Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Marinovaný králík
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 8.5.2016 16:43Re: Kralika jsem nikdy nepripravovala Hanko, moc děkuju za cenné postřehy k zajícům a králíkům, je vidět, že umíš vařit :-) |
Z. Lika 6.5.2016 21:58Re: unikát tou 8% koncentrací Bedo, těch osm procent je hodně :-) |
Z. Yga 6.5.2016 21:10Re: dotaz No vidíš, a já balsamikový miluju - a třebas do takové dýňové polívky je nepostradatelný. Ovšem nepiju ho (:o)))) |
O. Joklová 6.5.2016 20:00Re: unikát tou 8% koncentrací jako že je to málo nebo naopak moc??? |
O. Joklová 6.5.2016 19:59Re: dotaz no, já jsem kromě toho "normálního" (díky Inko, ano kvasný lihový) asi dvakrát oblízla balsamikový - a ten je teda pěkně hnusný, brrrrrr |
O. Joklová 6.5.2016 19:58Re: Králík portské je jediný alkohol, který mám doma - pravda už několik let, jednu flašku, chicht.... a občas ho oblíznu, je fakt dobré :-))))) |
J. Jovo 6.5.2016 19:42Re: Králík Ygo, s tím Poirotem to nemá chybu.(:o))) |
O. Joklová 6.5.2016 19:41Re: zas králík....D díky Ygo, že ses mne zastala - teda nejdřív mě (v mé naivitě) zcela zaskočilo použití slovat "šmírovat", navíc jak JÁ bych asi tak mohla micat, žejo až posléze (spíš až podle tvé reakce) mi došlo, co si asi sharka představovala - inu, každý podle svého, chicht :-DDDDDDDDD |
T. Zana 6.5.2016 18:19Re: Králík Portské jsme od někoho dostali a nebylo to špatný :-) Sama bych si to asi nekoupila, ale jako dárek dobrý. |
Z. Yga 6.5.2016 18:03Re: zas králík....D Kdo ví, co si zase představuješ - králíci micají nosem, ničím jiným (:o)))), |
Z. Yga 6.5.2016 18:02Re: zas králík....D Možná, že si pleteš pojmy - micají nosem ... (:o)) |
Z. Yga 6.5.2016 17:58Re: Králík Ne ne ne - tak se to uvádí v literatuře ... snad i A.Ch. něco takové uvádí (:o))), ovšem Poirotovi by se nikdo nic takového neodvážil nabídnout. |
H. Williamson 6.5.2016 17:39Re: Králík Evo, diky za pojednani o sherry a portskem. Zajimave - ze bych zacala zkouset v praxi? A jeste bych do te kategorie pridala italske vino marsala, taky nasladle, po kterem je pojmenovane jedno z mych velmi oblibenych italskych jidel - kure marsala. Pomalu pecene nebo dusene kousky kurete na houbach a s timhle vinem. To kdyz se spravne provede (a neni to eintopf), tak chutove bunky jdou samou radosti do vyvrtky. |
H. Williamson 6.5.2016 17:32Kralika jsem nikdy nepripravovala protoze, jak jsem poznamenala dole pod Xerxovou a sekanou z kralika, meli jsme za mych ceskych let prisun hotovych kralicich pokrmu od bratrova tchana. Ale nekolikrat jsem v Cesku pekla zajice. Je to sice piplacka, protoze se to musi odblanit, jinak je to hořké. Pak nalozit - marinada muze byt i sucha -divoke koreni, sul, pepr, platky cibule, korenove zeleniny, cesnek, olej. A pak bud prospikovat nebo pect v kabatku ze slaniny. Coz neni spatne, zejmena, kdyz se to pece na masle - ty dva druhy tuku, pripadne zastriknute bilym vinem, se krasne snoubi. Ale tady ani jedno, ani druhe ve kseftu nesezenu. |
Z. Jenny 6.5.2016 17:22Re: Tak králíčka No, oni neprodávají, všechno většinou spotřebují sami s rodinami, takže je nechci o jednoho připravit, když nabídnou sami k prodeji, tak jasně beru. |
H. Williamson 6.5.2016 16:10Re: dotaz Ja pouzivam k vareni prevazne jablecny ocet, coz je podle mne rozumny kompromis mezi octem obycejnym bilym, ktery, zejmena v americke verzi moc nemusim, a vinnym octem, ktery je zas drazsi. I kdyz kdyz obcas nakladam nejakou zeleninu, tak obyc. bily mi tam vyhovuje, protoze tam jdou jeste jine chute. Co se cisticich ucinku tyce, tak ten drazsi je totalne zbytecny. |
T. Zana 6.5.2016 15:35Králík... Doma ho neděláme (Franta nejí), ale početla jsem si náramně :-) |
H. Williamson 6.5.2016 15:12Re: hezký den Kdyz jsem jeste zila v CR, tak meho bratra prvni tchan byl clovek zemedelny a setrny, takze taky pestoval spoustu kraliku. Obcas nam dali uz nejakou krmi uvarenou. Sekana z kralika byla dobra, ale namleli do toho neco bucku, protoze jinak by to bylo velmi suche. |
Z. Inka 6.5.2016 14:07Re: Tak králíčka Hele, jak to myslíš - říkat si? Prostě koupím a je to. |
Z. Jenny 6.5.2016 13:25Tak králíčka se Vám zachtělo :-). My jsme měli před týdnem ale bez sherry,jen tak se zeleninou a na smetaně.I tak mňam. Zdroj nemám a to jsem na dědině, nerada si o něco říkám i když vím, že někdo by rád prodal. Toho minulého jsem na Velikonoce zakoupila v Kaufu, byl to germán a docela vypasený. Ale nikdy neříkej nikdy, našla jsem vylepšený zdroj na domácí brambory a zdá se, že mají i králíky. :-) |
E. Žampachová 6.5.2016 13:01Re: Králík Pokud si to vymyslela, tak to nevadí, je to ale pravděpodobné, že se to takhle použilo. Na cooking sherry není nic špatného, tak se i v Británii šetří :-) Jde o to, co za návštěvu to bylo. Kamarádovi to jde nabídnout bez obav, neznalému hostu se ani nemusí říkat druh (jen schovat flaška, aby si to nepřečetl a necítil se uražen). |
E. Žampachová 6.5.2016 12:56Re: Králík Dej si pozor, aby anglické cooking sherry nebylo dražší, než nějaká levnější varianta sherry v supermarketu. Dá se kopit pod 300.- ale většinou ne pod 200.- za 0,7 l. Ale dá se velmi dobře po malých skleničkách dopít. Máme nejradši medium dry. Rich creamy je dost sladké, dry je zas moc dry. Amontillado je chuťově nesmírně zajímavé, ale do vaření bych ho nepoužila. Jak vidíš, zkoumali jsme dost důkladně :-) |
Z. Lika 6.5.2016 12:50Re: No vida Já tohle velmi ctím - zvíře nepoložilo život nadarmo. |
Z. Lika 6.5.2016 12:49Re: zas králík....D U nás se nepomalilo. Akorát babička pomalila knedlíky - hooodně dlouho. To od ní máma naštěstí nepřebrala :-) |
Š. Matyášová 6.5.2016 12:43Re: hezký den jako každá domácí sekaná.... pokud to není samá strouhanka |
Š. Matyášová 6.5.2016 12:41Re: No vida ta jde udšělat na cibuli a pak obíráš a obíráš..vaří to pro nás dvě Věruška a pak si debužírujeme a Dan vedl ev pokoji virtuálně zvrací..a my si obíráme hlavičky a louskáme kosti lebeční a jíme mozečky,jazýčky,tvářičky.na hlavě je masíčka...:-D a ten sosík..no luxus to je... asi koupím hlavy a pak nafotím,jak to vypadá uvařené a jak to jíéme...to bude dieta pro slabé jedince :-D |
Š. Matyášová 6.5.2016 12:37Re: zas králík....D chudáci, kdyby takhle někdo šmíroval tebe :-D |
Š. Matyášová 6.5.2016 12:36Re: dotaz a vinný je bílý nebo červený a je mnohem dražší.... |
Z. Lika 6.5.2016 12:25Re: Králík Ygoooo! To jako fakt, nebo sis to vymyslela? Mně se dá namluvit všecko :D |
Z. Yga 6.5.2016 12:19Re: Králík Ano - v literatuře mne vždycky fascinovuje situace, když přijde hlavní hrdina na návštěvu k hlavní hrdince a na dotaz na alkohol ona odvětí "Pokud ti bude stačit sherry na vaření ..." (:o)) |