27.2.2020 | Svátek má Alexandr



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


MLSOTNÍK: Kuře s kari a paprikou



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 63, poslední: 18.2.2017 12:38, přehled diskusí

Ty dvě lžičky:
Autor: Z. Lika Datum: 18.2.2017 10:03

všeho včetně soli mi utkvěly v paměti, ale určitě šlo tehdy o dávky pro čtyřčlennou rodinu.

Takže znovu upozorňuji - množství soli odhadněte podle množství masa nebo svých chutí, a k tomu přidejte ve stejném množství škrob a kari. Případně dosolit můžete vždycky - zase podle množství zeleniny nebo jablek.

Tohle vypadá velice dobře,:
Autor: Z. Vave Datum: 18.2.2017 8:25

Liko. Jen mě zarazilo to množství soli. Opravdu dvě lžičky? Já asi tedy solím opravdu málo. :o) Určitě zkusím, miluju rychlé recepty, a zkusím to i s nějakou zeleninou.

Re: Tohle vypadá velice dobře,:
Autor: Z. Lika Datum: 18.2.2017 9:51

Však tam píšu, že množství soli odhadneš podle množství masa. A škrobu a kari by mělo být nejméně ve stejném poměru, ale klidně více. A dobré je to klidně i jen s cibulí (spoustou cibule), když není po ruce paprika. Anebo do toho místo papriky přidej nakrájené jablko, jak píše pan Polák.

Re: Tohle vypadá velice dobře,:
Autor: Z. Vave Datum: 18.2.2017 11:05

Jojo, já jen, že mě ty lžičky zaskočily, já sůl spíš špetkuju. :)

A s jablíčkem zkusím, to já ráda, teď zrovna peču s jablíčkem krůtí hnáty. :)

Re: Tohle vypadá velice dobře,:
Autor: M. Beda Datum: 18.2.2017 12:38

prej - hnáty!!! já nemůůůůůůůžu :-DDDDDDDDDD

Liko, recept jak na zavolanou !:
Autor: M. Crossette Datum: 17.2.2017 18:51

Měla jsem v plánu na zítra udělat "něco z kuřete" a chystám se vyndat z mrazáku kuřecí čtvrtky (tady jsou to všechno kuřata,něco označeného jako "hen", tedy slepice jsem tu snad nikdy v obchodech neviděla!)A víš, že jsem uvažovala o kari, my ho máme rádi...a teď je tu tvůj trochu jiný recept. Já jinak dělám jen takové "kari pro lenochy", podusím cibulku, vyndám dám zatáhnout kari-směsí okořeněné maso, vrátím cibulku, podleji přiklopím a dusím do měkka. Pak maso vyndám, omáčku rozmixuji, přidám trošku zakys. smetany a je hotovo(já miluji krémové omáčky, tak smětanu strkám všude!). Někdy to dělám z kuř.prsíček, pak je to vele-rychlé. ALE tohle s papirkou a česnekem mi přijdé velice zajímavá změna, jen holt tu chuť papriky bude muset nahradit lžíce rozmixovaných paprika z mrazáku(žlutých, tedy těch tenkostěnných, jak píšeš).

Jinak suchá marináda se fakt na pánvičce hned přilepí a umí se rychle připálit. Takže já koření míchám v troše oleje, maso pomažu a nechám odležet. Po vyndání cibule v pánvičce trochu oleje vždy zůstane a když přidám to "omaštěné maso", tak se to nepřichytí.

Jinak EvoŽ - držím palce, tohle musí být šíleně vyčerpávající pro všechny. Nesnědla by Derča třeba trochu kefíru? Já když dělám svůj, tak buď přímo kefir, nebo "část přemnožené houby" dávám slupnout Trixie. Chutná jí a nemá s tím problem(tedy ani průjem). Možná by Darče také pomohl na žaludek, když brala(nebo stále bere)antibiotika.

Níže pan Polák - smutná prognóza pro kerýka Falkam, je mi to líto.

Re: Liko, recept jak na zavolanou !:
Autor: M. Crossette Datum: 17.2.2017 18:53

Jo a kari jíme zásadně s rýží, vlastně si nepamatuji, že bych ho kdy jedla s něčím jiným. A to jak kuřecí tak hovězí.

Re: Liko, recept jak na zavolanou !:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 18:58

Však jsem na tebe, Maričko, při sepisování receptu myslela, s těmi velezásobami paprik :-) Takže přeji dobrou chuť!

Dobrý recepis,:
Autor: Z. Jenny Datum: 17.2.2017 17:32

kuře mám ráda na tisíc způsobů. Na kari dělám taky ale ještě raději na kari mám ráda slepičku, jinak postup téměř stejný.V poslední době u nás slepice frčí, část je pro zvěř a část pro nás. :-)

Udělala jsem rajskou, oddělala jsem část uvařené se zeleninou

a následně obrané slepice,masíčko jsem frkla na cibulku, přidala worchester a trochu sojovky, podlila troškou vína , podusila už jen mírně, pak přiložila k rajské a knedlíku. Přednosta měl bubliny za ušima.

Re: Dobrý recepis,:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 18:12

Jéje, rajská. Tak tu si udělám určitě!

Kari mi moc:
Autor: A. Lex Datum: 17.2.2017 17:24

chutná, už jeho vůně, když se maso dusí mi způsobuje hlad :-).

Myslím, že na neděli něco spáchám s karí, Liko, nabudila jsi mě a díky za inspiraci. Kdo má furt a furt každý den něco vymýšlet, že ano.

Re: Kari mi moc:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 18:13

Připomněla jsi mi nějaký recept s hovězím na kari, to bylo taky moc dobré...

Liko:
Autor: L. Bláža Datum: 17.2.2017 17:00

a víš, že tenhle recept vařila moje teta taky s rýží a určitě ho má v repertoáru stále? A vzpomínám, že to bylo fakt moc dobré!

Re: Liko:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 17:06

Byl to určitě jeden z těch receptů, co koloval opsaný na papírkách :-) Ale s úpravami (mnohem méně oleje i másla, mnohem více zeleniny než masa, méně soli) vydržel se ctí dodnes!

OT hlášení:
Autor: Ž. Eva Datum: 17.2.2017 12:18

Derča je jak na houpačce, dopoledne zvracela (měla jen vařené kuře). Teď vypadá skoro normlně. Už jsem musela jít něco zařídit do práce. tak přesně nevím, jak to bylo, našla jsem hromádku.

Štěňata se cpou jak nezavřená. Musela jsem jim přidat mléko pro štěňata. Padli do něj. Musím je omezovat, jeden se doslova přežral. Byl jak kulička. Teď se krmí zase od mámy. Ona se o ně pořád stará. Tak ještě, prosím, přidržte.Teď už by jich byla škoda, svou odolnost prokázali. Prý Vikingové po tatínkovi.

Re: OT hlášení:
Autor: Z. Matylda Datum: 17.2.2017 12:30

Zprávy z bedny vyhlížím a pořád doufám, že se to už zklidní. Derča je chudák, vyzdravět se a ještě u toho kojit bandu nenažraných Vikingů :)

Re: OT hlášení:
Autor: M. Pajakerryková Datum: 17.2.2017 12:51

držím stále!!!!

moc moc

prostě ten po.....první týden krizový

Re: OT hlášení:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 14:10

Třeba to jen hltavě snědla, to je pak venku hned.

Nadále držím palce pěsti všecko.

Re: OT hlášení:
Autor: Ž. Eva Datum: 17.2.2017 14:39

Ne, opravdu jí nebylo dobře. Dopoledne těžce dýchala, ležela bez zájmu nebo přecházela. Teď je zase skoro normální. Má prostě ještě takové krizovky. Mám několik možných vysvětlení, ale pravdu, proč to tak je nevím. Každopádně celkově je lepší.

Mrňouse občas přikrmím mlékem pro malá štěńata. Abych je neodstavila, ale aby mohli nabírat síly. Mimča jsou žravá a už vypadají docela dobře.

A jak píše Pája - krizový týden... Já tvrdila, že po takových 24 hodinách už chovatel nemá co dělat až skoro do tří týdnů. Tak mě život nakopl, abych neříkala krainy. Odchovala jsem nebo pomohla odchovat 10 vrhů, ale takovouhle hrůzu jsem nezažila. Občas něco bylo, ale celkem drobnosti. Derča si holt vyže e všecho.

Re: OT hlášení:
Autor: M. Pajakerryková Datum: 17.2.2017 15:36

je mi Derči moc líto, holčička

ale to zvládne, je to matka a ty vydrží víc než člověk ehm teda pes :)

Re: OT hlášení:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 16:49

EvoŽ, a nemůže mít Derry zaražené větry?

Re: OT hlášení:
Autor: Z. Jenny Datum: 17.2.2017 17:25

Stále držíme tlapky, teď už hlavně mamině. Moc bych jí přála už úlevu,chuďátko, táák je statečná,ať se to už spraví! (tisíc srdíček)

Evo, držte se !

Re: OT hlášení:
Autor: T. Zana Datum: 17.2.2017 17:35

Teda chudák Derry (a vy všichni). Fakt to nemá lehký, navrch k tomu všemu štěňata...

Držím palce dál!

Re: OT hlášení:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 17:58

No, když si to jen představím - seš po porodu, je ti blbě, a máš osm aplégrů, kteří rovnou CHODÍ!

Re: OT hlášení:
Autor: Z. Vave Datum: 18.2.2017 8:29

Liko! :)

Re: OT hlášení:
Autor: Z. Vave Datum: 18.2.2017 8:33

Včera jsem nenakukovala, pracovala jsem dlouho do noci a popravdě jsem si myslela, že už je Derča z nejhoršího venku. Tedy ona nejspíš asi je, ale přece jen je to pro ni strašně náročná situace a ty výkyvy jsou asi víceméně přirozené.

Ze štěňátek mám radost, že se mají tak čile k světu, ale držím všem palce dál, hlavně mamina aby byla co nejdřív v pořádku.

Hmm, pěkné:
Autor: T. Zana Datum: 17.2.2017 12:06

už dlouho kuře nebylo... akorát se zeptám: není té soli moc? Já hodně málo solím (synek, co se odstěhoval a odvykl, pravidelně dosoluje, když u nás jí).

Re: Hmm, pěkné:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 13:47

Soli samozřejmě dle chuti - a škrobu a kari může být vždy více, aby maso bylo omatlané.

Super recept:
Autor: Z. Yga Datum: 17.2.2017 11:17

A protože já moc nemám ráda tepelně upravenou papriku (a když tak rozhňácanou na malinkaté kousíčky - tuhle jsem jakýsi zbytek hodila do ptáčků a bylo to dobré), tak já bych tam asi dala pórek + cibuli a možná i to jabko. Ale mám dotaz - tam není žádný sós?! Jestli to k té rýži (u mne spíš teda ke chlebu) není moc suché ... nebo je to něco jako flamendr?

Myslím, že bych to zítra mohla spáchat.

Re: Super recept:
Autor: Z. Lika Datum: 17.2.2017 11:42

Určitě to suché nebude - sós se vytvoří smísením škrobu v omatlánce s vodou a tukem. Proto to podlévání vodou (ne příliš, přiměřeně :-)