Středa 19. listopadu 2025, svátek má Alžběta
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Afrika

Po loňské nadúrodě jablek nám štrůdl už leze i ušima, a tak jsem se rozhodla, že by to chtělo změnu. A máme rádi buchty s mrkví :)

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

AC

A. Lex

4. 3. 2016 21:29
Zatracení divočáci!

To je mi Garinky líto, snad to dopadne dobře. Je mladá, zdravá a v kondici. Přede dvěma lety potrhal divočák u plotu našich zahrad také psa malinoi. Při dotazu na myslivecký svaz, co s tím budou dělat, tak řekli, že oni nic nezmohou. Jsou přemnožení, příšerně, sousedovi proboural divočák pletivo a rozryl zahradu, asi 30 metrů od domu. A to jsme, prosím ulice, jen konce zahrad jsou už na hranicích luk a kousek do lesa. Myslivecký svaz - opět pokrčení ramen. Je otázka času, až divočáci zramují člověka. Louky u lesa jsou každou noc čím dál víc rozrytější. A myslivci je chodí na kraji lesa zakrmovat! Připadám si jako v blázinci.

0 0
možnosti
ZH

Z. Hanča

4. 3. 2016 20:27
Už od pohledu

vypadá Afrika :-))) velmi luxusně, hned bych si dala ! Myslím, že přijde u nás na řadu co nevidět.

A co s jablky? Větší množství jablek se dá spotřebovat na jablečnou kaši (jablka se dusí jako na kompot, rozměklé se zahustí krupicí, nahoru se strouhá čekuláda), jen nevím, jestli by to tvoje mládež jedla. Asi jsem to dělala mladším dětem. Anebo jablka nakrájet a nasušit.

0 0
možnosti
HW

4. 3. 2016 20:16
Mokra/vlhka buchta

je dobra a jednoducha. Ja delam neco vemi podobneho, ale vetsinou v chlebove forme, takze vyjde obdelnikova cihla, kterou pak krajim na platky jako chleba. A uz na ni ani nemusi zadny krem. nebo k tomu dam bokem ten Philadelphia cream cheese v pokojove teplote nebo mekky tvaroh, ani zadny cukr. A taky je to dobre z cuket m- teda pokud to neni cuketa zeppelin, to uz neni tak stavnate.

Historicka poznamka. Moje babicka preslicova strasne dobre pekla. A moja mama rikala, ze za valky delali obcas mrkvovy dort. Nasla jsem nekde doma u mamy babickou rucne psany recept, ktery byl preskrnuty. Mama rikala, ze kdyz valka skoncila, uz to doma nechteli delat, protoze jim to pripominalo valku.

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

4. 3. 2016 20:19
Re: Mokra/vlhka buchta

Když jsem byla malá, tak se u nás mrkvová buchta taky hodně dělala. Upřímně jsem ji nenáviděla - ne na chuť, byla výborná, ale protože kdo tak asi krouhal tu všechnu mrkev (a že jí bylo)...

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

4. 3. 2016 19:56
Jablečné muffiny, recept od Possum, trošku upravený

2 hrnky jablek (já je krájím na kostičky - velikost asi jako do bramborového salátu, ani je neloupu, je to hned), 1/2 hrnku hnědého cukru (dávám spíš méně a klidně moučku), 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 2 hrnky mouky (obvykle dávám polohrubou, ale klidně cokoliv), 1 prdopeč, 2 lžičky skořice (fakt tolik).

Podle receptu by se měly nejdřív smíchat vlhké suroviny, pak přidat suché. Ale obvykle to jen tak smatlám a peču v předehřáté troubě cca 20 minut.

Těsto vypadá jako téměř suchá směs, která sotva spojí kostičky jablek. Je to tak v pořádku, pečením se to srovná.

Mělo by to vyjít na jeden muffinovník, ovšem přijde na velikost, to se musí vyzkoušet.

0 0
možnosti
MC

4. 3. 2016 19:49
recept znám

tady jsou tyhle "morké" moučníky (jak jim říkáte) velmi oblíbené. A pro ty, kteří se ještě jablek nenabažili - klidně můžete strouhanou mrkev nahradit strouhanými jablky. Ale pak bych dala o trochu vice prdopeče, protože jablka jsou těžší a tím i celé těsto (já se ve vašich sáčcích nevyznám, tady se prášek prodává v pixlách a odebírá se po čajových lžičkách). Banán do pečiva by měl být opravdu zralý, ba přezrálý (ale ne černý), takový už patlavý, který byste sami nesnědli. Ale na pečení je nejlepší, právě takový má správnou voňavou chuť, zatímco tvrdý, "čerstvý" banán se jednak špatně rozmačkává na kašičku a prostě v těstě dostatečně nevoní.

0 0
možnosti
ZK

Z. Kytka

4. 3. 2016 18:48
Inspirace z netu

taky vypadá zajímavě :

http://1url.cz/6tMMN

0 0
možnosti
MC

4. 3. 2016 19:50
Re: Inspirace z netu

Kytko, jabka v županu s takovouhle nádivkou - to vypadá opravdu lákavě

0 0
možnosti
ZX

Z. Xerxová

4. 3. 2016 18:36
ach jo...

neffovic pointřici potrhal divočák. Chůdě čubina - má kromě jiného ochrnutou nohu. Moc bych jí přála, aby to rozchodila - znám maďárka mladičkého, kterého po srážce s autem (na chodníku !!) nakonec čekala amputace, neboť se přerušený nerv nevzpamatoval a mrtvá noha mu mocmoc vadila. Lítá jak vítr po třech... přesto bych raději, kdyby Gari byla v pořádku

0 0
možnosti
ZM

Z. Matylda

4. 3. 2016 19:00
Re: ach jo...

Ale do prčic práce... taky Gari přeju uzdravení, i když psovi hendikep tolik nevadí (třeba Borůvka je už dost hluchá, ale neřeší to, o to víc se kouká a řídí se i podle Světluch), je lepší mít všechny nohy běhací.

0 0
možnosti
OJ

M. Beda

4. 3. 2016 17:49
taky jsem

... celý článek čekala, kdy do toho kruci přijdou ta jablka

geniální pointa!!! :-DDDDDDDDDD

0 0
možnosti
ZJ

Z. Jenny

4. 3. 2016 15:02
Matyldo,

díky za inspiraci. Cokolic s jablky mi připomíná dávné časy, kdy dostat banán a pomeranč,vyžadovalo konspiraci na úŕovni tajných služeb,frontových bojů a úzkostlivé přehrabávání peněženky. Tenkrát jsme všichni tlačili jablka až nám lezly ušima. Ale stejně je mám ráda. A vzpomínám na babiččini mlsku, nastrouhanou mrkev s citronem a cukrem, to bylo nedostižné, je to právě ta jedna z chutí, kterou mám na jazyku při vzpomínání a nikdy jí nedosáhnu.

Mizím, máme výročku rybářů. Ach, jo, to zas bude v álejích nablito. :-)))

0 0
možnosti
HW

4. 3. 2016 18:09
Re: Matyldo,

Jee, jemne ustrouhana mrkev s citronem a cukrem, dobrutka z detstvi - zejmena v zime. Myslim, ze si to brzo pujdu udelat, treba pomuze v boji se chcipem.

0 0
možnosti
DR

D. Ruščáková

4. 3. 2016 9:10
Matyldo, vypadá to nebezpečně dobře!

je mi jasné, že pokud tohle upeču, mám smůlu a taky to budu jíst:)) Možná to nechám jako velikonoční pečení, to zase bude Dům plný až na půdu:))

Jo a taky mám ráda "mokré"koláče!

0 0
možnosti
ZM

Z. Matylda

4. 3. 2016 14:41
Re: Matyldo, vypadá to nebezpečně dobře!

Zmenši dávku a máš na dortovou formu pro návštěvu a k odpolednímu kafi :)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz