29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Silvestrovské trosky

Debatovala jsem se synkem o tom, jak vlastně vařím. Jak to, že když máš dva metry kuchařek, tak podle nich nevaříš? - No, já si je ráda čtu, ale nikdy nemám ty správné suroviny, tak vařím tak nějak přibližně, z toho, co mám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Louk 9.1.2009 8:28

To se dělá?!

Aby mi zas při popisování dobrot neškrundalo v žaludku, vyjímečně jsem si vzala ke čtení snídani. A ty tu se struhadélkem ;-D. Kdo má furt čistit monitor?

Taky se nechám recepty spíš inspirovat a vařím stylem "co dům dal".  Akorát synek je v jídle děsně konzervativní a navíc nerad zeleninu, takže některé suroviny dohazuju tajně a mlžím. Když už má naloženo na talíři, většinou si zeleniny ani nevšimne, nebo udiveně konstatuje, že to není špatný. Jen houby odhalí vždycky, i špetku drcených a nepozře ;-P

baty 9.1.2009 11:04

Re: To se dělá?!

Nehouboví na to mají nějaký radar, můj přednosta taky. S holkou byl zásadní problém u těchto fantazijních jídel JAK SE TO JMENUJE, proneseno přesně tímhle versálkovým tónem. Takže už při plichtění pokrmu bylo nutno vymyslet přitažlivý název a suverénně odpovědět. Co se nejmenovalo, nepozřela.

A moc zdravím Pedra, článek byl včera moc hezký.

zana 9.1.2009 11:38

Re: To se dělá?!

Bodejť bude jíst nějaký no-name ;-)

terra 9.1.2009 14:15

Re: To se dělá?!

Domča se nedávno rozhodla, že nejí svíčkovou. No, tak už ji párkrát měla k obědu pod různými více méně rafinovanými pseudynymy. Samozřejmě, že jí chutnala :-D Smečka zdraví baty!

Bubu 9.1.2009 20:15

Re: To se dělá?!

Dělá se to! Juniorovi jsem maskovala květák jako karfiól. Ale baštil mi to jen do šesti let. Tak na něj kašlu a vařím k obědu 2 jídla. Třeba smažený květák pro mého nejdražšího a mne a pro juniora smažený sýr. Pro mého nejdražšího hovězí na houbách a pro juniora roštěnku....

Xerxová 9.1.2009 7:38

malá kuchařka

moc se mi líbí, že se obě tvá dítka motají v kuchyni. Vzpomínám, když holčičky (mlaďaska se stejně starou sestřenicí) dělaly silvestrvské chlebíčky (před asi tak 19 lety), dala jsem jim nože i vykrajovátka a tak zdobily i srdíčky z plátkového sýra a hvězdičkamu šunky... a měly radost, že to celé dělají samy. No taky tam byly trošku pralísky ;-D;-D  Zbytka sýra a salámu se použily později na nějakou tu sýrovo šunkovou omáčku, která i z obyčejného rizeta udělá skoroluxusní jídlo ;-)

Hrozně to utíká, na konci ledna mají obě poslední státnice... ale je fajn, že tak, jako to byla nerozlučná dvojka v dětství, tak jsou veliké kámošky ještě dnes...

Vave 9.1.2009 6:52

Tak to

znám, milá RenátoVV, mám několik kuchařek, fůru výstřižků, mraky vytištěných receptů, ale stejně dost často vařím jako Ty, jako Bubu. Všechna ta jídla mají obecný přívlastek "Modřanské" - kuře, vepřové, čína, specialita či jen prostě jídlo. ;-)

Když už potřebuji nějaký konkrétní recept, hledám na internetu a z nalezených receptů si většinou vykombinuji ten svůj. :-) Jen pokud vařím rajskou, hledám v polorozpadlé Kuchařce naší vesnice (svatební dar kdysi dávno), abych se podívala, kolik že kuliček pepře a nového koření se tma dává. ;-)

Taky se u nás ztrácejí věci, jenže já to mohu svést na svou zvěř. Fakt je, že dodnes jsem nenašla kuchyňské houbičky, které se ztrácely, když byl Mikeš maličký. 8-o

Přeju všem krásný den!VV

Matylda 9.1.2009 8:37

Re: Vave,

zase jsem se rýpala ve starých Mlsotnících na razila na tvůj falešný bigoš. Fakt tam patří hlávka zelí? prostě čerstvé?

Vave 9.1.2009 9:21

Re: Vave,

Ano ano! A je to tuze dobré. Myslím, že YGA to vylepšila tím, že přihodila kus kysaného zelí, a to je velmi jedlé taky. Ale ten hlávkový bigoš je fakt výborný. A víš co, já ho udělám v sobotu, tak! ;-) Děkuju za tip a zdravím uctivě slečnu Borůvkovou. VV

Beda 9.1.2009 11:05

jojo, je to skvělé papuuuu, JENŽE!!

moje kamarádka, která je původem z Polska, by vás opravila - na konci se píše teď nevím jestli dvě s tedo sz, ale čte se to BIGOS !!(nikoli š na konci;-P)

a umí ho dobře a vaří kýýýýýblVV - z několika druhů masa, mám pocit, že zelí čerstvé i kyselé, no to bych se musela zeptat, resp. ten recept někde mám, ale teď musím pádit, přijde instalatér

baty 9.1.2009 11:12

Re: jojo, je to skvělé papuuuu, JENŽE!!

vono se to čte s měkkým s, tak se jazyk nějak připlácne k patru a píše se to s čárkou na s. Takže polské měkké  ś si čecháček přeloží jako š, aby se nenamáhal, ono je takové dost napjaté a nepasuje k české ležérní výslovnosti..

Fallowa 9.1.2009 5:52

Dobrý den všem!

Takovéhle silvestrovské trosky jsou zcela jistě mňamkaR^!Já měla z trosek rybí pomazánku a večer obložený talíř,ale k obědu čočku s teplou šunkou - co kdyby se mně přece jen chtěly peníze držet;-) -dělám to každý rok,ale finanční zlepšení ne a ne se dostavit;-P.

Jakub S. 9.1.2009 2:35

Oříšek zmizel a dodnes se nenašel...

Ale o tom píše pan dr. Čapek, ne? Tedy o skleněné kuličce. Hospodin mu sdělí, kde pořád leží: pod x-tou dlaždičkou v předsíni... A pak je to v tom filmu, jak matka rodiny slyší před spaním něco shora - jde dolů, a vidí, že u stromku skládá dárky Santa... a ona se ho taky pak, když je mocna slova (to nevím jak N nebo A), pokorně zeptá taky na cosi z dětství... ach jo. A možná i ten pan reverend, co všecko, co potřebuje znát, se naučil ve školce - ?

baty 9.1.2009 11:15

Re: Oříšek zmizel a dodnes se nenašel...

já myslí, že ta kulička byla v kamenným járku pod okapem, nebo se pletu?

Jakub S. 9.1.2009 13:35

Re: Oříšek zmizel a dodnes se nenašel...

Nepleteš...! Peťulka taky jednou něco najde...

baty 9.1.2009 14:13

Re: Oříšek zmizel a dodnes se nenašel...

no, třeba rodinnej telefonní seznam, který použila Simona na Silvestra a poté z m i z e l. Deset dní obracíme kvartýr a n e n í. Jsem zvědavá, jestli už my nebo ta Petruše ho jednou najde.;-€

LENKA S 10.1.2009 0:22

baty, dívala ses do ledničky a do špajzu?

LENKA S 9.1.2009 1:54

RENÁTO, TO JE PŘECE JASNÉ

I   SKŘÍTKOVÉ  DOMÁCÍ ( U NÁS  =CHRAMOSTEJNÍCI  ,NASCHCVÁLNÍČKOVÉ)  SI  CHTĚJÍ ZAČUTAT.  JUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK JE  PŘEC  SKVĚLÁ MIČUDA.

 DRAVÍM  ZE ZAMRZLÉ  BĚLÉ DO  TVÁ  DÍTKA I TEBE. A JEŠTĚ  JEDNO OT  PRO MADLU:  YLINKOVÉ   RADY NAJDEŠ  VE VEDLEJŠÍ  HOSPODĚ, ZE VČEREJŠKA. DOBROU NOC  VŠEM PŘEJU.