26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Oběd pro návštěvu, když je horko

Návštěvu mlsnou, podotýkám

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 23.6.2017 9:52

Re: hezký den

Zajímalo by mě - dáváte k hrachu tyčky nebo obkružujete pletivem? Pamatuji si, že jít na "lov" tyček bývala příjemná dětská práce.

Z. Vave 23.6.2017 6:45

Kachna vypadá tuze!

Dobrý tip na jinou přílohu, zvláště když se to vylepší tím mladým hráškem podle Sharky.

Tradičními návštěvami obvykle netrpím ;o), spíš tím, že jedena větev rodiny obvykle chce španělské ptáčky s rýží a druhá svíčkovou s knedlíkem. Sice nemusím nic moc vymýšlet, ale protože pro nás dva obvykle moc nevařím, tak mé už tak nepříliš rafinované kuchařské dovednosti čím dál víc upadají.

Přeju všem krásný den. Tady je po včerejším dešti krásný vzdoušek, to by se to spalo, kdyby se mohlo! :o)

Z. Lika 23.6.2017 8:14

Re: Kachna vypadá tuze!

Vave, nebyla tuhá, jen se rozplývala :-) Já vím, určitě jsi chtěla napsat lákavě, což musím uznat, že je pravda.

Ptáčky a svíčková - přesně. A ještě řízky, to je oblíbený triumvirát. Já jsem po takovém obědě odrovnaná, však jsem místo té kačeny měla jen brambory s kapustou :-)

Z. Vave 23.6.2017 13:27

Re: Kachna vypadá tuze!

Chachacha! Tak to se opravdu povedlo. :o) To tiž obrat "je to tuze" bez dalšího upřesnění používala (a stále používá) dávná Zvířetnice Kačer. Mně se to moc líbí a tak to občas zcizím. Ovšem v souvislosti s pečenou kachnou to dostává zajímavé konotace. :)

Takže jsem rozhodně nechtěla říct, milá Liko, že jsi kachnu upekla tuze, ale výhradně to, že jsi ji upekla tuze! :)

Z. Lika 23.6.2017 22:14

Re: Kachna vypadá tuze!

No prosím, co se nedozvím. Tak jo, beru, byla tuze :-)

Š. Matyášová 23.6.2017 6:35

nádherná kačenka

a ještě lepší malinové brambory...Liko, zkus to někdy s mladým hráškem,jen prohřátým na másle a trošku opepřit, dá se smíchat nebo prosypat i s bramborami..to je taky obrovská dobrota a k té kachničce se to moc hodí....

proč k ní pořád dělat jen knedle a zelí...to je tak na zimu....ten hrášek je moc dobrej i k pečenému kuřátku...

Z. Lika 23.6.2017 8:11

Re: nádherná kačenka

Hrášek s bramborami... to by bylo výborné samostatné jídlo, to si dám, díky za tip!

Z. Yga 23.6.2017 10:13

Re: nádherná kačenka

Uvařený hrášek (nebo ještě lépe cizrna), omaštěný lehce máslem a osolený - nic víc nepotřebuju. A když náhodou je v ledničce zapomenutý kousek slaniny, tak na kostečky nakrájet a osmahnout - pro mne jsou to hotové lukulské hody, nic víc nechci (ovšem zbytek rodiny by taký oběd nezkousl ...)

Z. Tečka 23.6.2017 10:54

Re: nádherná kačenka

Kačka vypadá moc pěkně, já ji nejradši jako klasiku, a v zimě. Teď spíš kuřátko, a šlo by to udělat stejně .Kruci, já dostávám hlad.