2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zase brambory, tentokrát rozpláclé

A pečené :-)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jenny 29.11.2019 11:39

Jdu do toho,jen co dojíme včerejší načochrané ....

Už se těším,je to rychlejší jako placky,kdy čím rychleji je dělám,tím rychleji mizí pod rukama a zbude až ta poslední (na mne). :-)

Z. Yga 29.11.2019 11:33

Tohle vypadá chutně a jednoduše, určitě vyzkouším.

Já mám taky takový rychlý recept, který jsme v dětství pratikovali se stařečkem - erteple z kotla. Totiž to se uvařil kotel brambor pro prasátko. A když byl hlad, tak buď se vylovila se ertepla, přelomila v půli a vykousl se vnitřek, zbytek šel zpět do kotla pro prasátka. Anebo sofistikovanější verze - brambory se oloupaly, nakrájely na kousky, daly do malého černého kastrolku s dostatkem sádla, osolily se a pomalu se opíkaly na športheltě. Až se na nich začala dělat krustička, vzal se kastrólek do utěrky (chňapek tenkrát nemaje, jsa chudi ;-D), sedlo se na dvoře na násypy, pomalu se pojídalo a čučelo pánubohu do oken - já na stoličce, stařeček seděli na štokrleti a bylo nám dobře. VV

Z. Lika 29.11.2019 11:25

Jé, tak děkuji za hlášení, jak načechránky dopadly, mám radost. A pěkně jste si je doplnily :-)

Z. Lika 29.11.2019 11:24

Čenda děkuji za pozdrav, právě kontroloval, jak si dělám kafe, a teď hlídá krmítko (za oknem). Ten pahýlek ocásku se mu mrská, jen což.

Brambory v téhle úpravě jsou neodolatelnéR^

Z. Yga 29.11.2019 11:23

Já dělala taky a byly báječné - byly s krkovicí, pečenou na cibuli a mrkvi.

Z. Lika 29.11.2019 11:22

Čenda si nás prostě vzal na starost - cokoli děláme, kontroluje :-)

Přeji dobrou chuť, a že bude!

Z. Lika 29.11.2019 11:20

Možná spíš víc brambor, podle zpráv (viz pan Kubík) jdou velice na odbyt :-)

Z. Lika 29.11.2019 11:14

Mám chefa Johna moc ráda, recepty i humor :-) Bezva, že jste tyhle brambory vyzkoušeli a můžete je doporučit :-)

K. Kubik 29.11.2019 10:51

Manzelka je podle Chefa Johna delala minuly tyden, dostal jsem k nim mlete biftecky a cesnekovou omacku a bylo to uzasne: http://chalupnikovi.com/recepty/?p=8474

Podle Chefa Johna varime celkem dost casto. Manzelka ho nema rada, ale ja si u nej najdu vzdycky neco zajimaveho.

Z. Inka 29.11.2019 10:41

Hele, normálně mám zakysanku 18% z Lidlu, tohle byla 14% z Tesco a fakt je kyselá. No a k tomu jsem to možná trochu přehnala s čedarem...Ale Bimbo, který je na kyselé akurátní se nijak neozýval, dokonce jim druhý den říkal báječné brambory, tak nevím. Mimochodem, měli jsme je se smaženým kaprem

A. Zemanová 29.11.2019 10:07

Liko, tohle opět vypadá tuze zajímavě a voní to až sem. Asi uvařím pár brambor. :)

A. Zemanová 29.11.2019 9:47

Brambory na bouchačku, no to je senzace! Moc se mi to líbí a zcela nepochybně to bude skvěle chutnat.

A. Bytová 29.11.2019 9:42

Vrchní očichovatel a degustátor je velmi zodpovědný kocourek.

Rozpláclejm bramborám jsme říkávali brambory na bouchačku, ale s tím vytuněním česneku a máslíčka! Jdu do toho. ;-D

Š. Matyášová 29.11.2019 9:28

šla jsem si koupit máslíčko a šunku, pečivo jsem si přinesla svoje... ;-)

jo plátky brambor na litinovém kolečku...ano,vždycky celej barák věděl, u koho se dělají...

E. Beranová 29.11.2019 9:19

placaté brambory... to je paráda! a Čenda coby potravinářská kontrola je nejpěknější ;-) zdravíme kocourka, brambory vyzkoušíme :-)

Z. Lika 29.11.2019 9:13

Já vím, že je to sacharidová bomba... ale když se dělá pro návštěvu, tak pro kuchařku zbyde jen kouštíček a zbytek si domlsá nosem ;-D

Z. Lika 29.11.2019 9:11

Tak nezapomenout šupnout hrnec s bramborama na plotnu! A dobrou chuť.

Z. Lika 29.11.2019 9:10

Jé tak načechránky vyšly kysele? To jsou zajímavé zkušenosti, skoro mám pocit, že zakysanka kyselá není ;-D Každý máme ten mlsný jazýček jinak chlupatý, to se nedá nic dělat. Tyhle dnešní brambory by měly být sukces bez výhrad :-)

Z. Lika 29.11.2019 9:07

Á, bramboráky, to vůbec není špatný nápad. Já trubka občas neodolám a koupím si je na stánku nebo v bistru, a vždycky lituju - jsou to spíš moučňáky. Není nad domácí bramborák! Přeji dobrou chuť!

Z. Lika 29.11.2019 9:06

Páni, snídáš máslo se šunkou?;-D A ty brambory se fakt povedly, trochu jsem se obávala, jak v plynové troubě dopadnou, a opekly se náramně. Sádlem jsem jako malá mastila tlusté plátky brambor opékané přímo na sporáku, to bylo vždycky čmoudu všude ;-D Ale šly na odbyt!

Z. Lika 29.11.2019 9:03

Směle do nich! Dokud brambory nemají klíčky, tak se šlupky nebojte. A voníííí to teda náramně, připravte si hubopleny pro psiska ;-D

L. Blaza 29.11.2019 9:02

Krásný pátek všem!

Liko, to je zase pecka, ta brambora! Mňam! ;-D

E. Šusová 29.11.2019 8:58

viď? K tomu člověk nepotřebuje nic spešl, tyhle věci má vždycky doma.

Z. Mawe 29.11.2019 8:30

To vypada skvele! mam.chut na brmabory:)

E. Šusová 29.11.2019 7:36

Liko to fakt vypadá mňamózně. A jako Inka brambory můžu, zvlášť takhle zapečený. Díkec za inspiraci

Z. Inka 29.11.2019 7:29

Minulý týden jsem podávala zapečené brambory a jen jednomu členu se zdály moc kyselé -asi jsem to přehnala se zakysankou. No a tyhle brambory vyzkouším co nejdříve, protože brambory, to je moje

Z. Xerxová 29.11.2019 6:31

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

u nás asi dneska vyhrajou bramboráky... ale tohle taky nevypadá špatně :-P

Š. Matyášová 29.11.2019 6:22

ahoj Liko, no já věděla,že to nemám číst nenasnídaná...slintám jak nejlepší Pavlovův pes a to ani nezvoní zvonek. Miluju brambory, tohle mi připomíná takové ty klasické pečené, koupané v sádle ,česneku a rozmarýnu se solí ...k nim plzničku nebo podmáslí...tady je to zjemněné máslem a rozplácnutost zvyšuje plochu a brambora bude mít větší kůrku...tak já si jdu koupit malé máslíčko,trochu šunky a posnídám...