Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 19.2.2021 11:30Tenkrát ty recepty taky něco vážily - kdepak papír a inkoustová tužka ! |
J. Hlavsová 19.2.2021 10:46Přispěla jsem, též jsem mluvila s paní Ester a upozornila ji na možnost nalézt nové sídlo. Velmi, velmi jí držím palce. |
Z. Yga 19.2.2021 10:42Blážo! Došli pošli a už ho mám na krku |
T. Zana 19.2.2021 10:38Blážo, potěšila mě fotka tvého sešitu s recepty, takový mám taky . Okraje vypadají jako rukopis ze 14.století . |
T. Zana 19.2.2021 10:37Bezva, budu se těšit . |
J. Hlavsová 19.2.2021 10:07Jsem kuchyňský jouda, vaření mi moc nejde a tudíž mě ani nebaví, ale tenhle dort jsem dělávala, ale s čerstvými jahodami ze zahrádky. Teď tedy peču, tzv. bleskovku - všechno hodit do mísy, zamíchat, nalít na plech, s polevou se nedělám, nalámu na buchtu vytaženou z trouby čokoládu na vaření, rozetřu a mám moučník na týden. Dělám takovou "zdravější" variantu, dávám žitnou mouku, pohankovou mouku, jen část PHM. Když se má sejít rodina, vyrobím klasický korpus, navrch umíchám tvarohový krém a poliju pudinkem, obvykle jsem ráda, když něco zbyde na další den. |
T. Zana 19.2.2021 9:44My jsme takhle doma dělávali "tiramisu". Ani jsme tomu tak neříkali, prostě piškoty proložené máslovým krémem a zakapané kafem. Časem jsme zkusili stejně i ovocnou verzi (u nás se s želatinou nepracovalo). Ale ten kávovej byl lepší . |
E. Žampachová 19.2.2021 8:43OT štěňata: smečka je prakticky stejná. Matka je Skye, Derča je prababička, Ginny praprababička. Babička Fleur s námi běžně není, teď přes zimu skoro vůbec, druhá panička je doma. Takže pořád je to rodinná smečka, která je bez problémů. Ginny už chce klid, Derča se zajímá a hlavně hlídá. Měli jsme kratičkou návštěvu našich kluků - odchovů, chovali se s velikým respektem. Ale rodiná smečka, která se zná a vychází u nás zatím neměla problémy. Napíšu, až budou nějaké fotky a bude víc o čem psát. Teď jen jedí spí, občas řvou hlady nebo se někam plazí (pokud možni k mámě nebo na valnou hromadu). |
Z. Yga 19.2.2021 8:40Já nepečené dorty moc nedělám - maximálně něco jako Tiramisu s mascarpone. Ale tvůj recept se mi líbí a určitě vyzkouším... |
E. Žampachová 19.2.2021 8:36Nepečené dorty jsou fajn, dělala jsem podobný, jen ovoce dovnitř, bez želatiny a navrch posypat kokosem. Teš se snažím jako skorodiabetik sladké omezovat. |
Z. Lika 19.2.2021 7:23Mám dost silný dojem, že dort tohoto typu dost rychle mizí. Možná kdybys náhodou zašla na návštěvu |
Z. Lika 19.2.2021 7:22Ještě koňské OT: kdo má rád koně a ještě nenarazil za zdejší víkendový článek, tak tam prosím mrkněte, děkuji: https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/zachrana-koni.A210212_144427_p_zviretnik_kosa |
Z. Lika 19.2.2021 7:21Znala jsem ten recept nejdřív jako tvarohový s želatinou - ta želatina se měla rozpustit a rozmíchat s tvarohem, a pak držel. Jelikož jsem nebyla zvyklá pracovat s želatinou a za druhé ji nedokázala sehnat - nakonec jen nějakou růžovou - , tak se mi ten dort moc nedařil. A posléze jsem se seznámila s dortem ze zakysaných smetan, piškotů a s vrstvou borůvek uprostřed, piškoty byly jen dole, okolo a nahoře, posypané kakaem... no dobrota! Blážo, díky za připomenutí |
J. Fialová 19.2.2021 7:07To je fakt, že v průběhu času se mění, a to hodně... Kdysi dávno asi recepty začínaly slovy: Nejdříve musíme ulovit mamuta |
J. Fialová 19.2.2021 7:04Tak já hned jeden recept přidám, je to můj velmi oblíbený: Počkám až něco vyrobí snacha, a donese mi pár kousků |
L. Blaza 19.2.2021 7:03A ještě jsem chtěla napsat, že mě baví, jak se recepty mění a přizpůsobují v průběhu času. Takových příkladů máme určitě každý, kdo vaří, dost. Nejen na sladká jídla. |
L. Blaza 19.2.2021 6:58Krásný den přeju všem. Pro doplnění - moje forma na dort má průměr 26 cm. Těším se na další recepty. |
Z. Xerxová 19.2.2021 5:59hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům Já ho nedělám nepečený - já si dolů upeču slabý piškotový korpus (jen ze dvou vajíček). Pak dám vrstvu oslazeného tvarohu, hodně moc ovoce a pudink v ovocné šťávě (třeba višně dokáží vytvořit spoustu tekutiny). V létě to máme rádi |