Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Afrika
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K. Miháliková 4.3.2016 13:48Re: Mrkvový koláč Kým zana nájde, pejstnem jeden osvedčený, tiež je z netu, ale už trochu upravený. Sypké suroviny: 250 g hladkej múky (niekedy dám naspodok zo 4 lyžice drvených ovsákov a zbytok dovážim múkou), 1 prdopeč, 100 - 110 g práškového cukru, štipka soli. Mokré suroviny: 1 biely jogurt, 1 celé vajce, šťava z pol citróna, 5 - 6 pol. lyžíc oleja (alebo cca 100 g rozpusteného masla). Sypké suroviny sa spolu rukou zmiešajú v jednej miske, mokré v druhej (najlepšie rozšľahať vidličkou). Plnidlá: nedávam viac ako 2 druhy a z každého len za hrsť, napr. posekané orechy a čokoláda, hrozienka a čokoláda, 1 celé na malé kocky nakrájané jablko a orechy, atď., variácií je nekonečno. Tieto zamiešať do suchých surovín. Nakoniec sa mokré vylejú do suchých a zľahka spolu premiešajú vidličkou. Moc dlho nemiešať, cesto by zostalo ťažké. Lyžičkou plním do mafinových košíčkov v jamkatom plechu, pečiem na 180°C 20 minút dozlatova. |
Z. Lika 4.3.2016 14:24Re: Mrkvový koláč Prosím, co je ovsák? Ovesné vločky? Jinak recept vypadá velmi chutně! |
K. Miháliková 4.3.2016 16:29Re: Mrkvový koláč Ano, ovsáky = ovsené vočky. Jeden ovsák pobavil :) |
Z. Matylda 4.3.2016 14:40Re: Mrkvový koláč Kolik muffinů z toho tak vyjde? |
K. Miháliková 4.3.2016 16:31Re: Mrkvový koláč Presne 12, do jedného mafinového plechu. Zhruba 2 kopcovité malé lyžičky cesta do 1 jamky, čo zostane, rozdelím "přiměřeně". |
T. Zana 4.3.2016 19:59Re: Mrkvový koláč Zkoušela jsi někdy slané muffiny? Mám na ně recept, ale nějak jsem se ještě neodhodlala... |
K. Miháliková 7.3.2016 12:25Re: Mrkvový koláč Priznám sa, tiež som neskúšala. U nás je toto najrýchlejšia sladká maškrta, po slaných akosi nie je až taký dopyt. Ale keď za 3/4 hodinu aj s vychladnutím spácham 12 mafinov so sekanými orechmi a čokoládou, tak som za najlepšiu dcéru na svete :) |
O. Bernsteinová 4.3.2016 7:58Jablka Kdysi jsem podle jedné z knih L. Součka (jedné z trilogie Cesta slepých ptáků, Runa rider a Sluneční jezero) dělala islandský jablkový moučník. Bohužel si nepamatuji váhové poměry. Tmavý chleba nakrájet na kostičky a usmažit na másle, rozdělit na porce, pokrýt strouhanými jablky (báječné je, když jsou teplá), navrch šlehačku. Pamatuji si, že to rodičovstvu velice chutnalo. |
Z. Lika 4.3.2016 8:15Re: Jablka Jo jo, to byla nevěsta pod závojem, taky mě to zaujalo. |
K. Miháliková 4.3.2016 7:21Pekne! Si ma rozosmiala Matyldo, tomu hovorím pointa! Od začiatku až do konca článku som pátrala, kedy sa teda už objavia a použijú tie jablká :) . Vyzerá to byť prudko jedlé, aj keď banán by som asi vynechala, tie nemusím ani naživo ani do cesta. Koláče s nejakou tvarohovou pomatlávkou navrchu vyzerajú byť teraz totálne v kurze, a tvaroh teda môžem veľmi. |
Z. Matylda 4.3.2016 7:27Re: Pekne! Tvarohový krém mi chutná taky :) |
Š. Matyášová 4.3.2016 7:06a co s jablky? jukni třeba sem: http://www.albert.cz/jablka-recepty |
Z. Matylda 4.3.2016 7:32Re: a co s jablky? Dík, to jsem si uložila. |
Š. Matyášová 4.3.2016 7:03vypadá to velice jedle.... co na to kocouři??? |
Z. Matylda 4.3.2016 7:27Re: vypadá to velice jedle.... V nestřežené chvíli sežrali ty dva zbylé kousky. |
Z. Lika 4.3.2016 7:46Re: vypadá to velice jedle.... To jako fakt, nebo jen fabuluješ?? Já jen, že kočky nebývají na sladké, a myslela jsem, že náš Myšák kradoucí vanilkové rohlíčky je výjimka... |
Z. Matylda 4.3.2016 7:51Re: vypadá to velice jedle.... No, úplně celý ne. Z jednoho kousku zbyla na talířku asi čtyřmilimetrová vrstva a z druhého sežrali půlku. Nevšimla jsme si, že by něco nežrali. |
Š. Matyášová 4.3.2016 10:19Re: vypadá to velice jedle.... není, když si donesu domů plněnou rakvičku,vyžerou šlehačku,vnitřní šlehačku ochucenou vaječňákovou trestí, dají si ty mokré kousky těsta a nechaj jen tu čokoládovou polevu a pár drobků... a stačí necelá minuta bez dozoru. |
Z. Jitur 4.3.2016 11:10Re: vypadá to velice jedle.... Liko, i ostatní, můj Ozzák tedy miluje bábovky, koblihy, šátečky, ale vlastně musím napsat, že on je de facto "žrout nepřetržitého provozu a všeho" :-))) Ale buchtu si dá i Maggie s Terkou a Quicksem |
Z. Jitur 4.3.2016 11:12Re: vypadá to velice jedle.... -tak zase mne PC převezl a příspěvek zmizel bůhví kam... -Liko, i ostatní -můj Ozzák miluje bábovku, buchty, koblihy; ale on je de facto "žroutem nepřetržitého provozu a všeho", ale i Terka s Maggie a Quicksem mají buchty rádi |
Z. Jitur 4.3.2016 11:13Re: vypadá to velice jedle.... aha, asi jsem to po PC chtěla moc rychle.... |
Z. Lika 4.3.2016 12:33Re: vypadá to velice jedle.... Tak koukám, že náš Myšák zas tak výjimečný není, což se mi docela ulevilo. Jitur, ze zdvojení příspěvku si nic nedělej, já si ráda přečtu dvakrát :-) Holt někdy chvíli trvá, než to proteče internetovým potrubím... |
Z. Inka 4.3.2016 13:09Re: vypadá to velice jedle.... Jak já bych byla ráda, kdyby se u nás jedlo všechno. U nás probíhá pečlivá analýza všeho, k čemu se dostanou. Včera zachutnal Gafymu salám, tak jsem mu kousek ( jedno kolečko ) nakrájela do misky. Ráno jsem to přidávala venkovkám |
Z. Jenny 4.3.2016 14:57Re: vypadá to velice jedle.... Už zase ? Bídáci !!! :-))) |
M. Pajakerryková 4.3.2016 16:00Re: vypadá to velice jedle.... to je furt lepší než když mi Běta načurala za gauč a koberec smrdí furt.....já to furt cítím jak tu smrdí kočka |
Z. Matylda 4.3.2016 16:03Re: vypadá to velice jedle.... No, my nemáme koberec- takže když některej kocouří harant načural za vysoký regál s dévédéčkama, prostě jsme odšoupli, vytřeli a bylo. |
Z. Xerxová 4.3.2016 6:38hezký den Hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp. Když já moc krémové věci nemusím - to raději kynutý koláč s domácími jablkovými či švestkovými povidly. A těch jablek se rozpečením zpracuje hodně... |
Z. Matylda 4.3.2016 7:30Re: hezký den Nesnáším klasický krém z másla, pudinku a podobné, co se dává na dorty. Ten tvarohový mi nevadí :) Já totiž uberu másla z původního receptu, takže mnou nenáviděný máslový krém to nepřipomíná ani z rychlíku. Sice sním tak jeden kousek z celého plechu a rodina dorazí zbytek, ale jim to neuškodí a mně to aspoň chutná :) A povidlové záležitosti můžu taky, kynuté jsme dlouho neměli, tak zase bude. |
K. Dee 4.3.2016 6:13Dobré ráno Dík za recept, vypadá to dobře. Na jabka poradím přesnídávku. Hned první recept na internetu mě upoutal jednoduchostí - jabka, voda, vanilkový puding, cukr. Pro vůni jsme přidala vanilku a rum. Jak jsem to celé dětství nesnášela, tak po tomhle jsem se mohla utlouct. A jabka krásně mizí z přepravek :-) Hezký den |
Z. Matylda 4.3.2016 7:31Re: Dobré ráno Přesnídávku fakt nemusím, zejména od doby, kdy jsem ji vyráběla pro svá batolátka, aby byla z jablek z chalupy a bio bez chemie a tak :) |