Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Včely nebo ryby?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EvaŽ 29.1.2008 11:11Re: Dík, poplácáním po rameni chlap nikdy nepohrdne - ! Třetí možnost je podplacení a voli. To se přece nevylučuje |
LENKA S 29.1.2008 0:52ZVÍŘETNÍČCI,SOS JELIKOŽ ALKOHOLU NESMÍM ANI KAPIČKU, ABY SE NEPRAL SE VŠEMI MÝMI LÉKY, PORAĎTE PROSÍM NĚKDO, ČÍM NAHRADIT TU BRANDY, KDYŽ DOMA MÁM JEN RUM DO PEČENÍ, TVRDÝ ALKOHOL ŽÁDNÝ A TROCHU ČERVENÉHO I BÍLÉHO VÍNA JEN PRO JIŘÍHO, KTERÝ HO RÁD PO TROŠINKÁCH VYCHUTNÁVÁ. PŘECE JEN KUPOVAT FLAŠKU BRANDY KVŮLI MARINÁDĚ JE PRO MNE DOST DRAHÝ ŠPÁS, KDYŽ JSEM DŮCHODKYNĚ.DÍKY ZA NÁMĚTY. |
HANA W 29.1.2008 2:28Re: ZVÍŘETNÍČCI,SOS LENKO, JEDNAK RUM DO PECENI, KTERY DOMA MAS, SE MUZE VYVARIT, CILI Z TOHO ZTRATIS ALKOHOL A ZUSTANE CHUT. ALE TO JE DOBRE DO PECENI - JA TO PAK NEJAK DOPATLAM SILNYM CAJEM A DELAM Z TOHO RUMOVE KULICKY URCENE TCHYNI, KTERA JE MA MOC RADA, ALE VERI, ZE PO POZITI ALKOHOLU BY MOHLA PRIJIT V BUDOUCNOSTI O NEBE. PRO NAS DELAM RUMOVE KULICKY Z RUMU. ALE TY SES PTALA SPIS NA TU MARINADU NA KURE, ZE JO? TOHO BRANDY JE TAM DOST MALO, TAK BYCH TEN MED NAREDILA POMERANCOVOU STAVOU NEBO SILNYM CAJEM - PRIPADNE I NEJAKYM OVOCNYM CAJEM SVARENYM NA EXTRAKT. BUDE TO KRAPET JINE, ALE TEN ROZDIL NEMUZE BYT ZAS TAK VELKY. A CO TAKHLE TREBA VYVAR Z SALVEJE? TO BY S MEDEM MOHLO JIT DOBRE. ANEBO TREBA NECO HROZNOVE SVARENE STAVY? POKAVAD BY BYLA PRILIS SLADKA, TAK LEHCE DOKYSELIT CITRONEM? |
Bubu 29.1.2008 7:47Re: Re: ZVÍŘETNÍČCI,SOS Téměř jakýkoli tvrdý alkohol je vhodný do marinád na nakládání masa. Maso pak zkřehne, opičky při pečení či grilování utečou, zůstane ta křehkost a chuť a maso můžou i děti. Ovšem rum bych tam nedávala, ale třeba nějakou ovocnou pálenku (slivovici, kalvados, meruňku). Neříkejte mi, že je domácnost, kde není slivovice na "spálení červa". V tomto případě tam mám brandy, s medem se dobře snáší a s masem dělá divy. |
Jakub S. 29.1.2008 10:40Nezlob se, ale s tou slivovicí - to se mi fakt moc nezdá. Taky sem o tomhle využití s. nikdy nikde na východní ani jižní Moravě neslyšel... je to ověřené? |
Bubu 29.1.2008 10:54Re: Nezlob se, ale s tou slivovicí - Je to ověřené vlastní mlsnou hubou.... Jen je z hotového masa cítit slivovičí vůně a tedy je třeba použít kvalitní voňavou slivovici. Na zahradě máme 3 švestky a pro vlastní potřebu vlastní slivovici. |
Jakub S. 29.1.2008 11:20Re: Re: Nezlob se, ale s tou slivovicí - Ja tož potem - !! Tož to je iná! Apatyka na zahradě, no to ja! |
LENKA S 29.1.2008 14:57BUBU, MY JSME OPRAVDU VÝJIMKA. V NAŠÍ DOMÁCNOSTI SE OPRAVDU NENAJDE NIC JINÉHO, NEŽ TEN RUM A TROŠKA TOHO VÍNA PRO JIŘÍHO. TVRDÝ ALKOHOL TU NENÍ ŽÁDNÝ. A NACHLAZENÍ SE U NÁS ZAHÁNÍ ŠALVĚJOVÝM NÁLEVEM , JINÝMI BYLINKAMI. A HLAVNĚ TAKY MEDEM SE ZÁZVOREM. |
Alena s Maxem 29.1.2008 9:59Re: ZVÍŘETNÍČCI,SOS MILA LENKO, JÁ NEDOSTATEK RUZNYCH LIHOVIN KE KUCHARSKYM ÚČELUM ŘEŠÍM TAK, ŽE DOJDU S MALOU UZAVÍRATELNOU SKLENIČKOU DO HOSPODY A KOUPÍM MALÉHO, POPŘÍPADĚ VELKÉHO PANÁKA. |
Jakub S. 29.1.2008 10:38ZVÍŘETNÍČCI,SOS Malého panáka do skleničky... a to DONESEŠ DOMŮ?! |
LENKA S 29.1.2008 15:01ALENO S MAXEM, DÍKY BINGO!!!! JAK JE TO PROSTÉ WATSONE, ŽE? TAK TOHLE BY MNE VÁŽNĚ NENAPADLO. JE TO ALE SKVĚLE ŠALAMOUNSKÉ ŘEŠENÍ . ZKUSÍM TO TAKTO UDĚLAT I JÁ. |
LENKA S 29.1.2008 0:27BUBU,TYS TEDA ČÍSLO. SMÁLA JSEM SE NAD MYŠÍM NADĚLENÍM, PROTOŽE JSME TAKHLE LOVILI UPRCHLÉHO MALIČKÉHO DŽUNGARÁČKA NAŠÍ VĚRČI CELÝ TÝDEN PŘED JEJÍM NÁVRATEM Z INTERNÁTU.KDYŽ MI ALE NA KONCI ČLÁNEČKU HLADY ZTUHL SMÍCH NA TVÁŘI A MŮJ ŽALUDEK ŘVE: "MÁM HLÁÁÁÁÁD, CHCI JÍST", AVŠAK ROZUM VELÍ: "AŽ ZÍTRA, NAČ SE ZAS BUDEŠ NEKŘESŤANSKY A JEŠTĚ V NOCI PŘEŽÍRAT?!!".MUSÍM ZAPADNOUT O POSTELE, ALE TEN MEDOVÝ DORTÍK ZÍTRA VYZKOUŠÍM A VE STŘEDU KUS ODNESU NAŠÍ PACIENTCE . MEDU MÁME ZÁSOBY. PRAVDA, SIC UŽ TUHÉHO, ALE ZATO JE HO HODNĚ .MŮJ MLSAL JIŘÍ BUDE SLINTAT JAK PAVLOVOVI PSI, AŽ MU BUDE KOUSEK PŘEDLOŽEN. TVŮJ TATÁNEK JE BOREC. |
LFSHA 29.1.2008 7:51Re: BUBU,TYS TEDA ČÍSLO. Ztuhlý med se dá rozpustit buď v teplé vodě nebo v mikrovlnce na minimu. Nechá se tam pár minut a pak asi půl hodinky vychladnout a teče jako nový. |
LENKA S 29.1.2008 14:37LFSHA, ROZPUŠTĚNÍ MEDU V TEPLÉ VODĚ JE PŘÍPUSTNÉ, ALE V MIKROVLNCE NE!!! TĚMI MIKROVNAMI ZNIČÍŠ TO, CO JE PRÁVĚ NA TOM MEDU NEJPROSPĚŠNĚJŠÍ.S MIKROVLNKOU SE MED NESNÁŠÍ!!! TO NEMÁM ZE SEBE, ALE PŘÍMO OD MANŽELOVA KOLEGY, ZAPÁLENÉHO VČELAŘE A ODBORNÍKA, OD NĚHOŽ BEREME MED UŽ SPOUSTU LET )OD DOBY, KDY JSME V BĚLÉ-TEDY OD 90.) A I VLONI BYL ZA CENU 50 KČ ZA KG. MED JE NEPANČOVANÝ A VELICE CHUTNÝ. PRODÁVÁ NÁM OBA DRUHY-TEDY KVĚTOVÝ NEBO I LESNÍ A ZA STEJNOU CENU. JEHO ŽENA MÁ ZAHRADNICTVÍ, MŮJ JIŘÍ JE OBROVSKÝ SPOTŘEBITEL 500G JOGURTŮ, TAKŽE PRÁZDNÉ KELÍMKY PUTUJÍ NA SAZENICE K VČELAŘOVĚ ŽENĚ. JE TO TAKOVÝ KOLOBĚH Q FUNGUJE VELMI DOBŘE. |
LFSHA 29.1.2008 14:45Re: LFSHA, U medu na vaření to nevadí. Na jídlo máme obvykle čerstvější neztuhlý med. Ty starší rozehřívané používáme do těsta a marinád. |
Bubu 29.1.2008 15:32Re: Re: LFSHA, Ovšem zcukernatění medu na kvalitě neubírá. Naopak. Kvalitní med zcukernatí vždy, některý dřív, jiný později. Med, který nezcukernatí je šmejd bůhvíčím pajcovaný. A v článečku jsem zmiňovala "pastovaný" med. To se med několikrát (3x denně) zamíchá na počátku krystalizace. Med sice zcukernatí, ale vytvoří maličké krystalky, je polotuhý dá se krásně nabírat lžící. Mikrovlnka je barbarství, teplá vodní lázeň (do 60°C) nevadí. Tatánek postaví flašku s medem na několik dnů na radiátor vedle kuchyňského stolu a má roztopený medík krásně při ruce. V kočkoprosté domácnosti toto učinit lze. |
terra 29.1.2008 16:15Re: Re: Re: LFSHA, Tak "pastovaný" med je jediná forma, kterou můžu na chleba s máslem. Nevím proč, možná proto, že takový med z chleba nestéká a já pak nejsem až po uši sladký jak včelka Mája, ale je to tak... |
Bubu 29.1.2008 16:22Re: Re: Re: Re: LFSHA, Junior má ještě jednu vychytávku. To se rozkrojí rohlík, uvnitř se namaže máslem, na to med a honem přiklopit druhou půlkou rohlíku. Med nevyteče, ale já mám radši chleba. A kdo má tohle chystat pro někoho, kdo rohlík vdechne dřív než rozkrojím další. Synáčkovi je 17 a rohlíků je schopen pozřít osm až patnáct (to podle momentální kondice). A koneckonců, při jeho žravosti nestihne z chleba utéct ani ten nejrychlejší medík. |