29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Čočkový „prejt“

O mně se ví, že mám ráda cukety a jiné zhůvěřilosti, tak se připravte i dneska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 10.3.2017 6:20

ktomu spařování jáhel:

jáhly mají slupičku obalenou tukem a ten prostě žlukne, takže když budete mít pocit,kže jsou cítit,tak j enevyhazujte,to j ev pořádku,prostě j eproperete v teplé vodě...peru j ejako písek- mnu mezoi prsty a měním vodu, finále je propaření horkou ...pak teprve vařím, když to neuděláte, budete mít jáhly sice uvařené,ale hořké a kuchyň plnou smradu ze žluklého tuku...

a čočkovej prejt je moc dobrej, stejně jako čočkové karbanátky nebo čočková sekaná...já Marholda miluju,hlavně jeho Krkonošskou kuchařku.

Z. Lika 10.3.2017 7:04

Re: ktomu spařování jáhel:

To je moc dobré doplnění a vysvětlení k těm jáhlám, Šárko, bezva. Krkonošskou kuchařku neznám, v té musejí být taky dobré recepty.

Š. Matyášová 10.3.2017 8:27

Re: ktomu spařování jáhel:

ono spousta lidí ty jáhly nedělá,protože je koupí,načne,čuchne a letěj... nebo je jen propláchne jako rejži a letěj pak...otec j etřeba nesnášel,protože jim j efurt dělali na vojně, ale miloval jáhlovec s třešněma a ten já můžu taky.....je to taková jáhlová bublanina a moc dobrá.....

krkonošská je tady - určo na ni někde v antiku narazíš..:

http://www.databazeknih.cz/knihy/krkonosska-kucharka-159162

Z. Lika 10.3.2017 9:23

Re: ktomu spařování jáhel:

Máš pravdu, s těmi zatuchlými jáhlami, a je to škoda. Lidi zapomněli, jak se vaří, ale hodně se k nim vracejí i kvůli lepku (resp. bezlepku). A navíc jáhly jsou moc dobré na chuť, na snídani ideální (stačí spařit večer, ať není ráno moc crcání).

O. Joklová 10.3.2017 13:47

Re: ktomu spařování jáhel:

crcání - jooooooooooo, dyť to nahoře píšu!!! :-DDDDDDDDD