30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pečené kuře s pečenými bramborami na kysaném zelí

Připomeneme si recept do jednoho pekáče, o kterém jste už určitě slyšeli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 21.1.2022 9:01

Já to promyslím, propátrám zvíř a svoje archivy, a že bych udělala nějakou sadičku...

Z. Matylda 21.1.2022 8:56

To bys mohla!

Z. Yga 21.1.2022 8:50

To rozhodopádně! Já bych si s dovolením vzal...;-)

Z. Yga 21.1.2022 8:49

No vida - kuře na zelí jsem opravdu hodně dlouho nepekla (původně jsem chtěla říct drahně let, ale to bych zase kecala;-D). Tak díky za připomenutí. Já ho dělávám bez brambor, protože mám k tomu ráda špecle, ale v tvém provedení to vypadá náramně...

Takže zítra bude kuře na zelí...

Z. Lika 21.1.2022 8:43

Tak tohle určitě vyzkouším. Kuře na zelí jsem znala jen s černým pivem, a bude to také důvod namíchat si to kreolské koření. Hm, že bych namíchala nějaká koření zase do Akce? Každopádně díky, Blážo R^

E. Zvolánková 21.1.2022 7:34

Také všem přeji krásný pátek a protože se sem o víkendu obvykle nestíhám dívat, tak i klidný a pohodový víkend...

Mně se dnešní recept naopak moc líbí. Děláme doma podobnou variantu, jen většinou bez kuřete, ale raději s krůtou, kachnou nebo i vepřovým. Sádlem pekáč nevymazávám, vařím-li já, neb se mi to v zapékací míse nepřipaluje. Pokud vaří manžel, dává ho pro tu chuť. Já se tukům navíc při vaření snažím vyhýbat. Zelí neproplachuji, ale přidávám k němu jablka. Obvzlášť v kombinaci s kachnou je to mňamózní.

Z. Xerxová 21.1.2022 7:15

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

kuřátko já nejraději klasicky pečené a s nádivkou...