Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Šeřík k jídlu podruhé
L. Lika 3.5.2024 9:18Pro mě je to těžká exotika, ráda o tom čtu |
J. Hlavsová 3.5.2024 11:02Když byl synek malý, sortiment v obchodech byl mnohem chudší, tak jsem vyráběla doma kompoty, džemy, čatní. Začínala jsem jahodami, končila jeřabinami. Moje nakládané okurčičky byly na posezeních s kamarádkami velmi žádané. Dnes už se do ničeho nepouštím, jednak se mi nechce a také pro jednu osobu se to nevyplatí. |
A. Alimo 3.5.2024 10:16Čte se to hezky, ale přiznám se, že vyrábět to nebudu , šeříky už skoro odkvetly. Vůbec budu mít letos "usnadněnou " práci, rybízy máme za 1. nové, mladé na těch nikdy nic moc není a za druhé to málo, co tam bylo, tak z poloviny (minimálně) pomrzlo . Jahody míváme vždycky jen tak do pusy.... Rajčata jsou už v zemi, tak jsem zvědavá, co z nich bude. Okurky asi příští týden, uvidíme podle počasí. Hezký den všem, tady se zatahuje a fouká dost studeně. Teplo teda vypadá jinak. No - studený máj, v stodole ráj. Tak to jsem na ten ráj zvědavá |
T. Zana 3.5.2024 8:36Pane jo, šeřík... Já marmelády, džemy apod. nemusím, ale ráda jsem si početla :-) |
L. Lika 3.5.2024 9:18Pro mě je to těžká exotika, ráda o tom čtu |
Š. Matyášová 3.5.2024 10:46dík Zano |
L. Lika 3.5.2024 7:43Přeji krásné ráno - při ranním "lovu" světla byla spousta slunce, a za pár minut doputovaly mraky. Ale je krásně. Šeříky u nás už definitivně odkvetly, ale leckde ještě budou, takže hrr na ně! Proč by měl člověk zavařovat jenom v létě a na podzim, jaro taky není marné A jsem ráda, že někdo osobně potvrdil, že ty šeříkové zavařeniny nepřipomínají babiččinu voňavku (byla vůbec šeříková?) ani mýdlo, ale lahodné jídlo. Díky, Sharko, za průkopnický čin |
Š. Matyášová 3.5.2024 10:46Jsem dala i druhou várku..prootže j eto fakt lahodný a jako dárek fakt "exotika"..vzala jsme na košt do roboty, všem to chutnalo...nikdo nevěřil,že je to z šeříku... |