Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Silvestrovské trosky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Louk 9.1.2009 8:28To se dělá?! Aby mi zas při popisování dobrot neškrundalo v žaludku, vyjímečně jsem si vzala ke čtení snídani. A ty tu se struhadélkem . Kdo má furt čistit monitor? Taky se nechám recepty spíš inspirovat a vařím stylem "co dům dal". Akorát synek je v jídle děsně konzervativní a navíc nerad zeleninu, takže některé suroviny dohazuju tajně a mlžím. Když už má naloženo na talíři, většinou si zeleniny ani nevšimne, nebo udiveně konstatuje, že to není špatný. Jen houby odhalí vždycky, i špetku drcených a nepozře |
baty 9.1.2009 11:04Re: To se dělá?! Nehouboví na to mají nějaký radar, můj přednosta taky. S holkou byl zásadní problém u těchto fantazijních jídel JAK SE TO JMENUJE, proneseno přesně tímhle versálkovým tónem. Takže už při plichtění pokrmu bylo nutno vymyslet přitažlivý název a suverénně odpovědět. Co se nejmenovalo, nepozřela. A moc zdravím Pedra, článek byl včera moc hezký. |
zana 9.1.2009 11:38Re: To se dělá?! Bodejť bude jíst nějaký no-name . |
terra 9.1.2009 14:15Re: To se dělá?! Domča se nedávno rozhodla, že nejí svíčkovou. No, tak už ji párkrát měla k obědu pod různými více méně rafinovanými pseudynymy. Samozřejmě, že jí chutnala Smečka zdraví baty! |
Bubu 9.1.2009 20:15Re: To se dělá?! Dělá se to! Juniorovi jsem maskovala květák jako karfiól. Ale baštil mi to jen do šesti let. Tak na něj kašlu a vařím k obědu 2 jídla. Třeba smažený květák pro mého nejdražšího a mne a pro juniora smažený sýr. Pro mého nejdražšího hovězí na houbách a pro juniora roštěnku.... |
Xerxová 9.1.2009 7:38malá kuchařka moc se mi líbí, že se obě tvá dítka motají v kuchyni. Vzpomínám, když holčičky (mlaďaska se stejně starou sestřenicí) dělaly silvestrvské chlebíčky (před asi tak 19 lety), dala jsem jim nože i vykrajovátka a tak zdobily i srdíčky z plátkového sýra a hvězdičkamu šunky... a měly radost, že to celé dělají samy. No taky tam byly trošku pralísky Zbytka sýra a salámu se použily později na nějakou tu sýrovo šunkovou omáčku, která i z obyčejného rizeta udělá skoroluxusní jídlo Hrozně to utíká, na konci ledna mají obě poslední státnice... ale je fajn, že tak, jako to byla nerozlučná dvojka v dětství, tak jsou veliké kámošky ještě dnes... |
Vave 9.1.2009 6:52Tak to znám, milá Renáto, mám několik kuchařek, fůru výstřižků, mraky vytištěných receptů, ale stejně dost často vařím jako Ty, jako Bubu. Všechna ta jídla mají obecný přívlastek "Modřanské" - kuře, vepřové, čína, specialita či jen prostě jídlo. Když už potřebuji nějaký konkrétní recept, hledám na internetu a z nalezených receptů si většinou vykombinuji ten svůj. Jen pokud vařím rajskou, hledám v polorozpadlé Kuchařce naší vesnice (svatební dar kdysi dávno), abych se podívala, kolik že kuliček pepře a nového koření se tma dává. Taky se u nás ztrácejí věci, jenže já to mohu svést na svou zvěř. Fakt je, že dodnes jsem nenašla kuchyňské houbičky, které se ztrácely, když byl Mikeš maličký. Přeju všem krásný den! |
Matylda 9.1.2009 8:37Re: Vave, zase jsem se rýpala ve starých Mlsotnících na razila na tvůj falešný bigoš. Fakt tam patří hlávka zelí? prostě čerstvé? |
Vave 9.1.2009 9:21Re: Vave, Ano ano! A je to tuze dobré. Myslím, že YGA to vylepšila tím, že přihodila kus kysaného zelí, a to je velmi jedlé taky. Ale ten hlávkový bigoš je fakt výborný. A víš co, já ho udělám v sobotu, tak! Děkuju za tip a zdravím uctivě slečnu Borůvkovou. |
Beda 9.1.2009 11:05jojo, je to skvělé papuuuu, JENŽE!! moje kamarádka, která je původem z Polska, by vás opravila - na konci se píše teď nevím jestli dvě s tedo sz, ale čte se to BIGOS (nikoli š na konci) a umí ho dobře a vaří kýýýýýbl - z několika druhů masa, mám pocit, že zelí čerstvé i kyselé, no to bych se musela zeptat, resp. ten recept někde mám, ale teď musím pádit, přijde instalatér |
baty 9.1.2009 11:12Re: jojo, je to skvělé papuuuu, JENŽE!! vono se to čte s měkkým s, tak se jazyk nějak připlácne k patru a píše se to s čárkou na s. Takže polské měkké ś si čecháček přeloží jako š, aby se nenamáhal, ono je takové dost napjaté a nepasuje k české ležérní výslovnosti.. |
Fallowa 9.1.2009 5:52Dobrý den všem! Takovéhle silvestrovské trosky jsou zcela jistě mňamka!Já měla z trosek rybí pomazánku a večer obložený talíř,ale k obědu čočku s teplou šunkou - co kdyby se mně přece jen chtěly peníze držet -dělám to každý rok,ale finanční zlepšení ne a ne se dostavit. |
Jakub S. 9.1.2009 2:35Oříšek zmizel a dodnes se nenašel... Ale o tom píše pan dr. Čapek, ne? Tedy o skleněné kuličce. Hospodin mu sdělí, kde pořád leží: pod x-tou dlaždičkou v předsíni... A pak je to v tom filmu, jak matka rodiny slyší před spaním něco shora - jde dolů, a vidí, že u stromku skládá dárky Santa... a ona se ho taky pak, když je mocna slova (to nevím jak N nebo A), pokorně zeptá taky na cosi z dětství... ach jo. A možná i ten pan reverend, co všecko, co potřebuje znát, se naučil ve školce - ? |
baty 9.1.2009 11:15Re: Oříšek zmizel a dodnes se nenašel... já myslí, že ta kulička byla v kamenným járku pod okapem, nebo se pletu? |
Jakub S. 9.1.2009 13:35Re: Oříšek zmizel a dodnes se nenašel... Nepleteš...! Peťulka taky jednou něco najde... |
baty 9.1.2009 14:13Re: Oříšek zmizel a dodnes se nenašel... no, třeba rodinnej telefonní seznam, který použila Simona na Silvestra a poté z m i z e l. Deset dní obracíme kvartýr a n e n í. Jsem zvědavá, jestli už my nebo ta Petruše ho jednou najde. |
LENKA S 10.1.2009 0:22baty, dívala ses do ledničky a do špajzu? |
LENKA S 9.1.2009 1:54RENÁTO, TO JE PŘECE JASNÉ I SKŘÍTKOVÉ DOMÁCÍ ( U NÁS =CHRAMOSTEJNÍCI ,NASCHCVÁLNÍČKOVÉ) SI CHTĚJÍ ZAČUTAT. JUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK JE PŘEC SKVĚLÁ MIČUDA. DRAVÍM ZE ZAMRZLÉ BĚLÉ DO TVÁ DÍTKA I TEBE. A JEŠTĚ JEDNO OT PRO MADLU: YLINKOVÉ RADY NAJDEŠ VE VEDLEJŠÍ HOSPODĚ, ZE VČEREJŠKA. DOBROU NOC VŠEM PŘEJU. |