Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Vítací
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T. Zana 15.11.2019 9:56Výrazně vítací jídlo nemám, ale blíží se tomu škubánky, francouzské brambory, hrstková a bramborová polívka... |
T. Zana 15.11.2019 9:53Maričko, to je mi líto! Ale odešla milovaná a bez velkého trápení. Myslím na vás. |
E. Zvolánková 15.11.2019 9:52Vítací jídlo - boží téma U nás je to obvykle svíčková s knedlíkem anebo řízek...tedy když my odněkud přijedeme, babička udělá buď jedno, nebo druhé. Pokud někoho vítám já, tak většinou ráda experimentuji. Masová roláda, plněná tím, co mě zrovna napadne, a k tomu třeba smetanové brambory s jarní cibulkou. No a od včerejška máme asi úplně nové "vítací jídlo". Můj manžel dělal poprvé v životě škvarkové placky...A byly tak exkluzivní, že se po nich okamžitě zaprášilo, přičemž můj tatínek tajně prohlásil, že byly lepší než od babičky. Tak je jasné, čím uděláme radost, až se bude po Vánocích vracet z dovolené naše holčička s babi a dědou. Jinak polévku dělám ráda taky dýňovou. (Ale já miluju cokoli z dýně. Můj tatínek ke mně chodí na pečenou dýni se sýrem a bylinkami). |
Z. Yga 15.11.2019 9:35I já psala pod Trixie - jsem moc smutná. |
Z. Jenny 15.11.2019 9:27Mnamózní. |
Z. Jenny 15.11.2019 9:26Maričko,nechala jsem vzkaz u psaní o TrixiI. Je mi to líto. |
Z. Iva 15.11.2019 9:15Tak úplně stejné to není, ale jíst se to dá |
Z. Iva 15.11.2019 9:14Pro spoustu lidí je řízek slavnostní jídlo, stejně tak třeba pečené kuře. Možná to tchýně dělá schválně, možná má pocit, že ostatní jídla jsou moc obyčejná nebo si myslí, že její řízky jsou nepřekonatelné. |
Z. Yga 15.11.2019 9:07Nemám echt vítací jídlo, ale vždy, když jedu k Terce (anebo naopak ona s přítelem přijede k nám) vařím španělské ptáčky - na Petrovo přání . Za celý život jsem jich tolik nezamotala jak za poslední dva roky . Když má přijet Terezka sama, vařím dýňovou polívku ála Renáta (je-li její čas) nebo pórkovou. Tím ji nikdy neurazím |
Z. Kytka 15.11.2019 9:03Joo rozlítaní ptáčci jsou super. Na chuti se nic nezmění a čas přípravy poloviční! |
Z. Lika 15.11.2019 8:34No jo, zřejmě máš echt tchýni tchýňovatou... |
Z. Lika 15.11.2019 8:33Tak to je vyložený dezert |
Z. Lika 15.11.2019 8:32Tak to je rána, Trixie už není... |
Z. Lika 15.11.2019 8:30Samá zajímavá inspirace. No jo, roláda - však si vzpomínám na vykosťovací video! |
Z. Matylda 15.11.2019 8:29Uplně vítací jídlo asi nemáme, jen moje tchýně mívá tendenci dělat řízky- a já je nemám ráda :) navíc v posledních letech je dělává z masa s kostí a to mi nechutná strašně. Mně když přijedou děti, tak vařím to, co mám po ruce a strávníci snesou- třeba Kuba a jeho přítelkyně nemají rádi houby a zelí |
Š. Matyášová 15.11.2019 6:33ach Maričko.... |
Z. Xerxová 15.11.2019 6:33Trixie měla u vás báječný život a odešla za Duhu rychle - co víc jí přát Byli jste báječní páníci |
Z. Xerxová 15.11.2019 6:31hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům ... Když se vracíme z cest, míváme od babičky na sporáku postavený hrnec s polívkou (ten máme dohodnutý). A často v ledničce kastrůlek s gulášem a sáček s knedlíky (to je bonus bez objednávky). A ať si to ohřejeme, když na to budeme mít chuť. Přátelům často peču kuřecí roládu - je vynikající teplá i studená. A oblíbené jídlo trpajzlíků (a hlavně jejich maminky) jsou falešné španěláky (ptáčky nebalím, vše sypu do smetanové omáčky k plátkům hovězího) |
M. Crossette 15.11.2019 2:24Tak já většinou vítám večeří a sice rizotem. Jednak všem zatím chutnalo, jeho příprava je rychlá a snadná. A hlavně "podávání na stůl" klidně počká, až návštěva dorazí, tedy i s větším zpožděním. Ale asi menu změním na knedlo-vepřo-zelo. Udělala jsem ho (právě místo toho rizota) v březnu kanadským přátelům. Velice jim chutnalo, především české nasládlé zelí , takhle ho prý nikdy nejedli. Jinak Liko včera byly k večeři tvoje jap. korokee. Dneska (stále čtvrtek) jsem dojedli zbytek , byla jsem ráda, že byl, na vaření jsem neměla náladu - proč níže. O.T. Nechci kazit Mlsotník , ale můj středeční článek má bohužel smutný dodatek. Můžete si to tam přečíst. |
R. Enatae 15.11.2019 0:20Pro mě je vítací jídlo žemlovka od mojí extchýničky. Vídáme se tak třikrát do roka a vždycky mi ji udělá. V žemlovce je asi tak tuna másla a jablek, střídmě proloženo vekou. Mňam. |