Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Silvestrovské trosky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
zkumavka 9.1.2009 10:14zdravím, Zani,nemáš ty náááhodou narozky? Jestli ano,pak zdravíčko a měj se tuze krásně !! |
Bubu 9.1.2009 10:09Re: Musím se přiznat, Suché rohlíky Bára miluje, skoro každé ráno dostává jeden suchý rohlík, když odjíždím do práce a ji nechávám venku. Prostě rohlíky nezbývají, strouhanku kupuju. A suchý chleba schovávám a měním za vajíčka s tchýní. Nicméně jeden brutálně složitý tip bych měla. Dva dny staré rohlíky třikrát šikmo naříznout a do zářezů máznout máslo s česnekem a petrželkou. Rohlík zabalit do alobalu a nechat v troubě rozpéct. Ideální třeba k pórkové polívce. Nebo k hráškové (čočkové). U nás se musí počítat tři rohlíky k jednomu talíři polévky. |
abyt 9.1.2009 9:51Silvestrovské zbytky aneb jak pejsek s kočičkou vařili dort. Někdy vzniknou nečekané delikatesy! Děkuji za osvěžení paměti ohledně Sibirky. |
Xerxová 9.1.2009 9:43Re: Musím se přiznat, Kosáci se postarají o tvrdé housky. A Kosatka jim užírá... Patky tvrdého chleba Betka miluje - ale nám moc pečiva nezbývá |
otylka 9.1.2009 9:33Re: Musím se přiznat, ráda občas dělám nádivku z rohlíků - uvařím krůtí křídlo doměkka a oberu a pokrájím maso, smíchaám s houskou na kostičky navlhčenou tím vývarem nebo mlékem, s vejci a máslem, okořením petrželkou a muškátovým oříškem a dám zapéci na vymazaném a vysypaném pekáči, k tomu vařené brambory a nějaká zelenina. |
zana 9.1.2009 9:27jo, zbytky... ze zbytků se toho dá ... Renato, máš šikovný děti |
zana 9.1.2009 9:26Re: Musím se přiznat, U nás ještě děláme panádlovou polívku, takovou úplně nejjednodušší variantu: rozvařit housky s kmínem (promiň, Bedo), polévkové koření, zašlehat vejce. No ale jen výjimečně, my jsme na chleba. |
Matylda 9.1.2009 9:23Re: Musím se přiznat, Nápodobně. Nemá někdo tip na využití starého pečiva kromě topinek z chleba a žemlovky z rohlíků? Případně v osmažené podobě jako vložky do polévky? |
Vave 9.1.2009 9:21Re: Vave, Ano ano! A je to tuze dobré. Myslím, že YGA to vylepšila tím, že přihodila kus kysaného zelí, a to je velmi jedlé taky. Ale ten hlávkový bigoš je fakt výborný. A víš co, já ho udělám v sobotu, tak! Děkuju za tip a zdravím uctivě slečnu Borůvkovou. |
Bláža 9.1.2009 9:12Re: Musím se přiznat, S tím pečivem je to u nás podobné, takže buď suším pro Uhříněveské jelínky a nebo rozpečeme ráno v troubě a máme křupavou snídani |
Matylda 9.1.2009 8:37Re: Vave, zase jsem se rýpala ve starých Mlsotnících na razila na tvůj falešný bigoš. Fakt tam patří hlávka zelí? prostě čerstvé? |
Alča 9.1.2009 8:32Musím se přiznat, že u nás po Silvestru nic nezbylo (jen jednohubky a ty byly spořádány na snídani). Ale jinak velmi ráda provádím úpravy různých zbytkových pokrmů - pokaždé mají jinou chuť a jsou zajímavé. Třeba ražniči je pokaždé jedinečné, taktéž zapečené těstoviny nebo brambory. Nebývá to ale moc často, protože čerstvé suroviny se většinou zpracují všechny a můj chlap má rád hodně jídel i po studenu, či jen tak lehce ohřáté, takže moc zbytků nemáme. Ale co nám zbývá tradičně, to je pečivo. Žemlovku chlap nesnáší a já sladké nejím, takže pravidelně před víkendem nadrobím na přijatelné kousky a pak vnučka na rybníce krmí kačenky.. |
Louk 9.1.2009 8:28To se dělá?! Aby mi zas při popisování dobrot neškrundalo v žaludku, vyjímečně jsem si vzala ke čtení snídani. A ty tu se struhadélkem . Kdo má furt čistit monitor? Taky se nechám recepty spíš inspirovat a vařím stylem "co dům dal". Akorát synek je v jídle děsně konzervativní a navíc nerad zeleninu, takže některé suroviny dohazuju tajně a mlžím. Když už má naloženo na talíři, většinou si zeleniny ani nevšimne, nebo udiveně konstatuje, že to není špatný. Jen houby odhalí vždycky, i špetku drcených a nepozře |
Xerxová 9.1.2009 7:38malá kuchařka moc se mi líbí, že se obě tvá dítka motají v kuchyni. Vzpomínám, když holčičky (mlaďaska se stejně starou sestřenicí) dělaly silvestrvské chlebíčky (před asi tak 19 lety), dala jsem jim nože i vykrajovátka a tak zdobily i srdíčky z plátkového sýra a hvězdičkamu šunky... a měly radost, že to celé dělají samy. No taky tam byly trošku pralísky Zbytka sýra a salámu se použily později na nějakou tu sýrovo šunkovou omáčku, která i z obyčejného rizeta udělá skoroluxusní jídlo Hrozně to utíká, na konci ledna mají obě poslední státnice... ale je fajn, že tak, jako to byla nerozlučná dvojka v dětství, tak jsou veliké kámošky ještě dnes... |
Vave 9.1.2009 6:52Tak to znám, milá Renáto, mám několik kuchařek, fůru výstřižků, mraky vytištěných receptů, ale stejně dost často vařím jako Ty, jako Bubu. Všechna ta jídla mají obecný přívlastek "Modřanské" - kuře, vepřové, čína, specialita či jen prostě jídlo. Když už potřebuji nějaký konkrétní recept, hledám na internetu a z nalezených receptů si většinou vykombinuji ten svůj. Jen pokud vařím rajskou, hledám v polorozpadlé Kuchařce naší vesnice (svatební dar kdysi dávno), abych se podívala, kolik že kuliček pepře a nového koření se tma dává. Taky se u nás ztrácejí věci, jenže já to mohu svést na svou zvěř. Fakt je, že dodnes jsem nenašla kuchyňské houbičky, které se ztrácely, když byl Mikeš maličký. Přeju všem krásný den! |
Fallowa 9.1.2009 5:52Dobrý den všem! Takovéhle silvestrovské trosky jsou zcela jistě mňamka!Já měla z trosek rybí pomazánku a večer obložený talíř,ale k obědu čočku s teplou šunkou - co kdyby se mně přece jen chtěly peníze držet -dělám to každý rok,ale finanční zlepšení ne a ne se dostavit. |
Jakub S. 9.1.2009 2:35Oříšek zmizel a dodnes se nenašel... Ale o tom píše pan dr. Čapek, ne? Tedy o skleněné kuličce. Hospodin mu sdělí, kde pořád leží: pod x-tou dlaždičkou v předsíni... A pak je to v tom filmu, jak matka rodiny slyší před spaním něco shora - jde dolů, a vidí, že u stromku skládá dárky Santa... a ona se ho taky pak, když je mocna slova (to nevím jak N nebo A), pokorně zeptá taky na cosi z dětství... ach jo. A možná i ten pan reverend, co všecko, co potřebuje znát, se naučil ve školce - ? |
LENKA S 9.1.2009 1:54RENÁTO, TO JE PŘECE JASNÉ I SKŘÍTKOVÉ DOMÁCÍ ( U NÁS =CHRAMOSTEJNÍCI ,NASCHCVÁLNÍČKOVÉ) SI CHTĚJÍ ZAČUTAT. JUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK JE PŘEC SKVĚLÁ MIČUDA. DRAVÍM ZE ZAMRZLÉ BĚLÉ DO TVÁ DÍTKA I TEBE. A JEŠTĚ JEDNO OT PRO MADLU: YLINKOVÉ RADY NAJDEŠ VE VEDLEJŠÍ HOSPODĚ, ZE VČEREJŠKA. DOBROU NOC VŠEM PŘEJU. |