Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L. Blaza 19.2.2021 21:31
|
L. Blaza 19.2.2021 21:30S těmi recepty to mám Maričko hodně podobně, mám plné desky různých vytištěných receptů. Tak pak napiš, pokud se rozhodneš dort udělat, jak vám chutnal. |
Z. Jenny 19.2.2021 19:55... jojo, to je ono |
Z. Jenny 19.2.2021 19:54... však oni dorostou |
A. Rgova 19.2.2021 18:37Hodně podobný se u nás sem tam dělá, s želatinou místo pudinku a díky těsné formě bez alobalu, díky za připomenutí, zrovna máme broskve v plechu. Hezky zdokumentováno, jen by to chtělo vytisknutelnou porci |
A. Rgova 19.2.2021 18:34Se taky nikam nenosily, byly vytesány do kamene v kuchyni |
A. Rgova 19.2.2021 18:33Děkuju |
Z. Jenny 19.2.2021 18:24... jakož i u nás |
Z. Jenny 19.2.2021 18:23... a to je pěkné! |
M. Crossette 19.2.2021 18:17Blážo, zajimavý recept a máš moc hezký rukopis Podobný dort dělala maminka mojí švagrové na veškerá rodinná setkání. Byl moc dobrý. Když jsme před lety s manželem prvně v Tyrolsku ochutnali Triamisu (do té doby jsem ho neznala), zamilovali jsme si dělám ho. V tiramisu ale není ovoce, zatímco v tomhle receptu ano, takže v horkém počasí jistě skvěle osvěží. Tak jsem si recept uložila a určitě jednou zkusím. Díky. Také mám spoustu ručně psaných receptů, nejen mojí rukou, ale i od tatínka, maminky, tety a známých. K tomu různě vytrhané stránky s recepty z časopisů, vystříhané z obalů krabiček. Jednou jsem se je pokusila přepsat do sešitu extra k tomu koupeného (tvrdé desky). Ale skončila jsem jen u pár stránek. Naštěstí jsem "originály" nevyhodila a teď pro ně je zase vytahuji, zatímco sešit vůbec nepoužívám. Prostě mám před očima určitý papírek, rukopis, vytržený list a ty hledám. Teď mám navíc v kuchyni u lednice zasunutou obálku vytištěných zvířetnických receptů, které také používám a obálka je čím dál tlustší . Některé ale dělám už natolik často, že je umím zpaměti (čočkový guláš od Liky byl zrovna nedávno). |
Z. Lika 19.2.2021 17:27Blážo, nic nepřepisuj. Já to udělala a od té doby nemůžu nic najít. Chybějí mi ty navigační značky, co mám v oku - tamto byl takový malý papírek hustě popsaný, na jiném receptu byly mastné fleky, další byl na čtverečkovaném papíře... Ještě že jsem si ten salát nechala! |
L. Blaza 19.2.2021 17:20Je to prostě hodně jedlé. Taky jsem dort dělala po delší době. |
L. Blaza 19.2.2021 17:18Hurá Ygo! |
L. Blaza 19.2.2021 17:18Zano, to je salát, viď? Já měla už před 20 lety snahu o přepsání, no a vidíš, jak to dopadlo. |
A. Zemanová 19.2.2021 16:44Dík za připomenutí, Blážo. Už dlouho jsem ho nedělala, budu se muset napravit. :) |
A. Zemanová 19.2.2021 16:43Dělám to podobně, Jenny, kvůli dětem ovšem bez rumu. :) |
J. Jovo 19.2.2021 15:29Ten rumíček na těch piškotech je to nejdůležitější !!! U nás se i obyčejný pudink podává v misce . Dno pokryté piškoty řádně pokapané rumem a polité vanilkovým pudinkem. |
Z. Lika 19.2.2021 13:54Budu se těšit |
Z. Lika 19.2.2021 13:54Bezva |
Š. Matyášová 19.2.2021 13:21mám fotky i recept..pošlu ho Lice, ať máme co porovnávat |
A. Bytová 19.2.2021 13:10Této tvé verzi se u nás doma říká "mokrý dort". Protože občas ani nestihne ztuhnout. |
A. Bytová 19.2.2021 13:06Spřátelené, probůh! |
Z. Jenny 19.2.2021 12:58Jani, díííky! |
Z. Jenny 19.2.2021 12:57Tak já mám osvědčený,dvě zakysanky a jedna ušlehanka,piškótky pokapat pěkně rumíčkem a promíchat s těma spojenýma zakysankama se šlehankou ,pak už jen do dortovky vrstvit a vrstvit, napřed jednu vrstvu ,zarovnat,na to ovoce,pak další vrstvu a navrch zas to ovoce, pak ztuhnout. Blážo! Díky za inspiraci a recepis,vypadá to velmi jedle a krásné na pohled,určitě i chuť! |
Z. Jenny 19.2.2021 12:41Jj a že je to práce a práce kolem dokola ale krááásná! |
Z. Jenny 19.2.2021 12:40
|
Z. Jenny 19.2.2021 12:39Prosííím pančelko, já taky a spoustu papírku v něm. |
A. Bytová 19.2.2021 11:41Jedno zpřátelené dítě z okolí říká místo tiramisu zásadně "týrá Míšu". |
Z. Matylda 19.2.2021 11:37Tak já ho dělám s želatinou a jen z tvarohu a mlíka a cukru a vanilkového cukru, do toho piškoty. Když zželatinuje, je skvělej |
A. Zemanová 19.2.2021 11:32Musím se usmívat Tvému popisu činnosti štěňat. A děkuju za zpřehlednění rodokmenu. Praprababička mě opravdu dostala, tolik skvělých generací fen! <3 Těším se na další vyprávěnky z bedny a na fotky. |