Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Chvála pomalého pečení
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H. Williamson 14.12.2013 0:12Ahoj Borku Ahoj Borku, budes mit radost z tezkeho pekace s poklickou. Myslim, ze i Whisky se bude radovat, natoz tak tvoje dobra zena. Popis, jak se to varilo. Z duvodu mne neznamych se mi tvuj prispek utnul na prave strane monitoru. |
T. Zana 14.12.2013 9:50Re: Ahoj Borku Taky zdravím Borka :-) ...a taky mi vpravo tak asi jedno slovo chybí. |
Z. Lika 13.12.2013 22:32Děkuji Zvířetníkům za podnětné reakce. Pokud jde o podlévání hovězího boutoto fernetem(díky, Jarko!), myslím, že se jedná o podobný postup jako o následné zalévání bůčku nebo hus febicholem :-) Lucie to jistí, Země sviští k obratníku a v zatáčce se naklání, světlo nás už dohání a zase vyjde slunce. U teplých kamen s husí paprčkou v ruce se nám bude lépe vyhlížet. Děkuji. |
B. Novacek 13.12.2013 22:06Srdecne pozdravy adventni... ...posila vsem zviretnikum a pridruzenym spriznenym dusim Borek. Ty ikony si nevsimejte, tu mam na vseznalky vseho druhu do diskusi na Neviditelnem Priteli cloveka...(kdo nezna: je to logo Rolling Stones) Je prima zjistit, ze tady skoro vsichni jste a ze vas ruzne publikacni ani jine peripetyje novodradily od potreby se sdruzovat a vymenovat si moudrosti i nadale. Chvala internetu na vysostech! ...a ac gourmet amateur, nemel jsem do zitrka doma kloudnej pekac s poklickou, jen vetsi casserole na svickovou atp, ...takze hned po kuropeni jedu do jednoho mistniho Argosu pro pekac s poklici a hned na to zacinam pomalu pect to ctyrkilovy plecko, co se mi zbuhdarma vali v lednici!(tady je ten pekac, co jsem si zamluvil: http://www.argos.ie/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10152&catalogId=14551&langId=111&searchTerms=Swan+Vitreous+Enamel+Self+Basting+Roaster&authToken= ) |
Z. Lika 13.12.2013 22:25Re: Srdecne pozdravy adventni... Zdravím, Borku! Dej pak vědět, jak plecko dopadlo, určitě bude výborné. A ten pekáč vypadá moc dobře, doufám, že bude dost velký a že se vejde do trouby :-) |
T. Louk 13.12.2013 22:28Re: Srdecne pozdravy adventni... Á, hezky se sestava průběžně doplňuje. Pozdravení Whiskymu, jakož i celé smečce za kanál! Plecko si jistojistě zaslouží následný barvitý popis z domácích schodečků :-). |
Z. Velká_Kočka 13.12.2013 22:29Re: Srdecne pozdravy adventni... Milý Borku, to sis objednal krásný pekáč. Já mám doma sice nepříliš velký oválný jakýsi francouzský kastrol, ale vypadá jako pekáček. Ten má poklici prohloubenou a když se vaří, nalévá se do prohlubně studená voda a ta schlazuje páry tvořící se uvnitř. To prý používali venkované když šli ráno na pole a nechali si na kamnech vařit oběd a nic se jim v té nádobě nepřipálilo. ;o) Takže šlo o pomalé vaření. :o) |
O. Joklová 13.12.2013 18:00jak že to je? Lucie noci upije? :-)))))))) Lucko tygříková, Lucko Piškotková, lucYnko kočko-psí, jakož i další Lucky - vše jen to nej k vašemu svátku!!! :-))))))) a tma ať už jde co nejrychleji do... do háje zelenýho!!!!! |
T. Zana 13.12.2013 18:52Re: jak že to je? Lucie noci upije? :-)))))))) ... ale dne nepřidá. |
L. Vaňková 13.12.2013 20:07Re: jak že to je? Lucie noci upije? :-)))))))) Děkujuuuuuu:-) Taky se těším, až zas budu jezdit domů za světla! |
Š. Matyášová 13.12.2013 20:38Re: jak že to je? Lucie noci upije? :-)))))))) přání máte i na Hadech ;-) |
Z. Tora 13.12.2013 20:36Re: jak že to je? Lucie noci upije? :-)))))))) Tady se přilepím a také popřeji všem dnešním oslavencům vše nejlepší. A taky už se moc těším, až se zas ty dny začnou prodlužovat... |
Z. Velká_Kočka 13.12.2013 22:33Re: jak že to je? Lucie noci upije? :-)))))))) Honem honem na poslední chvíli se připojuji s přáním k svátku všem našim Lucinkám. Zabývala jsem se tu švédkými oslavami Lucie a málem jsem na vás zapomněla. Všechno nejlepší Lucie!!! |
Z. Lika 13.12.2013 22:52Re: jak že to je? Lucie noci upije? :-)))))))) Bedo, já to slyšela zase tak, že Lucie se v noci opije. To si nevybereš:-) |
Z. Velká_Kočka 14.12.2013 0:03Re: jak že to je? Lucie noci upije? :-)))))))) No jo, ale to že se Lucie v noci opije to platí o té švédské Lucii...... ;o) :o)) |
T. Zana 13.12.2013 17:52Pomalé pečení Hmmm, vychována žlučníkovou maminkou, jedla jsem prvně v životě kachnu až u tchánů (fakt!). A pochopitelně mi po ní bylo pěkně blbě. Husu myslím ještě o dost později, protože jsem si uvědomila, že tohle mi fakt nedělá dobře (žlučník zdravý, leč netrénovaný). Ale takovej bůček... i když, přiznávám, nejraději studenej, to teplý mastný asi raději ne :-( Každopádně popis úžasnej a třeba guláš nebo tu švajnehaxnu... to bych měla zkusit! Všem zdejším Luckám přeju k svátku hodně radosti a málo předvánočního shonu! |
Z. Vave 13.12.2013 17:50Liko, dík za tip na vánoční dárek. Jistý Ježíšek mě furt urgoval, že prý jsem ještě nenapsala, co chci a že to pak poštovní sobi nestihnou, tak jsem mu napsala o ten takovou tikitální věc do trouby, neb mám úplně nejobyčejnější plynový sporák a když peču, tak mám jen mlhavou představu, na kolik stupňů vlastně. A přitom moderní recepty jsou poměrně nekompromisní, v každém čteč: peč to 15 minut na 100 stupňů, pak deset minut na 175 - a co já s tím, ubohá vosoba zavostalá a zastaralá? Hyn sa hale hukáže! Všecko si změřím ... pravda, přednosta se za břicho popadal, proč zrovna já chci teploměr NA PEČENÍ A VAŘENÍ, ale cococo? Občas i stará motyka spustí. ;o) |
Z. Nítkovská 13.12.2013 15:56Spotřeba energie s pomalým pečením zkušenost moc nemám - přece jen pro dva lidi toho tolik není potřeba, zato vzpomínám na polévky vařené a maso dušené celé dopoledne na okraji sporáku na uhlí - dlouho mi trvalo, než jsem se naučila vařit na plynu a ráda jsem přešla na vaření na elektřině, přece jen se dá u ní využít zbytkové teplo... Chci se zeptat odborníků: jak je to se spotřebou energie, když se trouba nechává běžet tak dlouho (máme spor s MLP :-)). On mi tvrdí, že když je spotřebič zapnutý dlouho, nutně musí spotřebovat energie víc. |
Š. Matyášová 13.12.2013 16:52Re: Spotřeba energie tady máš jednu z dobrých kalkulaček na spotřebu el.energie spotřebičů http://www.vypocitejto.cz/energie/spotreba-elektriny.html |
H. Williamson 13.12.2013 15:00K pomalemu peceni mne privedla Karolina ... tedy Karolinka Zviretnicka. Jeji popisy, jak pripravuje kachny a husy v kachlovych kamnech v Krkonosich mne privadely do stavu - ano, reknu to, slintaciho. Kachlova kamna uz nikdy mit nebudu (ale byly, u rodicu, kdyz jsem byla mala). Lika to slintani obnovila. :-) A pujdu v poledni pauze koupit neco na pomale peceni na vikend. Vzhledem k tomu, ze jsme se probudili do zmrzleho rana, tak to prijde vhod. |
Z. Dalmi 13.12.2013 18:01Re: K pomalemu peceni mne privedla Karolina Ano ano, mě k pomalému pečení taky přivedla Karolína. Tímto ji velmi děkuji :-) |
P. Kaštan 13.12.2013 13:27Pomalé peční husičky Pomalé pečení husy mě naučila ségra. Máme obě elektrickou troubu, u které jde nastavit už 50°C. Husu lupnu večer okolo 22:00 do pekáče a nemajíc na něj poklici, zaalobaluju, peču na 90°C do rána. Musí se dát bacha při vyndavání pekáče a moc s ním necasnovat, protože je až po okraj naplněný tukem. Kus tuku sleju a husinu naporcuju, položím kůží navrch a dopíkám tak při 150°C do zlatova. A ten bůček, to musí být lahůdka. Moje největší bůčková rozkoš se odehrála v jedné asijské restauraci, kde bůček připravili tím způsobem, že maso v něm křupalo a tučné vrstvy byly jak máslo. Ochucené to taky bylo fantasticky do jemně sladko-slano-páliva. Od té doby se mi o bůčku zdá, tak bych tuhle dlouho pečenou variantu mohla zkusit s tím, že omáčku na vrch kůže bych zkusila medovo-zázvorovou s chilli a sojovkou.... |
Z. Dalmi 13.12.2013 18:05Re: Pomalé peční husičky Kaštánku, tohle je recept od J. Olivera. Vypečený bůček se dopéká v omáčce z rebarbory, zázvoru, medu, chilli, česneku. K tomu těstoviny s baby špenátem. Mňamka převeliká |
Š. Matyášová 13.12.2013 12:58k té hodně vypečené a málo osvalené kachně když to předvídám, že moc masa mít nebude, tak jí pomůžu,vycpu jí kuřecíma trochu naklepanejm aprsama,obaleným av jemně mletém kmínu a soli..nacpu je kachně pod kůži , ono to sádlo ochutí to kuřecí maso a je to lahoda....... |
A. Lex 13.12.2013 11:32Kachní játra v kachním sádelku. Tak to jsou dobroty. O víkendu jsem pekla (velmi pomalu v horkovzdušné troubě) husokachnu, neboli kachnu pižmovou. Se zelíčkem a knedlíčkem, také dobrá dietní krmě :-). Ale vypečené sádélko jsem slila do mističky a nastrouhala do něj upečená její vlastní kachní játra, pro MLP. Takové sádlové orgie nebere můj žlučník, pro mne jsou tabu :-(. |
Z. Lída 13.12.2013 12:30Re: Kachní játra v kachním sádelku. Alex, já ty játra v tom sádle upeču, pak se to maže na chleba a je to mana božská. Jo a žlučník se nesmí rozmazlovat dietou, Cholagol nebo No-spa to jistí :-) |
Š. Matyášová 13.12.2013 12:54Re: Kachní játra v kachním sádelku. febichol :-D |
Z. Lída 13.12.2013 13:36Re: Kachní játra v kachním sádelku. Jo, taky dobrej, ale mě nejvíc zabírala No-spa. |
A. Lex 13.12.2013 13:45Re: Kachní játra v kachním sádelku. Dámy, u mne to jistí čajová směs - Thé Salvat. Tu už vařím PŘED provinilým jídlem a čajík jde hned po pivku. |
Š. Matyášová 13.12.2013 14:50Re: Kachní játra v kachním sádelku. tak to já ten febichol dám po jídle k tomu pivínku... |