Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 6.1.2017 12:27Re: Dnes bude u nás česnekačka Jaký berle?! Neříkej, že je u vás ještě furt Mikuláš? |
Z. Lika 6.1.2017 12:42Re: Dnes bude u nás česnekačka Blážo, jsi nalomená? Co se stalo? To je ale pech... |
E. Šusová 6.1.2017 12:57Re: Dnes bude u nás česnekačka Proč berláš? Dobrý do česnekačky taky je na dno talíře nastrouhat kupu tvrdého sýra :-). Mňam. |
L. Blaza 6.1.2017 13:20Re: Dnes bude u nás česnekačka Jé, já myslela, že to víte? Operovali mi meniskus, od včerejška jsem doma z ne-moc-nice :)) |
Š. Matyášová 6.1.2017 13:22Re: Dnes bude u nás česnekačka když ty jsi nám to neřekla :-D |
Z. Lika 6.1.2017 13:22Re: Dnes bude u nás česnekačka Tak se dobře hoj! |
L. Blaza 6.1.2017 13:25Re: Dnes bude u nás česnekačka Hoj! Hoj! :) |
T. Zana 6.1.2017 14:44Re: Dnes bude u nás česnekačka Prostě relaxuj :-) |
E. Šusová 6.1.2017 13:25Re: Dnes bude u nás česnekačka á - tak ať se rychle zahojíš. Mohla by ti v tom pomoci i Arnica Montana - homeopatikum (vyzkoušeno u dvou kolegů :-) ) |
Z. Asteris 6.1.2017 16:19Re: Dnes bude u nás česnekačka Tak držím palce, ať se noha dobře hojí! |
Š. Matyášová 6.1.2017 13:22Re: Dnes bude u nás česnekačka nebo syreček..ježiši to je pak dobrota.... |
T. Zana 6.1.2017 16:43Re: Dnes bude u nás česnekačka Teda Sharko, teď jsi mne dostala. Koumám, jakej vliv může mít syreček na bolavou nohu... až jsem teda vyrolovala trochu výš :DDD |
Z. Lika 6.1.2017 17:50Re: Dnes bude u nás česnekačka Taky se mi líbila představa arniky s tvarůžkama :-) |
Z. Vave 6.1.2017 20:28Re: Dnes bude u nás česnekačka Ať se Ti dobře a rychle hojí, Blážo. :o) |
O. Joklová 6.1.2017 12:17výrazy ruk-cuk a crcání mě naprosto fascinují hm, boršč já ráááááád, móc ráááááááád... ty vaříš pro šest lidí? to by vám mohlo stačit pro pět lidí, ne? já bych si dojela :-DDDDD |
O. Joklová 6.1.2017 12:40Re: výrazy ruk-cuk a crcání jo a další polévka nepochybně s crcáním, je polský bigos - někdy v české variantě bigoš, taky se tu už kdysi dávněji diskutoval, s masem i v ošizené variantě jenom s klobásou... tuším, já už si toho moc nepamatuju výtečně ho vaří moje kamarádka, která je napůl Polka (nevím jestli by to pro nás třeba nesepsala, hm...) |
Z. Lika 6.1.2017 12:41Re: výrazy ruk-cuk a crcání Jé tak se zkus kamarádky zeptat, to by bylo prima! |
O. Joklová 6.1.2017 13:36Re: výrazy ruk-cuk a crcání pokusím se - to je totiž taky úžasné jídlo a je to "pro pět mužů na deset dní", jak se říká :-)))))))) |
O. Joklová 6.1.2017 18:44Re: výrazy ruk-cuk a crcání tak prý ano Liko, cituji -"ráda udělám bigosu reklamu" takže očekávej článek (jen co to Monika najde někde na disku :-DDDDDD ) |
Z. Lika 6.1.2017 19:29Re: výrazy ruk-cuk a crcání Bezva, Bedo. |
M. Pajakerryková 6.1.2017 18:01Re: výrazy ruk-cuk a crcání tak do bigosu se dává úplně vše, zelí, klobása, vepřové maso,prý prostě všechno - říká drahý |
Z. Vave 6.1.2017 20:28Re: výrazy ruk-cuk a crcání Recept na "falešný bigoš" jsem dávala já a je i ve Zvířetnické kuchařce - Mlsotníku. Je to rychlé a dobré jídlo. :o) |
Z. Lika 6.1.2017 12:40Re: výrazy ruk-cuk a crcání Vařila jsem z plné dávky - jen bez masa. Když už se s tím crcám, tak ať mám jídlo na tři dny :-) Takže asi nezbude. Ale jsem ráda, že se ti výrazy ruk-cuk a crcání líbí, tedy aspoň tak jsem si to vyložila :-) |
O. Joklová 6.1.2017 13:35Re: výrazy ruk-cuk a crcání vyložila sis to zcela správně - moc se mi to líbí :-))))))) |
Z. Matylda 6.1.2017 12:10Já proti boršči nic nemám, ale nemám teď náladu se s ním crcat :) Takže se na sporáku pomalu táhne vývar z kuřecích koster. Na ten mám chuť i náladu :) |
Z. Lika 6.1.2017 12:42Re: Já proti boršči nic nemám, Ano, vařit se má s chutí a dobrou náladu. Když už, že ano. |
R. Menšíková 6.1.2017 11:25Tak milá Liko, mne jsi inspirovala. Vše nakoupeno, hovězí pupek se vaří, na zbytek se vrhnu odpoledne; doufám, že večer bude překvápko (nikdy jsem boršč nevařila, jen jednou dávno v dětství ochutnala). Doma jsem raději ještě neprozradila, co se chystá, ale doufám, že se vyvede! |
Z. Lika 6.1.2017 11:30Re: Tak milá Liko, To je bezva! Když se budeš držet těch několika detailů, povede se to na 100 %. Těším se, že dáš potom vědět, jak to dopadlo. |
Z. Yga 6.1.2017 12:10Re: Tak milá Liko, Tys děvucha - geroj! (:o))) |
A. Lex 6.1.2017 11:10Šmánkote, tak jak to všechno čtu, tady je dnes vyšší polévková.... Ghí! Už to vím, dočetla jsem se. Boršč nemusím od jakživa, ještě z dob propagace krajových jídel ze Sovětského svazu, právě kvůli jeho pracnosti, zaujala mne zeleninová verze u Ešusové, dá pomalu vařit a hurá na zahradu. V takových případech si na mobilu natahuji časovač, a potom jde vaření samo ;-). Osobně jsem se ve vaření neshlédla. Vařím už od mládí, skoro každý den, je to automatická nutnost. Vařím svoje oblíbená (a hlavně rychlá, ale tím nemyslím minutky) jídla a věřím, že i chutná, protože můj muž si nikdy nestěžoval. Jenom jednou, když jsem to přepískla s nadšením pro "zdravé" jídlo, které jsem kdesi naštudovala. Dušená brokolice a jako příloha pohanka. Když dojedl, tak prohlásil, že doufá, že to bylo naposledy. Bylo. Ani mne to nezaujalo, chi, chi. |