Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Čočkový „prejt“
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 10.3.2017 6:20ktomu spařování jáhel: jáhly mají slupičku obalenou tukem a ten prostě žlukne, takže když budete mít pocit,kže jsou cítit,tak j enevyhazujte,to j ev pořádku,prostě j eproperete v teplé vodě...peru j ejako písek- mnu mezoi prsty a měním vodu, finále je propaření horkou ...pak teprve vařím, když to neuděláte, budete mít jáhly sice uvařené,ale hořké a kuchyň plnou smradu ze žluklého tuku... a čočkovej prejt je moc dobrej, stejně jako čočkové karbanátky nebo čočková sekaná...já Marholda miluju,hlavně jeho Krkonošskou kuchařku. |
Z. Lika 10.3.2017 7:04Re: ktomu spařování jáhel: To je moc dobré doplnění a vysvětlení k těm jáhlám, Šárko, bezva. Krkonošskou kuchařku neznám, v té musejí být taky dobré recepty. |
Š. Matyášová 10.3.2017 8:27Re: ktomu spařování jáhel: ono spousta lidí ty jáhly nedělá,protože je koupí,načne,čuchne a letěj... nebo je jen propláchne jako rejži a letěj pak...otec j etřeba nesnášel,protože jim j efurt dělali na vojně, ale miloval jáhlovec s třešněma a ten já můžu taky.....je to taková jáhlová bublanina a moc dobrá..... krkonošská je tady - určo na ni někde v antiku narazíš..: http://www.databazeknih.cz/knihy/krkonosska-kucharka-159162 |
Z. Lika 10.3.2017 9:23Re: ktomu spařování jáhel: Máš pravdu, s těmi zatuchlými jáhlami, a je to škoda. Lidi zapomněli, jak se vaří, ale hodně se k nim vracejí i kvůli lepku (resp. bezlepku). A navíc jáhly jsou moc dobré na chuť, na snídani ideální (stačí spařit večer, ať není ráno moc crcání). |
O. Joklová 10.3.2017 13:47Re: ktomu spařování jáhel: crcání - jooooooooooo, dyť to nahoře píšu!!! :-DDDDDDDDD |