5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Diskuse k článku

PSI: Milovaný pejsek na zabijačce

Rozhodně nešlo o žádnou utajovanou akci. Už kolem Vánoc přišla panička s tím, že v lednu bude zabijačka a v polovině ledna jsme se během návštěvy u Riji dozvěděli přesný datum. Holkám to moc neříkalo, ale já se moc a moc těšil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 21.2.2008 10:10

Kristepane.

A jak víme vůbec, že to je 95 %? Když nevíme čeho - ? Takže víme, že nevíme. A tak je to správné. Přílišné vědění - k čemu.

MaRi 21.2.2008 10:15

Re: Re: Závratně krásné.

veram, OPRAVDU NECHCI ZLOBIT NEBO PROVOKOVATR^,  ale z čeho odborníci vědí, že jen taková mrňavoučká vesmírná hmota je viditelná? Vidět tedy není, zvážit ji není možné...??

veram 21.2.2008 10:34

Re: Re: Re: Závratně krásné.

Zvážit se dá - i když je to spíš "zvážit", ona právě tak byla objevena. Už dlouho kosmologům - to je odrůda astronomů, co koukají moc daleko a hluboko do minulosti vesmíru - neštymovalo určení celkové hmoty vesmíru - Einstein zaváděl do svých rovnic kosmologickou konstantu vlastně právě proto. Ale vždycky se dala najít nějaká částečně objasňující představa a tak to bylo v podstatě jen temné podezření. Všecko bylo tak daleko ... Ale před pár lety měřila jedna astronomka to, jak obíhají hvězdy kolem centra galaxie pro několik blízkých galaxií a ouha - vycházelo by to jen, kdyby ty galaxie měly o dost větší hmotu, než co je vidět. A to šlo o "blízké" galaxie. A tak začal hon na "temnou hmotu", pak se našlo, že musí existovat i "temná energie", ach jo a hned jsou problémy...

Lidi, hele, máte tam ještě jitrničku a nějaké škvarky? Já si dám taky!

Jakub S. 21.2.2008 10:54

vceram, ten odkaz mě úplně uchvátil!

Postupně celý projdu. Sem budu chodit. Třeba ten článeček o napravení osvětlení Pusteven - paráda! A vleje to jednomu trochu optimismu do žil. Nebo kam. A o té hmotě, a fotky - no tohle. Díky!

Jiřina z GB 21.2.2008 12:02

Jéé, Veram,

ty chodíš na IANa? a tyhle znáš?

veram 21.2.2008 12:40

Re: Jéé, Veram,

To víš, že jsem tam každou chvilku

Jiřina z GB 21.2.2008 10:21

Re: L E N K Ý Ý Ý,

PŘILÍPNU SE A POSÍLÁM NĚCO VESKRZE JARNÍHO S PŘÁNÍ DZRAVÍŠKA A I TROCHU TOHO ŠTĚSTÍ   LENCE  a taky ostatním Lenkám, které neznám...

Rpuť 21.2.2008 10:36

Re: L E N K Ý Ý Ý,

>>>>>((:-)))<<<<<

P i t r ý s e k 21.2.2008 13:15

Re: L E N K Ý Ý Ý,

                                         Všem

VVLENKÁM a  LENIČKÁM VV(na které nemám adresu), přeji k jejich dnešnímu svátku všechno nejlepší. Kocourová, přáníčko pro Tebe se vrátilo nedoručené. Zkusím znovu.

alimo 21.2.2008 9:21

nestíhám nic

článeček si nechám " na pak":-)

jen popřeju všem Lenkám V všechno nejlepší a ostatním pohodový denR^V

zkumbabka 21.2.2008 8:42

Prozatím číst nestíhám,

ale k dnešnímu svátku všem LENKAM přeji hodně zdravíčka,pohody a dobré nálady !!V

Hezký den !!:-)

MaRi 21.2.2008 9:07

Re: Prozatím číst nestíhám,

Lenky VVa Eleonory VV- všechno nejlepší a splnění i těch tajných přání

štětinka 21.2.2008 9:14

Re: Re: Prozatím číst nestíhám,

Jasně, tak se připojuji! Lenkám vše nej, nevím kolik Vás tu je, napadá mě LENKA S. a BlážaVVVV

Jakub S. 21.2.2008 10:03

Obě jsou tady naprosto nezastupitelné, nespa?

Bez nich by tady byla veliká mezera. Tak velice moc do matičky AJI NAD RADBUZU opravdu všecko přeje moravské věčné děcko.

Medvídek 21.2.2008 8:16

Já jsem známý strašlivák

Nemám rád jitrnice, jelita, ovar ani tlačenku. Nedostanete to do mně, leda by vás bylo na mně aspoň 7. Tedy typické zabíjačkové produkty. Mám rád řízek a guláš (s rýží), ale to se na těchto akcích asi moc nevede. ;-(

LFSHA 21.2.2008 8:19

Re: Já jsem známý strašlivák

Letos ne, ale loni byl guláš (s chlebem, taky nás bylo pomálu 20) z prasete domácího i divokého. A součástí zabijačky je i pivo, slivovice a sladké. ;-)

zkumbabka 21.2.2008 8:49

Re: Já jsem známý strašlivák

Medvídkůůů, víš o co se ochuzuješ ? Podívej,taková dobře mastná brada,to ti povím,a ze zabijačky,hele,to pivko,vidím Postřižiny !

To já bych dala hnedka ovárek a z něj bych rychle "stornovala "ucho..Mňamka .Milovníkům suchého špalíku bych ponechala jejích žvanec,zatím bych snědla kližtičky,jemné chrupavčičky (ale u čuníka jich asi moc nebude..),no a spokojení by sme byli všichni.

Medvídek 21.2.2008 9:26

Re: Re: Já jsem známý strašlivák

Na to se těžko odpovídá, přečti si prosím knihu "Dobře utajené housle", pan Horníček tam vysvětlil (no...vysvětlil) proč nejí špenát a čočku. ;-D A to pivo....já nejsem ni příliš pivař.;-D

LFSHA 21.2.2008 9:43

Re: Re: Re: Já jsem známý strašlivák

A pravá domácí slivovička na odčervení? ;-)

MaRi 21.2.2008 9:47

Re: Re: Re: Re: Já jsem známý strašlivák

to je přece conditio sine qua non - taková samozřejmá samozřejmost ;-)

Medvídek 21.2.2008 10:00

Re: Re: Re: Re: Já jsem známý strašlivák

Nejsem moc na tvrdé, mám raději víno. Možná jednoho pajďuláka....jsem nevděčník, já vím.;-(

LFSHA 21.2.2008 10:03

Re: Re: Re: Re: Re: Já jsem známý strašlivák

Jak je znám, tak by tě stejně ožral. ;-)

zkumbabka 21.2.2008 16:48

Re: Re: Re: Já jsem známý strašlivák

Medvídečku,ty nejsi? Já sem.;-D

zkumbabka 22.2.2008 7:43

Re: Re: Re: Já jsem známý strašlivák

Mervítku,co na to tvoje manželka,čím tě večer vítá z práce? Co mňamkáš nejraděj ??

MaRi 21.2.2008 9:21

Re: Já jsem známý strašlivák

Medvídku, měls příležitost ochutnat tyto výtvory naprosto čerstvé a z domácí zabijačky, nemluvě o  zpracování doma vykrmeného prasátka??  Taky nemusím jelita a černou polévku, jitrnici a tlačenku si nekoupím, ale když jsem měla možnost před drahnými lety být na zabijačce, to bylo něco!  Guláš se dělal vždycky, řízky nikoliv, protože masíčko na řízky potřebuje nějaký čas odpočinout. A vůbec nejlepší řízky bývaly z masa vytaženého z láku - z masa naloženého na uzení. To bys ty ale nemohl, protože bylo promořené č.s.ekem. Doteď, když si chci opravdu pochutnat na řízku, si jej ošetřím touto zázračnou zeleninou. Nikdy jsem taky nespořádala v jednom dni tolik jablek, jako při zabijačce:-D.

Medvídek 21.2.2008 9:27

Re: Re: Já jsem známý strašlivák

Neměl neměl. A rád si to odepřu a klidně bych se zúčastnil jako pozorovatel. Není důležité vyhrát, ale zúčasnit se !;-D

LFSHA 21.2.2008 9:42

Re: Re: Re: Já jsem známý strašlivák

Nevadí, aspoň zbyde víc pro ostatní. Ale možná bys po ochutnání změnil názor. :-/

Bubu 21.2.2008 9:29

Re: Re: Já jsem známý strašlivák

Na pravé zabíjačce jsem byla jen dvakrát v životě, ale tmavou polívku i kroupová jelita mám moc ráda (už jsem tu, tuším, psala, že jsem bestie krvelačná). Ovšem pěkná tlačenka, málo kůží, hodně masa a ne moc tlusté. To je dobrota. Však taky můj nejdražší dostává k narozeninám (7.1.) místo dortu domácí sulco-tlačenku (= tlačenka ztuhlá v dortové formě). A jak si chrochtá blahem!

Jakub S. 21.2.2008 9:54

Bubu - ne, napřed kolegovi: Kamaráde, to mě ale na tebe fakt mrzí.

To je dost zásadní vada charakteru. To už se ti udělalo v dětství? A nikdy jsi nic protivá temu nedělal? Tož tvoje škoda, no... ale zdůrazňuju (jako předřečníci), že dycky sou k dispozici sladké věci, ovoce, všecko možné pití (tady dole přirozeně volně na stole bílé aji červené víno).

Bubu: tlačenka v dortové formě - to mě oslnilo! Tý brďo. Já bych to měl někdy někomu navrhnout. Ále jendže už není komu - !!!

Bubu 21.2.2008 10:02

Re: Bubu - ne, napřed kolegovi: Kamaráde, to mě ale na tebe fakt mrzí.

Když má někdo narozeniny týden po silvestru, kdy je člověk ještě nacpaný "po obroučku" všeho možného cukroví, tak dobrá tláča s masíčkem jako dort je naprosté blaho. Prostě tohle datum všechny dorty odsoudí. Jednou dostal místo dortu uvařené uzené koleno, pěkně posypané křenem a se svíčkama.