Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
10.5.2024 | Svátek má Blažena
MLSOTNÍK: Karbanátky na cibuli
8.7.2022
Karbanátky, zcela běžné jídlo, lze předložit i v letním období; v této variantě, díky zkaramelizované cibuli, chytnou jiný šmak a jsou vláčnější. Chuť je zajímavá, čím víc cibule, tím lepší. Opravdu je dobré použít maso jen vepřové a jen minimálně zahustit rohlíkem nebo strouhankou.
Třeba zkusíte.
Suroviny
- stačí plátek bílého toustového chleba nebo ½ rohlíku, pokropit mlékem
- mleté vepřové, raději tučnější
- strouhaný sýr, množství podle úvahy, záleží na druhu
- asi 2 lžíce zakysané smetany, tučnější lepší
- sůl, pepř, trochu sušeného česneku a koření pro mleté maso
- vejce a strouhanka na obalení
- tuk na smažení
- opravdu hodně cibule
Postup
- maso, toust, sýr a koření promíchat
- utvořit placičky
- obalit ve vejci a strouhance
- osmažit
- nakrájet si na ½ měsíčky cibule
- trochu vymazat zapékací nádobu
- poklást silnou vrstvou cibule
- na ni karbanátky
- a posypat cibulí i na povrchu
- péci asi 20 – 30 min., až cibule chytne barvu
Množství na obrázku je ze ¼ kg masa; dodatek - karbanátky na poslední fotce nejsou připálené, ale obarvené cibulí :-)
Možno realizovat i v létě, aniž by se to pokládalo za těžké jídlo. Dobrou chuť!
Foto: Nelina
Z. Jajka
Už mám nakoupené ingredience, karbanátky budou zítra, s novými bramborami a...
22:13
8.7.2022
M. Crossette
Nelino, to je zajímavý, skvěle nafocený recept, určitě vyzkouším.. Já...
18:30
8.7.2022
Z. Kytka
Našla jsem na netu a vyzkoušela. Trochu jiné ale moc dobré!https://1url.cz/mriRL
10:50
8.7.2022
Z. Lika
Ještě se přiznám, že jsem dosud dělala karboše s vejcem, takže pro mě další...
9:26
8.7.2022
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!