Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Svatební česnečka
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RenataE 3.2.2007 3:47Re: Re: No jo, ten mám taky Za 180, vypadá moc pěkně, sasanka jedna bleděmodrá. |
aida 3.2.2007 3:34Re: No jo, ten mám taky Za kolik to je, jestli se můžu zeptat? P.S. Taky budem ráno kutit na bytě - pro změnu malovat, naštestí je to už poslední pokoj ze tří. To malování samotné není takový problém, ale těch krámů... A už padám, dobrou! |
RenataE 3.2.2007 3:25No jo, ten mám taky ale míním ho zítra použít na tapetování (jen bordura 15 cm šířka). Když mě to tak láká to vyzkoušet, ale přece jen, není to za dvacku |
aida 3.2.2007 3:16Re: Malé silikonové téma na víkend Já mám místo mašlovačky už léta plochý lakýrnický štětec za cca dvacku a taky to stačí, nespíká se. Se silikonem zkušenosti nemám. |
aida 3.2.2007 3:15Re: Re: A já, hnidopiška, připomínám No a ten zbytek, podrobnější popis přímo od paní Jolanky, Slovenky dlouhodobě žijící v severní Africe, budu muset poslat mailem - ve Wordu je to jen jeden odstavec, podle místního systému jich je snad 8. Dobrou všem! |
aida 3.2.2007 3:12Re: A já, hnidopiška, připomínám Koukám, že jste ještě vzhůru (já bohužel taky, je mi jak psovi, nemůžu zabrat, a to přitom jdeme večer na ples - nechci to vidět), takže přidám, co jsem zjistila o tom tvarohu. Nejdřív odkaz na diskusi, kde se to řešilo (nenechte se zmást tou polohrubou moukou, na kterou je původní dotaz). |
RenataE 3.2.2007 2:58Malé silikonové téma na víkend Eh, nemluvím o vylepšování lidského těla různými vycpávkami. To by mě ani nenapadlo, vycpávek (svých vlastních zcela organických) mám dost a připadám si dostatečně krásná. Ale dneska jsem viděla prodávat silikonovou mašlovačku. Pravda, nevypadal ten předmět úplně jako mašlovačka. Peří zcela chybělo. Vypadalo to jako plochý štětec křížený s mořskou sasankou. Návod pravil, že sasanka snese teplotu do 260 stupňů. Bylo to blankytně modré. A nebylo to úplně levné. Nebylo to ani úplně drahé a tak se ptám: Máte někdo zkušenost se silikonovou mašlovačkou? Já mám zkušenost se silikonovou formou na muffiny - výbornou. Ale přece jen, muffiny se pečou při nižší teplotě, než je 260. Od mašlovačky bych mimo jiné očekávala. že s ní budu moci vymazávat lívanečník. U té klasické péřové za dvacku se občas trochu speče peří, ale tahle nestojí dvacku. |
RenataE 3.2.2007 2:40A já, hnidopiška, připomínám že by nás zajímalo něco o pošírování O ostatních svatebně- dramatických - nebo melodramatických příslibech ani nemluvě. |
RenataE 3.2.2007 2:31Re: polívčička Hádala jsi správně, ostatním jsem dala nápovědu moc rychle. Příště budu víc napínat A ta smetana má spíš estetický efekt, přeci jen česnek je česnek, i když pečenej. Ale ty smetanový srdíčka s petržílkovým okolkem jsou moc pěkný. A když vprostředku talíře se vznášejí ještě srdíčkový krutonky.... Bylo to neodolatelné. |
Jakub S. 3.2.2007 2:26Ano, jo, jasně, aidiano! Neučinil - učiním |
RenataE 3.2.2007 2:20Milá Dede, když není tvaroh, tak není třeba mlíko, co by umělo zkysnout? Pak je výroba tvarohu snadná - podívej se na Mlsotník Nahradit je možno taky rozmačkaným sýrem cottage (není tak příšerně tučný jako mascarpone) a myslím, že i další italskou mňamkou ricotta no a samozřejmě gervais. Akorát je nutno přečíst etiketu a zjistit obsah soli, pokud to má být na sladko. Ricotta je jednou ze surovin na tiramisu (podle některých receptů), právě aby se odlehčilo tučné mascarpone. A když už o mascarpone - dneska jsem si vyhodila z kopýtka a koupila jsem si sýr Gorgonzola-Mascarpone. To je gorgonzola prokládaná vrstvami mascarpone, blemcá se to na suchou topinku a je to strááášně dobrý. Kolik to má procent tuku vám neřeknu |
RenataE 3.2.2007 2:04Taky mám recept se sněhem Hrnek hrubé mouky (nevím, jestli něco takového v Norsku existuje, lze nahradit jemnou krupičkou nebo polohrubkou), 2 vrchovaté lžíce cukru, 2-3 žloutky smíchat s přiměřeným množstvím mléka, aby se dosáhlo lívancové konzistence. Nakonec přidat tuhý sníh, nejlépe z bílků. Možno rovnou přidat oloupaná jablka nakrájená na drobnější kousky. Jo a ten lívanečník - používám jenom když mám obzvláštní množství času. Jinak směle s lívancem na pánev, čím větší, tím rychlejší, že. Naše nejoblíbenější úprava lívanců je miska s rozhňahňanýma jahodama s cukrem a mlékem a do toho se trhají horké lívance na kousky a pojídá se to podle nátury buď dezertní vidličkou nebo lžící. A už je to tu zas - dvě hodiny ráno a mám chuť na lívance |
aida 3.2.2007 0:30Re: Celý den i večer jsem měl Vám taky (já zrovna pro změnu vstala - trápí mě nějaká blbá viróza, takže mám přehozené hodiny). A zítra sem prosím napište to slibované (pokud jste tak ovšem neučinil už někde níž, zatím jsem se nekoukala). Přeju pěkný víkend! |
Jakub S. 3.2.2007 0:27Celý den i večer jsem měl problém se sem dostat, nebo můj kamarád PC je už taky postarší pán. No svůj k svému. A tak jenom, že vbrzku vše napravím, odvolám co jsem odvolal a slíbím co jsem slíbil. Já to s tím časovým určením ale fakt nemyslím tak jako to znají pamětníci s. Tondy Zápotondy, který jednou veřejně pronesl: Soudruzi, vbrzku bude všeho dost - ! A vzápětí se všude po republice začali všici pídit, co to je to b r z k o . Za pár let to ale bylo bleskově vytlačeno slovem d o č a s n ý , že. Tak jsem s tím Sychrovem taky prohádal, ale tam se taky dělají svatby, tak co. Tak vidíte, že fšecko nevím ANI JÁ. Gud najt lejdýz. |
Kryska 2.2.2007 21:51Re: Re: recept na lívance Vážená paní Dede, žiju za mořem a také u nás je tvaroh nedostatkovým zbožím. Ale lze zde koupit něco na působ české Lučiny a tím tvaroh docela úspěšně nahrazuji - není něco podobného i u Vás? |
Olčava 2.2.2007 21:06aido, já bych tedy zájem měla, prosím a děkuji |
zana 2.2.2007 20:44Re: Jestli myslíš ten krupon no jo, kůže - když mi to někdo (děkuju) strčí pod nosy, tak už si vzpomenu, že jsem to někdy slyšela |
zana 2.2.2007 20:42Re: Re: Re: ten peceny cesnek no, kdybys měla čas.... díky |
RenataE 2.2.2007 18:29Jestli myslíš ten krupon tak je to střední, nejhodnotnější část kůže (usně), praví encyklopedie. Že je to kůže jsem věděla, ale myslím, že to má i něco společného s hojením popálenin - přikládá se prasečí krupon, prasata jsou nám v některých ohledech velmi příbuzná a kůže je jeden z těch ohledů |
aida 2.2.2007 17:01Re: Re: ten peceny cesnek Taky existuje recept na kuře pečené se 40 stroužky česneku, kupodivu je to dobré a nijak zvlášť ostré. Jestli by byl zájem, pohledám a napíšu. |
aida 2.2.2007 16:57Re: Re: recept na lívance Ono mascarpone je vlastně "vycvičený" tvaroh, ten náš se dělá pomocí kyselého srážení, mascarpone pomocí sladkého. Když tak se někdy v průběhu večera nebo víkendu (teď nestíhám) pokusím vyhledat tipy krajanů ex-patů z Labužníka, kteří se s tímhle problémem taky potýkali, dost se tam o tom diskutovalo. |
zana 2.2.2007 16:46Re: ten peceny cesnek Já jsem kdysi pekla vepřový maso v mlíce a v tom mlíce byla sklenička od hořčice oloupanejch stroužků česneku. Zní to jako kladivo na Medvídky, ale taky se to tím pečením zjemnilo a bylo to dobrý. Nějak se mi ten recept vykouřil z hlavy.... |
zana 2.2.2007 16:43Re: Re:se tady datluju s Princeskama se vyřešil pro tebe, ale né pro mne. Už vím, jak se to jmenuje, ale nevím, co to je |
zana 2.2.2007 16:40Re: Tak mi zámek vyšel Jemniště My jsme to před pár lety měli v tomto pořadí: - kyselica - uzené s šípkovou omáčkou - průjem jako bič. |
zana 2.2.2007 16:36Re: Re: recept na lívance Ehm, právě jsem dorazila domů a chystám se napsat recept na lívance z tvarohu, tak tudy cesta zřejmě nevede. Taky myslím, že se vločky dají přisypat kamkoliv. |
zana 2.2.2007 16:34Re: Píšu jedničku z domácího úkolu. Jé, na Jemništi jsem byla za tepla, je to tam moc pěkný, ale koukám, že jsem minula hlavní místní atrakci - tedy hospodu, to budu muset napravit. |
Ejška 2.2.2007 13:56Re: Hi, hi itinerář. paci, paci, budu se zítra opičit jó, můžu? |
Dede 2.2.2007 13:50Re: recept na lívance Děkuju všem, budu postupně zkoušet od jednoduchých k luxusnějším! Droždí problém není, z těch běžných věcí tady mají všechno, jen tvaroh ne! Fakt! Kdyby mě přepadla nepřekonatelná chuť, musím si koupit Mascarpone... |
Zdena b.p. 2.2.2007 13:21Re: Re: Re: recept na lívance No, a když není drožďo, tak prdopeč a když není prdopeč, tak trochu jedlé sody, což vlastně prdopeč je, jenom navoněnýýýýýýýýýýý. Když jsembyla graviditka, tak jsem si ho nasypala do pusy, místo sody, páč mne pálení žáhy pronásledovalo furt. |
terra 2.2.2007 13:00Re: Re: recept na lívance S ovesnými vločkami umím, ale jsou kynuté...: 100g vloček, 300 ml mléka, 50 g hladké mouky, 1 vejce, 10 g droždí, sůl a tuk na smažení. Vločky se asi na hodinku namočí do části mléka, pak se přidá mouka, vejce, sůl a vykynutý kvásek. Ze zbylého mléka se přidá tolik, abychom vytvořili těsto vhodné konzistence - tekuté, jsme-li vlastníky lívanečníku, méně tekuté, pokud máme jen pánev. Opravdu jsou trochu silnější a hutnější než ty "obyč." - jen nevím, jestli tam nebude vadit to droždí,Dede? Pokud ne, tak dobrou chuť. A moc zdravím do Norska a do všech koutů matičky zeměkoule, protože už zase přátelé chvátám, chvátám, nemám chvíli klid, já tam, já tam dávno už měl být... Nesnídám, nesvačím, nestihnu to, nestačím, promiňte, vážení, mám veliké zpoždění.... |