová 8.6.2018 8:46Re: Něco mi v tom receptu chybí třeba ho tam má, jen ho nenapsala |
Z. Iva 8.6.2018 8:23Re: Něco mi v tom receptu chybí Možná Wendy šetří kalorie... |
Z. Yga 8.6.2018 8:07Milá Wendy moc hezky to tvé rizoto vypadá a je-li pravda, že i očima se jí, pak to musí být skvostné jídlo. Mně - na rozdíl od Renáty - tam zase něco přebývá ... ale risotto bez rýže asi nejde uvařit (:o))). Ale moc se mi líbí nápad upéct zeleninu zvlášť - krásně si zachovala barvu a dokonce i tvar. To si dovolím někdy zkusit. Jinak se dneska či zítra s některými potkáme v Orlických horách. Snad nám bude svatý Petr opět nakloněn ... |
Z. Lika 8.6.2018 7:10Moc se mi líbí nápad se zvlášť upečenou zeleninou, to určitě vyzkouším. Zůstane křupkavá a zachová si chuť. Krásně barevné jídlo, děkuji, Wendulko. |
Z. Xerxová 8.6.2018 6:18hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o) Pomalý hrnec nevlastním, takže rizoto se u nás dělá ne tak luxusní. Ale poměrně často - nikdy ne zcela zeleninové či houbové - ale i s kuřecím nebo vepřovým masem |
R. Enatae 8.6.2018 1:28Něco mi v tom receptu chybí a je to máslo, které ke krémové konzistenci rizota značně přispívá :) |