27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Biscuits – americké bochánky bez vajec

Slovo biscuit je jedno z kulinárních slov, které má v každé zemi jiný význam.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rpuťová 20.6.2014 6:44

Dík za kulinářsko - lingvistické okénko!

Vypadá to velmi lákavě, ale taková snídaně by mě zabila! :))

Z. Yga 20.6.2014 6:40

Biskvit (:o))

Jenom se zeptám - dvě lžičky cukru - je potom ono pečivo takové nasládlé (něco jako bulky k hamburgeru)?

O. Joklová 20.6.2014 10:55

Re: nasládlé

tak to by mě taky zajímalo

přesněji řečeno jsem si to nejdřív tak vyložila, že ano, že je to sladké (příliš mi tam ty biscuits navozují dojem sušenek)... obrázky s masem a sýrem uvnitř mě však poté nahlodaly a s cibulkou uvnitř - to by snad radši ani NEMĚLO být sladké :-DDDDDD

Z. Lika 20.6.2014 17:53

Re: Biskvit (:o))

Mám receptník chlebů od amerického autora a do každého přidává dost cukru (nebo medu) - zhruba 3 lžíce na kilo ostatních ingrediencí. A bylo to výrazně nasládlé. Takže jsem pak už cukr vynechávala.

Proto si myslím, že i tyto biscuity budou znatelně nasládlé a osobně budu cukr ubírat. Je to věc zvyku.

Z. Yga 20.6.2014 18:16

Re: Biskvit (:o))

Aha - takže pokud bych je chtěla konzumovat se sýrem či šunkou, tak radši cukr vynechat. Nesnáším sladké hambáčové bulky (no - nesnáším i hambáče samotné - Chichi) - prostě svůj k svému - sladké ke sladkému, slané ke slanému.

Z. Lika 20.6.2014 18:27

Re: Biskvit (:o))

Asi tak :-) Taky mě napadlo, že bych místo části másla zapracovala na kostičky nakrájený špek - taky se krásně rozpustí, a joj, udělá vůně...

Z. Xerxová 20.6.2014 6:34

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Já snídám dneska ladkou buchtu... Jinak u ná taky noc "plná vášní", neb ve dvě v noci se vrátili ze zájezdu děda s babčou (v osmdesáti do Alp proč ne  :o)) a polovička pro ně jel k autobuu a my s  Najtíkem procházeli noční zahradu. trošku se bojí sám po tmě... A díky hodinové noční bojovce ještě spinká  :o)

Z. Lika 20.6.2014 5:57

Panečku, to je snídaně

jako pro dřevorubce. Určitě se osvědčovala v dobách, kdy muž hned po snídani jel odhánět medvědy a synové stavěli ohrady pro dobytek.

Ale takhle třeba při společenské akci, podobně jak píše Sharka, to vůbec nemusí být marné.

Maričko, děkuju za recept. Díky tobě si konečně můžu názorně představit (a dokonce ukuchtit) jídlo, o kterém často čtu nebo ho vidím ve filmech, ale vůbec jsem netušila, co obnáší.

Š. Matyášová 20.6.2014 5:14

můžu spát? nemůžu....

když zaspí kocour a nejde mi packou otvírat oko, tak nezaspí doupňák a jse mi klobat do skla u okna,ať se proberu a jdu jim nasypat...kočky se tentokrát ani nezvedly,koukly se, kdo to klepe a poznajíc doupňáka, zase chrněly dál...

Maričko,tohle zkusím upéct na Beaveru..to by se mohlo ujmout...

a PS: psala jsem to už včera, ale aby to nezapadlo 24.6. v 20 hodin večer na Nova Cinema dávají : SOUBOJ TITÁNŮ (1981) s tou mechanickou sovou....

M. Crossette 20.6.2014 1:57

dodatek

Nevím, jestli sem nakukuje Karakal. Jestli se nepletu, tak její synáček musí mít bezvaječnou dietu. A právě tyhle biscuits by mu mohly chutnat, vajíčka v nich nejsou. Jejich příprava je fakt snadná, Rysík a Rysinka by mohli i asistovat (vykrajovat).

Jak napsáno v článku, prdopeče je v těstě dost, ale kupodivu v hotových bocháncích cítit není (alespoň si myslím, že ne), takže se toho nelekejte.

Přeji všem hezký den, ale jen v tichosti, "veřejně" vám ho popřeje Xerxová, tak abych ji nefušovala do řemesla :-))