Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Jenny 29.11.2019 11:39Jdu do toho,jen co dojíme včerejší načochrané .... Už se těším,je to rychlejší jako placky,kdy čím rychleji je dělám,tím rychleji mizí pod rukama a zbude až ta poslední (na mne). |
Z. Yga 29.11.2019 11:33Tohle vypadá chutně a jednoduše, určitě vyzkouším. Já mám taky takový rychlý recept, který jsme v dětství pratikovali se stařečkem - erteple z kotla. Totiž to se uvařil kotel brambor pro prasátko. A když byl hlad, tak buď se vylovila se ertepla, přelomila v půli a vykousl se vnitřek, zbytek šel zpět do kotla pro prasátka. Anebo sofistikovanější verze - brambory se oloupaly, nakrájely na kousky, daly do malého černého kastrolku s dostatkem sádla, osolily se a pomalu se opíkaly na športheltě. Až se na nich začala dělat krustička, vzal se kastrólek do utěrky (chňapek tenkrát nemaje, jsa chudi ), sedlo se na dvoře na násypy, pomalu se pojídalo a čučelo pánubohu do oken - já na stoličce, stařeček seděli na štokrleti a bylo nám dobře. |
Z. Lika 29.11.2019 11:25Jé, tak děkuji za hlášení, jak načechránky dopadly, mám radost. A pěkně jste si je doplnily |
Z. Lika 29.11.2019 11:24Čenda děkuji za pozdrav, právě kontroloval, jak si dělám kafe, a teď hlídá krmítko (za oknem). Ten pahýlek ocásku se mu mrská, jen což. Brambory v téhle úpravě jsou neodolatelné |
Z. Yga 29.11.2019 11:23Já dělala taky a byly báječné - byly s krkovicí, pečenou na cibuli a mrkvi. |
Z. Lika 29.11.2019 11:22Čenda si nás prostě vzal na starost - cokoli děláme, kontroluje Přeji dobrou chuť, a že bude! |
Z. Lika 29.11.2019 11:20Možná spíš víc brambor, podle zpráv (viz pan Kubík) jdou velice na odbyt |
Z. Lika 29.11.2019 11:14Mám chefa Johna moc ráda, recepty i humor :-) Bezva, že jste tyhle brambory vyzkoušeli a můžete je doporučit :-) |
K. Kubik 29.11.2019 10:51Manzelka je podle Chefa Johna delala minuly tyden, dostal jsem k nim mlete biftecky a cesnekovou omacku a bylo to uzasne: http://chalupnikovi.com/recepty/?p=8474 Podle Chefa Johna varime celkem dost casto. Manzelka ho nema rada, ale ja si u nej najdu vzdycky neco zajimaveho. |
Z. Inka 29.11.2019 10:41Hele, normálně mám zakysanku 18% z Lidlu, tohle byla 14% z Tesco a fakt je kyselá. No a k tomu jsem to možná trochu přehnala s čedarem...Ale Bimbo, který je na kyselé akurátní se nijak neozýval, dokonce jim druhý den říkal báječné brambory, tak nevím. Mimochodem, měli jsme je se smaženým kaprem |
A. Zemanová 29.11.2019 10:07Liko, tohle opět vypadá tuze zajímavě a voní to až sem. Asi uvařím pár brambor. :) |
A. Zemanová 29.11.2019 9:47Brambory na bouchačku, no to je senzace! Moc se mi to líbí a zcela nepochybně to bude skvěle chutnat. |
A. Bytová 29.11.2019 9:42Vrchní očichovatel a degustátor je velmi zodpovědný kocourek. Rozpláclejm bramborám jsme říkávali brambory na bouchačku, ale s tím vytuněním česneku a máslíčka! Jdu do toho. |
Š. Matyášová 29.11.2019 9:28šla jsem si koupit máslíčko a šunku, pečivo jsem si přinesla svoje... jo plátky brambor na litinovém kolečku...ano,vždycky celej barák věděl, u koho se dělají... |
E. Beranová 29.11.2019 9:19placaté brambory... to je paráda! a Čenda coby potravinářská kontrola je nejpěknější zdravíme kocourka, brambory vyzkoušíme |
Z. Lika 29.11.2019 9:13Já vím, že je to sacharidová bomba... ale když se dělá pro návštěvu, tak pro kuchařku zbyde jen kouštíček a zbytek si domlsá nosem |
Z. Lika 29.11.2019 9:11Tak nezapomenout šupnout hrnec s bramborama na plotnu! A dobrou chuť. |
Z. Lika 29.11.2019 9:10Jé tak načechránky vyšly kysele? To jsou zajímavé zkušenosti, skoro mám pocit, že zakysanka kyselá není Každý máme ten mlsný jazýček jinak chlupatý, to se nedá nic dělat. Tyhle dnešní brambory by měly být sukces bez výhrad |
Z. Lika 29.11.2019 9:07Á, bramboráky, to vůbec není špatný nápad. Já trubka občas neodolám a koupím si je na stánku nebo v bistru, a vždycky lituju - jsou to spíš moučňáky. Není nad domácí bramborák! Přeji dobrou chuť! |
Z. Lika 29.11.2019 9:06Páni, snídáš máslo se šunkou? A ty brambory se fakt povedly, trochu jsem se obávala, jak v plynové troubě dopadnou, a opekly se náramně. Sádlem jsem jako malá mastila tlusté plátky brambor opékané přímo na sporáku, to bylo vždycky čmoudu všude Ale šly na odbyt! |
Z. Lika 29.11.2019 9:03Směle do nich! Dokud brambory nemají klíčky, tak se šlupky nebojte. A voníííí to teda náramně, připravte si hubopleny pro psiska |
L. Blaza 29.11.2019 9:02Krásný pátek všem! Liko, to je zase pecka, ta brambora! Mňam! |
E. Šusová 29.11.2019 8:58viď? K tomu člověk nepotřebuje nic spešl, tyhle věci má vždycky doma. |
Z. Mawe 29.11.2019 8:30To vypada skvele! mam.chut na brmabory:) |
E. Šusová 29.11.2019 7:36Liko to fakt vypadá mňamózně. A jako Inka brambory můžu, zvlášť takhle zapečený. Díkec za inspiraci |
Z. Inka 29.11.2019 7:29Minulý týden jsem podávala zapečené brambory a jen jednomu členu se zdály moc kyselé -asi jsem to přehnala se zakysankou. No a tyhle brambory vyzkouším co nejdříve, protože brambory, to je moje |
Z. Xerxová 29.11.2019 6:31hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům u nás asi dneska vyhrajou bramboráky... ale tohle taky nevypadá špatně |
Š. Matyášová 29.11.2019 6:22ahoj Liko, no já věděla,že to nemám číst nenasnídaná...slintám jak nejlepší Pavlovův pes a to ani nezvoní zvonek. Miluju brambory, tohle mi připomíná takové ty klasické pečené, koupané v sádle ,česneku a rozmarýnu se solí ...k nim plzničku nebo podmáslí...tady je to zjemněné máslem a rozplácnutost zvyšuje plochu a brambora bude mít větší kůrku...tak já si jdu koupit malé máslíčko,trochu šunky a posnídám... |