Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Vítací
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 18.11.2019 12:08nesnáším na ptáčcích ty nitě..zabalím rolku, utáhnu a zarestuju,nití netřeba..... |
E. Zvolánková 18.11.2019 10:20No ono jsou gumičky a gumičky...Já používám na "ptáky" takové silikonové pomůcky. Vypadá to trochu jako takové ty plastové "úvazy" na rajčata. A musím říct, že se mi to osvědčilo. Omáčka po gumičkách nechutná. Dřív jsem taky vázala režnou nití (a pak ji složitě z ptáků dostávala ). Tahle silikonová udělátka se sundají snadno a používat se dají tolikrát, dokud je někdo nepřerve |
L. Blaza 18.11.2019 8:13Liko jestli chceš, pošlu časem recept :) |
Z. Lika 15.11.2019 21:19Tak na kanadské kuře musím někam mrknout. Jinak je to přehlídka samých dobrot! Pro mě i ty houby a fazolky |
A. Zemanová 15.11.2019 20:48Šlehačka je dokonalý vynález! |
A. Zemanová 15.11.2019 20:46Já ho mám nejraději pečeného. Babička ho dělala krásně do červena, možná to bylo tou remoskou. |
M. Crossette 15.11.2019 20:16Jó králík, moje velice oblíbené jídlo už od dětství. A protože tady ho neseženu, je mi o to vzácnější. Jedna cesta při mé nedávné návštěvě domova byla za venkovským příbuzenstvem. A sestřenice už v tf. hlásila, že "zabijeme králíka" . Tak jsem se těšila. V té obří míse, křehoučkých králičích řízečků určitě nebyl jen jeden králík ! A prý jezte, jezte Já řízečků snědla 5, myslím, že bratr také. A domů jsme si vezli dalšího staženého macka (plus sklenici sušených hub pro bratra i mne) jako vejslužku. Švagrová z králíka později udělala výbornou polévku a maso na smetaně. Takže jsem si po mnoha letech opravdu moc pošmákla na svém velmi oblíbeném jídle. |
M. Crossette 15.11.2019 19:52Dočetla jsem jídlem-vítací komentáře a tak ještě něco také dodám. Španělské ptáčky milujeme a bývají také na jídelníčku u návštěv, hlavně těch vícedenních. Ptáčci jsou lepší tak den rozleželé, takže je dělám předem a jíme třeba druhý, či třetí den. Ale protože vždy počítám 2 na osobu, balím někdy v průměru 8-10 najednou ( i omáčka je lahodnější a je jí víc). Zavazuji režnou nití - zkušenost mě poučila. Už jsem myslím jednou psala, jak jsem si nudné obvazování chtěla ulehčit a použila jsem gumičky. Šlo rychle, jedna podélně, dvě napříč. Naštěstí to tenkrát nebylo pro návštěvu, dělala jsem myslím jen 4 možná 6 kousků. Což o to, maso bylo křehoučké, náplň dobrá, ale omáčka chutnala..no prostě po gumičkách . Jedna, dvě gumičky by asi chuť nezměnily, ale já jich "dusila" celou hrst. Tak od té doby poctivě ovazuji. Zkusila jsem i ty železné špejle, které jsem kdysi v Čechách koupila (v hezkém pouzdérku). Jedna rozhodně nezachytí všechny kousky balíčku a navíc při obracení hrozí poškrábání dna pekáčku, hrnce. Tyhle špejle ale používám na propíchnutí vánoček, aby se copy nesesuly. Jo a když dělám větší množstí ptáčků, také pekáč šoupu do trouby. |
M. Crossette 15.11.2019 19:34Moc děkuji všem co napsaly sem, ještě jsem něco dopsala pod článek. |
M. Crossette 15.11.2019 19:32JanoBa a Abyt děkuji. A citaci W.R máme také rádi a souhlasíme. https://tinyurl.com/ubobr5a |
A. Zemanová 15.11.2019 18:38Vítací jídlo pro vnoučata je hovězí polévka a hawai pizza, ze které se sundá ananas - obojí je v pohotovosti, už tu za chvíli budou. Když jsem jezdívala k babičce mečové, pekla mi v kamnech a později ve velké remosce králíka s kouskem bůčku. A hlávkové zelíčko, pochopitelně bez zahušťování. Jen knedlíky časem dělávala už jen burizonové ze sáčku, ale s tím králíkem a zelím to byla i tak mana nebeská. |
A. Zemanová 15.11.2019 18:33Maričko, je mi to tak líto! Psala jsem Ti pod článkem. |
A. Zemanová 15.11.2019 18:27Ptáčky jsou u nás taky žádané. Už je nás hodně a scházíme se většinou v hospodě, ale dokud jsme se vešli, tak jsem většinou dělala ptáčky s rýží i s knedlíky. Zkoušela jsem je motat nití i propichovat, zkoušela jsem je bez nitě. A je to tak, že někdy to drží, a někdy ne. :) (mmch., už jsem nějakou dobu nedělala, to musím napravit) |
T. Zana 15.11.2019 18:26Buřtguláš je dobrá volba :-) |
Z. Lika 15.11.2019 17:00Tak se šlehačkou? Panečku, to musí být |
J. Jovo 15.11.2019 16:20Vítací jídla v rámci rodiny jsou škubánky, koprovka, buřtguláš nebo bramborové šišky s povidly a šlehačkou. |
L. Blaza 15.11.2019 15:48Vyloženě uvítací jídlo nevedeme, ale oblíbené jsou u nás kuřecí řízky, těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí, koprovka s vejcem, krůtí guláš, "Kanadské kuře" s pálivou omáčkou, kuřecí roláda, bramboráky s uzeným a se zelím, losos s dušenou zeleninou, česneková pomazánka ze strouhaného sýra, špagety na různé způsoby a když si ještě na něco vzpomenu, tak dopíšu. Synek neoblibuje houby a fazolové lusky. |
Z. Lika 15.11.2019 15:39No jo, paměť nemám |
Z. Lika 15.11.2019 15:38Nene, to byl mnohem starší film. A kluk byl Slovák. |
Z. Lika 15.11.2019 15:38Náhodička, zrovna jsem si přinesla suroviny |
A. Bytová 15.11.2019 15:24V každém případě vždycky zmizej první. |
Z. Iva 15.11.2019 15:15Nebyl to Kolja? Ten jim prý taky hodně ztloustl |
Š. Matyášová 15.11.2019 14:58já škubánky s makem..ale zkus si najít lepidušu, o tom koumu,že to je hodně podobný a musí to bejt ohromě dobrý,ale taky kalorický.... |
Š. Matyášová 15.11.2019 14:56To nebylo na Vás, to jsem rejpla do Liky :-D |
Š. Matyášová 15.11.2019 14:55jj, tak yoblibuju a jak oozdoba,okapané kompotované mandarinky bez slupky...a zelené hrozno bez pecek.... |
A. Bytová 15.11.2019 14:20Sem se lípnu s dovolením. Maričko, já taky. |
A. Bytová 15.11.2019 14:18Pokud někoho zvu, obvykle následuje dotaz - Budou vítací? Chlebíčky, ty nejednodušší avšak nejoblíbenější, sýrová pomazánka s majonézou a česnekem. Česneku hojně. Vlastně by se jim taky dalo říkat protiupíří. |
E. Zvolánková 15.11.2019 13:52Moc děkuji, za odkaz, já to nevěděla, jsem tu relativně nová. |
Z. Lika 15.11.2019 12:58Napadlo mě říkat "frambory" :-) A ano, všeho hodně, to je jídlo, které se dá jíst i za studena a několik dní po sobě |
Z. Lika 15.11.2019 12:56On stačí už rozdíl v úpravě zelí - jestli ze záklechtkou nebo bez, doslazené... Knedlíky taky mají desítky variant... Vepřo někdo peče bez cibule... Jak je ten život pestrý |