Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Žampiony nejsou hlavní, ale...
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MaRi 25.1.2008 14:14Re: Re: Téééééda! zanoooooooooo, tys ještě neviděla, jak vypadá člověk-koule!!!!!!! Mám ti poslat svoji fotku, abys neříkala, co není pravda???? Ne, nepošlu, ještě by ses lekla a znovu by ti klesl tlak. TAK! |
Karolína 25.1.2008 8:07Žampiony plněné větší hlavičky - odstraníme nožičky, ty pak posekáme do náplně a pak už jen plníme: masem mletým s kořením a bylinkami, sekaným nebo pomletým salámem se sýrem, vajíčkovou směsí, vynikající je vytlačený obsah bílé vinné klobásy, promíchaný s kořením a vložený do hlaviček, skvěle to chutná s kouskem syrové ryby (losos, pangasius atd.), vymyslet se dá náplň jakákoliv. Plněné hlavičky vyskladníme do pekáčku, navrch každé položíme kousíček másla a dáme do trouby krátce zapéct. Pak posypeme hojně strouhaným sýrem, typ nechávám na mlsounech, Niva, Eidam...........? A dopečeme podle typu náplně. Déle se dopéká s mletým masem, kratší dobu s vinnou klobásou, rybou apod. Je to opravdu vynikající, docela i rychlé jídlo. A hlavičky neloupu. Loupala jsem, ale nějak nevidím důvod! Loupu klouzky, růžovky, ale žampiony už ne. A zvláště když se zapékají s náplní, tak lépe drží tou slupkou pohromadě. |
Bubu 25.1.2008 7:41Tohle se před snídaní nedělá! Teď se mi žaludek kroutí hlady a slintám jako bernardýn! Určitě vyzkouším. Jo a mladé žampiony s krásnou bílou čistou hlavičkou neloupu, ale opláchnu. Větší a starší kousky, co jim hlavička začíná tmavnout, nebo ty, co posbírám venku (je to nějaký jiný druh) loupu. |
Hana W 25.1.2008 12:23Re: Tohle se před snídaní nedělá! Ja takove ani neoplachuju - aby nezmokrely (to jsem si fcil to slovo vymyslela), ale otru je navlhcenym kuchynskym papirovym ubrouskem. Ovsem musim dodat, ze zampiony, ktere tady koupim, jsou ty bile z kultur a ne rucne-nozne nalezene v lesich a hajich. |
Fallowa 25.1.2008 7:00Hmmm,mňam,mňam - Bedo,to vypadá velmi jedle!Skvělá inspirace na víkend,díky! |
Alča 25.1.2008 6:58Díky za bezvadnou inspiraci na víkend! A jediné houby, které loupu, jsou růžovky a klouzky. |
Jakub S. 25.1.2008 9:43Přesně, u nás vždycky totéž. Nikdy u nás nikoho nenapadlo loupat aji žampiony - ? Proč vlastně? |
Hana W 25.1.2008 3:35Dobry jsem inspirovana! Ja Nivu taky hodne dodavam do jidla. A na salaty a s oprazenejma oriskama. Ale ty zapekane veci jsem v posledni dobe moc nedelala, tak to zas musim zkusit. Dik za inspiraci. Jo, a ja taky vydavam instrukce na vereni s tim ze, ze neco toho a dle chuti toho. A jeste - proc by se zampiony mely loupat? teda ja si pamatuju, ze mama loupala zampiony (ted uz to nedela), ale tady se neloupany a syrovy pridavaji do salatu a nic z toho nikomu neni. |
Jakub S. 25.1.2008 9:51Hani, a jak se v US říká rokfóru, teda nivě, no - prostě plesnivým sýrům? A já to do salátů dávám pradávno, jasně. A hele: jak HW píše bez ancentů, a jak udělala překlep v tom n a v e r e n i , tak já sem to prvně dešifroval jako na věření. Instrukce na věření. No? Dobrý?! Kurník, to je jak o nějaké sektě... nějaký grál či co... Pán Bůh s náma a sekty pryč. |
MaRi 25.1.2008 9:58Re: Hani, a jak se v US říká rokfóru, teda nivě, no - prostě plesnivým sýrům? já jsem se k tomu původně přiznat nechtěla |
tapuz 25.1.2008 10:17Re: Hani, a jak se v US říká rokfóru, teda nivě, no - prostě plesnivým sýrům? No já bych to tipovala na blue cheese obecně a na nižší rovině pak už nějakým konkrétním názvem tak, jako my tu máme např. tu naši Nivu. |
EvaŽ 25.1.2008 10:37Re: Re: Hani, a jak se v US říká rokfóru, teda nivě, no - prostě plesnivým sýrům? Britové používají název blue cheese. Jak v US, nevím. To nechce slovník, ale reálie |
Jakub S. 25.1.2008 11:40Hani, a jak se v US říká rokfóru, teda nivě, no - prostě plesnivým sýrům? No šak o to de. Slovníků mám metry. |
Hana W 25.1.2008 12:58Re: Hani, a jak se v US říká rokfóru, teda nivě, no - prostě plesnivým sýrům? Tapuz to shrnula dobre - blue cheese genericky, ale hodne specifickych nazvu. Diky globalizaci se tady uz delsi dobu odlisuje - zaplat panbuh, protoze ten rozsah plesnivosti a konzistence syra je znacny - od kremovych az po sussi a drobive. Ale v obecnem povedomi je to furt blue cheese. Ja jsem syrovy zavislak (pridejte si nad to "syrovy" carky, aby se mi nebylo zase posklebovano), za dobry syr jsem ochotna zaplatit vic nez za maso. A chtela bych dodat, ze nektere syry, co se v CR prodavaji, jsou fakt fantasticky. Z tradicnich jemnych Blatacke zlato. Minule v Olomouci jsem koupila v Globusu nejaky suchy kozi syr odnekud z Valasska, ktery nemel chybu a lepsi jsem v zivote nemela. Chet odchovan na anemickych tradicnich americkych syrech, resp. to, cemu se rika nadherne cheese product, protoze syr to teda neni ani nahodou, se v CR soustredi na ty levne vyrobky taveneho cehosi v plastovem obalu tvaru spekacku s nejakou chuti dodanou ci se stopovymi prvky salamu. A lebedi si. |
zana 25.1.2008 14:05Re: Dobry Hanko, máte nějaké výsledky toho testu? |