4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: S křížkem po funuse

Možná si řeknete, co s králičími recepty po velikonocích?! To jdeš brzo. S křížkem po funuse! Jenže velikonoční zajíček má přinést dárečky a ne být sežrán.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zana 17.4.2009 8:29

pááni

Teda Bubu, ty jsi ale Bubu - vařič (podle vzoru Péťa - vařič - pamatujete;-)).

Bohužel si ty recepty budu muset nějak transformovat - přednosta králíčky nejí (to jsou ty vzpomínky z dětství:-/).

Akorát nějak nechápu větu Tahle bábovka se jí až druhý den (musí vyvětrat alkohol). Proooč?8-o

Alča 17.4.2009 8:07

Re: Úžasné recepty

K té polévce - můj chlap tvrdí, že není lepší polévka, než z králíka a navíc velmi rád obírá hlavu. Ochutnala jsem jednou, ale zdálo se mi to tak neskutečně sladké, že už nikdy více. A tak si přednosta hlavičku ovaří, polévku ochutí a co si navaří, to si taky sní...;-)

Alča 17.4.2009 8:02

Jéjda, králík!

U nás se nikdy nechovali, ale s příchodem mého chotě do rodiny nastalo období velkochovu, přičemž všechno masíčko bylo použito na domácí klobásky (a ty byly opravdu famózní!). Následovaly různé zákeřné choroby, které zapříčinily, že se chov králíků stal nerentabilní a byl ukončen.;-(

Když ale jedeme do Makra, tak můj chlap první netrpělivě zamíří do oddělení masa, kde se pídí po králíkovi - a budiž řečeno, že se ještě nestalo, že by neměli... a pak máme doma hody!;-D

Li 17.4.2009 7:35

Nóóó

králíčka jsem už dlouho dlouho neměla, tak jak píše Xerxová, zdroj vyschl a na obchodové nějak chuť nemám :-/ Nicméně při představě řízečku tady nehorázně slintám, a klidně bych si ho dala i na držátku ;-P

Matylda 17.4.2009 7:28

Jé, díky,

z mrazáku na mě čučí králík a já jsem hloubala nad tím, jak ho udělat jinak než na česneku, což miluje můj muž, ale čumákují děti. Z tohoto se rozhodně dá vybrat:-)

A u králičích řízků souhlasím s vykostěním- já strašně nerada řízky s kostí, vždycky říkám, že nejsem pes, abych okusovala kosti:-) Pověry o šťavnatém mase u kosti pro mě neplatí, já tam vždycky cítím trochu syrového, i když je to prý dobře prosmažené. Takže ano, řízky klidně, ale bez kosti!

Karolína 17.4.2009 7:24

Úžasné recepty

domácího králíka miluju (taky jsme ho o Velikonocích měli!) a smažila jsem zadní nohy a přední se hřbetem jsem upekla přes noc v kachlových kamnech s divokým kořením a kouskem bůčku. Opravdová mňamka!

Přednostova máti dělala králíka v zelenině. Očištěné kousky - zadní nohy a hřbet dala na nasekanou zeleninu s kostičkami slaniny do pekáčku a okořenila. Celé to takto upekla, ale už zeleninu nemixovala, přidala ji jako přílohu k bramborám. Taky to bylo moc dobré. Já králičí předek nemám ráda na smetaně ani jinak, nerada to obírám, zvláště když je u toho omáčka - jednoduše ta žebra vnořím do vody se zeleninou a králičí hlavou a uvařím vydatnou polévku. Pak celé oberu a kosti vyhodim, přidám jen rozšlehané vajíčko a zelené bylinky.

Všem krásný víkend přeji!

Xerxová 17.4.2009 6:38

králík

králíka můžu... jen mi v poslední době vyschl zdroj domácích králíků a k těm kupovaným nějak nemám důvěru. Hřbet a stehna jsem pekla (ať už na zelenině, česneku nebo jako svíčkovou), z předku bývávala sekaná nebo rizoto