Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Hlívová
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 30.9.2019 9:36no vídíš Ege,jak ti to jde....tak zveršuj několik moravských jídel, tím Tvým parádním nářečím..to teprvá bude něco... |
Š. Matyášová 30.9.2019 9:34děkuju Maričko, vidíš, já i ty Plíčky /plíce na smetaně) miluju...naučila mne to jíst moje mamka... |
Š. Matyášová 30.9.2019 9:33
|
Z. Jenny 27.9.2019 18:22Polévka z hlívy,za tu ti díky.
Pěstovat se dá i doma,maš-li dobrý sklep,
dojdeš pro ni hned.
Lepší je však z přírody,hodí se i na hody.
Mlsná Sharka, mlsná já,na houbách si pochutná. :-) P.S.Houby miluji,zkusila bych i lysohlávky,občas. :-) |
Z. Jitur 27.9.2019 16:08
|
M. Crossette 27.9.2019 16:04Děkuji Jitur, přečetla jsem si a odpovědělas na všechny moje dotazy ! |
M. Crossette 27.9.2019 16:03Šarko, ty bys mohla od minuty začít vydat rýmovanou kuchařku (dodatečně gratuluji k minulému Mls., kdes odpověděla na můj dotaz, že verše jsou tvoje) A navíc svými verši inspiruješ, dneska je to skoro celý moc pěkně rýmovaný Mlsotník Moc hezky zbásněný recept. Já dršťkovou nemám ráda od dětství. Zkusila jsem jednou později v dospělosti jednu lžíci (z cizího talíře), ale nezlepšilo se a už s tím nic nenadělám (podobně jsou na tom pličky). ZATO HOUBY miluji ve všem a ač jsem hlívu nikdy nejedla, je to houba a tak kdyby mi někdo takovou polévku nabídl, určitě by mi chutnala |
Z. Yga 27.9.2019 11:53OTéčko: Projdeš-li se lučinou za sluneční záře, chuť na hlívovou ti nikdo neodpáře. Na zdravém povětří ti vytráví notně, po výletu se přitočíš k plotně a na hluboký talíř naleješ polévku hustou, o niž se nepodělíš s nikým, ani s Gustou! To je úvod k fotkám http://yga.rajce.net/2019_Zari_prochazkove |
Š. Matyášová 27.9.2019 11:32však píšu,ž ezáklechtku nedávám...z krůtí kůže dělala dršťkovku Karolína, uvařila kůžičky do měkka, scedila je, vývar použila na polívku,pokrájela na proužky, potom orestovala na pánvi a vrátila do hotový polívky... byl to vopruz, to krájet, ale bylo to moc dobrý.... |
Z. Xerxová 27.9.2019 11:27ráno mi veršovat nešlo - navíc je dneska Noc vědců a já jsem v práci od sedmi ráno do půlnoci... Sice mě to napadlo... |
J. Hlavatá 27.9.2019 11:22Á, Sharka opět nezklamala. Proto se vždycky těším na Mlsotník. Já tedy dršťkovou miluju, svoji, na jíšce, bez záklechtky, kterou nesnáším. Ale jedla jsem ji už z masáků, bedel a kotrče, byly dobré, ale něco mi tam prostě chybělo. Narazila jsem i na recept z kuřecích nebo slepičích kůží (uvařených). To už chce odvahu. Ale hlívu bych chtěla zkusit naložit místo václavek, na které už jsem dlouho nenarazila. Tak se pídím po receptech, myslím, že to bude stejné. Včera jsem byla na houbách, suším, připravila jsem houbičky na zamrazení a jdu vařit kulajdu. Všem, kdo hlívovou podle Sharky zkusí, přeju dobrou chuť. |
Z. Lika 27.9.2019 11:13Tak to je opravdu jednoduché a rychlé, obávala jsem se macerování a pod. |
Š. Matyášová 27.9.2019 11:05hlíva pokrájená nebo natrhaná na větší kusy se prohodí v oleji s trochou soli a zprudka orestuje na rozpálené pánvi, do křupava, je to hned a pak se to vysype na ubrousek, nechá se odsát přebytečná mastnosta a pak se to s čerstvým chlebem sní |
Š. Matyášová 27.9.2019 11:01já ještě z václavek nebo z penízovek |
Š. Matyášová 27.9.2019 11:00No Dede, koukej dát recept na tu košickou hlívovou ...zkusím ji udělat jinak ... |
Z. Jitur 27.9.2019 10:43Co víc si k tomu přát? Snad deštík a sluníčko, ať začne ještě hřát! A houby růst, ať nemusíme si od té ňamky, dáti půst... |
Z. Jitur 27.9.2019 10:40krásné verše a k tomu ještě chutný recept! Teta ji dělává z masáků... |
Z. Jitur 27.9.2019 10:38P. S. mimo mísu - vzkaz Maričce, dopsala jsem reakci na komentář k článku o létu - nebyla jsem dřív na příjmu |
D. Ruščáková 27.9.2019 10:34Jo hlívovou polévku milují moji kluci - ale jen u košické babičky, já ji nedělám. Jenže to je trochu jiná hlívová... :) Tohle vypadá dobře, určitě... jenže, však mě znáš - česnek a majoránka:))) Ale oceňuju básnické podání recepisu - pobavila jsem se! :) |
Z. Lika 27.9.2019 9:38A ty škvarky se dělají jak? Ptám se jak vrtohlavý pták! |
Š. Matyášová 27.9.2019 9:30zkus Liko hlívový škvarky.... (slinták) |
Š. Matyášová 27.9.2019 9:28Dršťková se nepřejí ani z hlívy ani z krav, kdo ji jídá,ten je zdráv |
T. Zana 27.9.2019 9:18Tak já nejsem dáma a drštky mám ráda, takže ambice k hlívě trochu chybí. Ale možná bych to někdy mohla zkusit, už jenom kvůli té poééézii :-))) A ještě O.T. v botanické už začalo dýňové šílenství: https://1234zana.rajce.idnes.cz/Dyne_v_botanicke_26.9.2019 |
Z. Lika 27.9.2019 9:13Hlívu si dělám často, nejen na paprice ala guláš, ale i na kari. A přidávám ji do zeleninové polévky nebo do fazolového "perkeltu". Neškodí připomenout, že hlíva je dobrým zdrojem betaglukanů, které vylepšují imunitu a hladinu cholesterolu a mají další žádoucí účinky. Do každé rodiny trs hlívy ústřičný! Díky, Sharko, za vtipné připomenutí dobrého receptu. |
Š. Matyášová 27.9.2019 8:42no konečně, snila jsem skromně o tom, že někdo odpoví veršem |
Z. Matylda 27.9.2019 8:09Už jsem ji dělala, nebyla špatná :) |
Z. Yga 27.9.2019 7:42Milá Sharko - tvé básnické střevo jde ruku v ruce s chlupatým jazýčkem. Paráda. Držkovou dělám z bedel a je stejně dobrá jako z hlívy, možná ještě více voňavější. Takže - máš-li už hlívy dosti, nahraď ji bedlou do sytosti |
Š. Matyášová 27.9.2019 7:02potřebuju sparing partnera...... |
Z. Xerxová 27.9.2019 6:52hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům ... Žralůčková se, zdá se, vrhla na báječné páteční chvilky s poezií. Houbodržkovku děláváme s růžovek. Dík za recept i verš |