26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Marinovaný králík

Posledně vznikla poptávka po králíkách, tak jsem opět zalistovala ve své oblíbené chorvatské kuchařce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 6.5.2016 12:37

Re: zas králík....D

chudáci, kdyby takhle někdo šmíroval tebe :-D

Z. Yga 6.5.2016 18:02

Re: zas králík....D

Možná, že si pleteš pojmy - micají nosem ... (:o))

Z. Yga 6.5.2016 18:03

Re: zas králík....D

Kdo ví, co si zase představuješ - králíci micají nosem, ničím jiným (:o)))),

O. Joklová 6.5.2016 19:41

Re: zas králík....D

díky Ygo, že ses mne zastala - teda nejdřív mě (v mé naivitě) zcela zaskočilo použití slovat "šmírovat", navíc jak JÁ bych asi tak mohla micat, žejo

až posléze (spíš až podle tvé reakce) mi došlo, co si asi sharka představovala - inu, každý podle svého, chicht :-DDDDDDDDD

Z. Lika 6.5.2016 10:35

Re: zas králík....D

Králičí řízky jsem milovala! Máti s oblibou dělala na cesty řízky i z kuřat - to se kuře naporcovalo a uvařilo (byla polívka) a to uvařené se v trojobalu rychle osmažilo. Je to opravdu výborná úprava, doporučuju vyzkoušet.

Z. Yga 6.5.2016 11:01

Re: zas králík....D

Já zase doporučuju velmi pomalé smažení v přikrytém pekáči v troubě - u králíka samozřejmě a smažené kuře to také hodně pozvedne. A mladý králík na řízky je nepřekonatelný ...

Z. Lika 6.5.2016 12:49

Re: zas králík....D

U nás se nepomalilo. Akorát babička pomalila knedlíky - hooodně dlouho. To od ní máma naštěstí nepřebrala :-)

Z. Inka 6.5.2016 7:59

no, tak králíka si taky nedám

protože pokud seženu domácího králíka, Bimbo ho hned lupne mamince, ona je miluje. Zrovna minulý týden - jedna známá kvůli myxomatóze obrátila chovatelskou zvyklost a mláďata má na podzim, v zimě senem vykrmí a najaře zabíjí. Sice má rozvětvenou rodinu, ale tam je to asi jako v tom filmu - králíka už nechce ani Pajda. I urychleně jsme zakoupili dva nádherné kousky, abychom je rozvezli po maminkách. Snad jí v kotci zbyl i pro nás.

Když už mlsotíme - kupuju dvakrát ročně kuřata z domácího chovu..... Květen a září. Již jsem se dostala na počet deset, protože s dvojema rodičema a dvěma dětma ( o třech žravých vnučkách raději nemluvě) stejně nevyjdu do příštího nákupu. Včera jsem se s tím dvě hodiny babrala, ale stojí to zato. Tentokrát to byli tříapůlkiloví mamutci, takže zkusíme místo králíka použít kuře

O. Joklová 6.5.2016 9:41

Re: no, tak králíka si taky nedám

hehe, to je pomalu jako krůta :-DDDDDDDDDD

Z. Lika 6.5.2016 10:33

Re: no, tak králíka si taky nedám

Ta kuřata vypadají dobře!! Určitě se v receptu osvědčí. To je fajn, že máte zdroje dobře pěstovaných zvířat.

Z. Yga 6.5.2016 7:56

No vida

konečně něco pořádně jedlého - checheche. Nemaje ve sklepě sud sherry (natož se sousedem), nejprve bych zkusila toho myslivce - víno se u nás najde obé barvy.

Jenom u toho porcování - ta prsa bych z úpravy vyloučila (ona to v podstatě jsou jen žebra, neb králíčí horní polovina je méně vyvinuta pro potřeby konzumenta) a spolu s hlavou vhodila do polívky (:o)).

Š. Matyášová 6.5.2016 7:57

Re: No vida

přesně tak Ygo...polívka musí bejt...

Z. Lika 6.5.2016 10:31

Re: No vida

Jako malá jsem ty žebírka milovala, nejvíc ten tenký plátek masa na boku. A na polívku jsem si taky vzpomněla, co jiného s hlavou, že.

Z. Yga 6.5.2016 11:05

Re: No vida

Tenký plátek masa - to je slabina a ta je jen má, jen má, jen má od jakživa (ostatní o ni stejně nestáli, prý je to moc vysušené - no, jak pro koho, jak pro koho). A když nás byl plný barák. A jako děcka jsme se dělili o hlavu - a to byl kumšt, rozdělit dvě líčka a jeden mozeček na tři spravedlivé díly (:o)))) (a ještě větší kumšt to byl u slepice - tam jsme každá olízla jen ten nůž, který to rozkrajoval, ale byly jsme spokojené).

Z. Yga 6.5.2016 11:07

Re: No vida

Jé mám tam nedokončenou větu - Když nás byl plný barák ... tak se spotřebovalo všecko, i ta hlava (:o)) - aj od slepice či kačeny.

Š. Matyášová 6.5.2016 12:41

Re: No vida

ta jde udšělat na cibuli a pak obíráš a obíráš..vaří to pro nás dvě Věruška a pak si debužírujeme a Dan vedl ev pokoji virtuálně zvrací..a my si obíráme hlavičky a louskáme kosti lebeční a jíme mozečky,jazýčky,tvářičky.na hlavě je masíčka...:-D a ten sosík..no luxus to je...

asi koupím hlavy a pak nafotím,jak to vypadá uvařené a jak to jíéme...to bude dieta pro slabé jedince :-D

Z. Lika 6.5.2016 12:50

Re: No vida

Já tohle velmi ctím - zvíře nepoložilo život nadarmo.

Z. Matylda 6.5.2016 7:27

Králík, jo,

toho můžu :) Akorát ten domácí se mi blbě shání a z obchodu je takovej nekrálíkovitej.

Š. Matyášová 6.5.2016 7:55

Re: Králík, jo,

svaly jak provázečky..to není králík, to je chrt....

Z. Lika 6.5.2016 10:30

Re: Králík, jo,

Taky to asi zkusím s nějakou drůbeží. Králík u nás občas je, v Gruntu nebo Sklizeno, někdy na trhu. Asi se zase jednou ulakomím a ozkouším ho.

Z. Xerxová 6.5.2016 5:44

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Tomu konečně říkám pořádný mlsotníček :o) Masóóóó - a ještě k tomu králík (toho já moc ráda). Oba recepty zní dobře... a navíc jsem dostala chuť na králičí sekanou - to je taky dobrá věc.

Š. Matyášová 6.5.2016 7:56

Re: hezký den

králík na česneku s karamelizovanoou mrkví,podlévanou bílým vínem...mňam....

Z. Lika 6.5.2016 10:26

Re: hezký den

To jsem ráda, že jsem se zavděčila :-) O králičí sekané slyším poprvé, to musí být výborná pochoutka.

Š. Matyášová 6.5.2016 12:43

Re: hezký den

jako každá domácí sekaná.... pokud to není samá strouhanka

H. Williamson 6.5.2016 15:12

Re: hezký den

Kdyz jsem jeste zila v CR, tak meho bratra prvni tchan byl clovek zemedelny a setrny, takze taky pestoval spoustu kraliku. Obcas nam dali uz nejakou krmi uvarenou. Sekana z kralika byla dobra, ale namleli do toho neco bucku, protoze jinak by to bylo velmi suche.